ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάνω από 800 εθελοντές φύτεψαν 1.300 δέντρα στο Γαλάτσι με την υποστήριξη της εταιρείας Βίκος

Πάνω από 800 εθελοντές φύτεψαν 1.300 δέντρα στο Γαλάτσι με την υποστήριξη της εταιρείας Βίκος

H προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι μία υπόθεση πανανθρώπινη, είναι ένα καθήκον ιερό που αφορά τον καθένα μας ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί. Μόνο με την ευρύτερη δυνατή συνεργασία μπορεί αυτός ο μείζων στόχος να επιτυγχάνεται. Η προσπάθεια δεν έχει χρονικό ή γεωγραφικό περιορισμό: ο πλανήτης είναι το μεγάλο κοινό μας σπίτι και μας χρειάζεται. Έχει ανάγκη από τη συνεχή προστασία μας για να συνεχίσει να μας προσφέρει την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια διαβίωσης.

Με αυτή την αφετηρία το Σάββατο 6.11.2021 περισσότεροι από 800 εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Εθελοντικής Φύτευσης που οργάνωσε ο περιβαλλοντικός οργανισμός We4all με την υποστήριξη της εταιρείας Βίκος, και φύτεψαν 1.300 δενδρύλλια. Ήταν η ημέρα που η We4all είχε προσκαλέσει όλους τους πολίτες να φυτέψουν ένα δέντρο, ένα φυτό, ένα λουλούδι εκεί όπου ζουν και εργάζονται.

Στη δενδροφύτευση στον Δήμο Γαλατσίου η ομάδα της Βίκος, εκατοντάδες εθελοντές, οικογένειες και παρέες δήλωσαν παρόντες προσφέροντας στην εταιρεία την ηθική ενίσχυση για να συνεχίσει να υλοποιεί το όραμά της, όπως αυτό εκφράζεται με τον κύκλο δράσεων και πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής μας».

Οι δράσεις αυτές, βασισμένες στο τρίπτυχο της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, του πολιτισμού και του εθελοντισμού, φιλοδοξούν να συμβάλουν στην ευρύτερη δυνατή συστράτευση δυνάμεων στους τρεις αυτούς κορυφαίας σημασίας τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, οι οποίοι αποτελούν ταυτοχρόνως οικουμενικές, πανανθρώπινες αξίες.

Αυτή η δενδροφύτευση ήταν ένα ακόμη βήμα στη διαρκή συνεργασία της εταιρείας Βίκος με τη We4all, η οποία άρχισε τον Ιούνιο του 2021 με δενδροφύτευση στην Ανάβυσσο και συνεχίζεται με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και δράση.

Η θερμή υποδοχή και στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής από τον δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο δίνει ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα: «Η Πολιτεία έχει χρέος να στέκεται αρωγός και συνοδοιπόρος σε κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει να προάγει την ποιότητα ζωής μας και να προστατεύσει το περιβάλλον, στο οποίο ζούμε και δρούμε καθημερινά».