SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχεται και στην Ελλάδα η πρώτη 100% άυλη κάρτα

Έρχεται και στην Ελλάδα η πρώτη 100% άυλη κάρτα

Η ώρα δράσης για την προστασία του πλανήτη, έχει φτάσει και αυτό είναι σήμερα κοινώς παραδεκτό από όλους.

Εν τούτοις, σπανίζουν οι ουσιαστικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, κινήσεις που όχι μόνο μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμά μας στον πλανήτη, αλλά και ταυτόχρονα «εκπαιδεύουν» τους πολίτες να υιοθετήσουν στην καθημερινότητά τους μια πιο πράσινη συμπεριφορά.

Διότι, είναι επίσης κοινά παραδεκτό, πως πέρα από τις κεντρικές πολιτικές κινήσεις – που βεβαίως, κατέχουν σημαντικό ρόλο για την ουσιαστική στροφή στη βιωσιμότητα – απαιτείται σήμερα οι πολίτες, οι καταναλωτές, οι κοινωνίες των πολιτών να ενσωματώσουν πρακτικές που συμβάλλουν προς αυτόν τον σκοπό: Να γίνει ο πλανήτης βιώσιμος, να χτίσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Η ελαχιστοποίηση της χρήσης του πλαστικού, ενός υλικού που από τη μία διευκολύνει δραστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών, από την άλλη επιβαρύνει δραματικά την κατάσταση του περιβάλλοντος, είναι ένα από τα «κλειδιά» της πράσινης μετάβασης και της βιωσιμότητας. Το πλαστικό δεν μπορεί να φύγει εντελώς από τη ζωή μας, μπορεί όμως να ανακυκλώνεται σε μεγαλύτερο βαθμό, να αποφεύγεται όπου η σύγχρονη τεχνολογία το επιτρέπει και βεβαίως να αξιοποιείται, αφού ανακυκλωθεί.

Η πρώτη άυλη λύση για mobile πληρωμές στην Ελλάδα

Αυτή ακριβώς είναι και η λογική του πυρήνα της νέας πρωτοβουλίας της Edenred, της κορυφαίας ψηφιακής πλατφόρμας υπηρεσιών και πληρωμών που δραστηριοποιείται σε 46 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η Edenred έχει ήδη δρομολογήσει και εφαρμόζει ένα επενδυτικό σχέδιο ψηφιοποίησης των λύσεών της, που αφορούν σε περισσότερους από 50 εκατ. εργαζομένους και 2 εκατ. εμπορικούς συνεργάτες, μέσω των 850.000 εταιρικών πελατών της. Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάζει στην Ελλάδα την πρώτη άυλη λύση για mobile πληρωμές, την Ticket Restaurant® ZERO.

Πρόκειται για μία 100% ψηφιακή λύση, που παρουσιάζεται στην χώρα μας για πρώτη φορά και μάλιστα η Ελλάδα γίνεται η πέμπτη χώρα στον κόσμο που η συγκεκριμένη εταιρεία εφαρμόζει αυτή την πρωτοποριακή με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της εμπειρίας του χρήστη αλλά και την μείωση του πλαστικού. Με 0% χαρτί και 0% πλαστικό, η Ticket Restaurant® ZERO όχι μόνο συμβάλλει στη μείωση της χρήσης πλαστικού στον πλανήτη, αλλά ταυτόχρονα, δίνει στους πελάτες της Edenred τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις περιβαλλοντικές τους δεσμεύσεις και να πετύχουν τους στόχους βιωσιμότητας που έχουν θέσει, μέσα από την αξιοποίηση εργαλείων της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η νέα Ticket Restaurant® ZERO, η πρώτη άυλη λύση για mobile πληρωμές στην Ελλάδα

Αυτή η 100% digital εμπειρία πληρωμών, με αφετηρία την πρωτοποριακή άυλη κάρτα Ticket Restaurant® ZERO, αποτελεί το ένα σημαντικό milestone για την Edenred στην πορεία της προς την πράσινη ανάπτυξη, καθώς στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με τις κάρτες που χρησιμοποιεί στην Ελλάδα: Από το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους κιόλας, τον Μάρτιο του 2022, το σύνολο του χαρτοφυλακίου της σε κάρτες θα αποτελείται από 99% ανακυκλωμένο πλαστικό. Αυτό είναι ένα καθοριστικό βήμα για τη στήριξη της κυκλικής οικονομίας, που με τη σειρά της αποτελεί πυλώνα της βιωσιμότητας.

Τα χαρακτηριστικά της Ticket Restaurant® ZERO

Η Edenred έχει αποδείξει με τη δράση της ανά τον κόσμο πως είναι πρωτοπόρος εταιρεία που δημιουργεί με τις πρακτικές της τάσεις και κινήσεις. Μέσα από την καινοτόμο τεχνολογία, την οποία δεν διστάζει να αξιοποιεί και να εφαρμόζει στα προϊόντα της, μπορεί να παρέχει μία σειρά διευκολύνσεων προς τις εταιρείας, που αναγνωρίζουν ότι μέσω των πρακτικών της, αποκομίζουν το μεγαλύτερο δυνατό όφελος.

Κατά τον ίδιο τρόπο και η νέα 100% ψηφιακή λύση, η Ticket Restaurant® ZERO της Edenred, μπορεί να εκδοθεί με πολύ απλό και γρήγορο τρόπο – δεν απαιτούνται πάρα λιγότερες από 24 ώρες – ενώ παρέχει και τη δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησης – η οποία γίνεται σε ένα μόλις λεπτό! Είναι σαφές πως μέσα από αυτές τις διευκολύνσεις, οι ίδιες οι εταιρείες - πελάτες της Edenred έχουν την ευκαιρία να εξελίξουν και οι ίδιες τις παροχές που προσφέρουν στους εργαζομένους τους, αλλά και συνολικά την εμπειρία των ανθρώπων τους. Ειδικά μάλιστα για την εποχή που διανύουμε και πέρα από τη σημασία μείωσης χρήσης πλαστικού, με τη νέα, άυλη κάρτα, προσφέρουν απόλυτη ασφάλεια και υγειονομική προστασία, καθιστώντας συνολικά την εμπειρία συναλλαγής απολύτως ανέπαφη.

Έτσι λοιπόν, στο εξής, οι πελάτες της Edenred θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν την πρωτοπορία της εταιρείας, όπως παρουσιάζεται μέσα από το πλήρες χαρτοφυλάκιο B2B2C υπηρεσιών που παρέχει. Οι τρεις επιχειρηματικοί άξονες γύρω από τους οποίους έχει δομηθεί (Παροχές εργαζομένων, Fleet & Mobility, Κίνητρα και Επιβράβευση), διασφαλίζουν την επιτυχία της προσπάθειας – κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός πως η Edenred σήμερα στην Ελλάδα συνεργάζεται με περισσότερες από 6.000 εταιρείες, εξυπηρετώντας καθημερινά περισσότερους από 300.000 εργαζομένους.

Με τη νέα Ticket Restaurant® ZERO, οι πελάτες της έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια άυλη κάρτα για πραγματοποιούν in-store αλλά και online τις συναλλαγές τους, συμβάλλοντας έτσι στη λύση που προσφέρει η Edenred για έναν κόσμο με λιγότερο πλαστικό. Παράλληλα με τη μετάβαση του συνόλου των υπηρεσιών του χαρτοφυλακίου της σε κάρτες από 99% ανακυκλωμένο πλαστικό, είναι σαφές πια πως είναι κύριο μέλημά της η επιτάχυνση της πορείας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, της πορείας προς τον πράσινο κόσμο του αύριο.