ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τελικά, πόσο αγνοί και φυσικοί είναι οι χυμοί που απολαμβάνουμε καθημερινά;

Τελικά, πόσο αγνοί και φυσικοί είναι οι χυμοί που απολαμβάνουμε καθημερινά;
Oι χυμοί της Amita περιέχουν χυμούς φρούτων τα οποία έχουν συλλεχθεί την περίοδο της συγκομιδής τους

Η κατανάλωση χυμών αποτελεί διαχρονικά μέρος μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, καθώς συνιστά μία επιλογή που μας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουμε εύκολα και γρήγορα τα βασικά θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά, που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.

Με την κατανάλωση χυμών φρούτων να αποτελεί όμως μέρος της καθημερινής μας διατροφής και το healthy eating να συνιστά σήμερα μία τάση που κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερους θαυμαστές ανά τον κόσμο, δεν μπορούμε παρά να διερωτηθούμε για το εξής: Πόσο αγνοί και φυσικοί είναι, τελικά, οι χυμοί που απολαμβάνουμε;

Η αλήθεια είναι πως οι γρήγοροι και έντονοι ρυθμοί της σύγχρονης καθημερινότητας, δεν μας επιτρέπουν να προχωρούμε συχνά στην προετοιμασία των δικών μας χυμών. Έτσι, συνήθως στρεφόμαστε σε επιλογές που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να ικανοποιούμε αυτή τη διατροφική μας ανάγκη. Αυτό σημαίνει πως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως οι χυμοί που φτάνουν στα ποτήρια μας, είναι φυσικά μοναδικοί και μας έρχονται κατευθείαν από τη φύση.

Το ερώτημα στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, είναι το πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι και σίγουρες για τα παραπάνω και για να το απαντήσουμε, θα χρειαστεί να βάλουμε κάτω από το «μικροσκόπιό» μας τα χαρακτηριστικά εκείνα που καθιστούν τους συσκευασμένους μας χυμούς, φυσικά μοναδικούς.

Οι αγνές πρώτες ύλες που μας προσφέρει η φύση

Το «ταξίδι» κάθε χυμού, πρέπει να ξεκινά από τη φύση και για να είμαστε σίγουροι για την ποιότητά του, για την παραγωγή του είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται αγνές πρώτες ύλες, δηλαδή φρούτα που έχουν συλλεχθεί με προσοχή και φροντίδα από τη φύση και έχουν επεξεργαστεί καταλλήλως, για να μετατραπούν στους χυμούς που απολαμβάνουμε καθημερινά. Υπάρχει όμως τρόπος να νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά για τη φυσικότητα και την αγνότητα των συσκευασμένων χυμών που απολαμβάνουμε, ως επί το πλείστον, σήμερα;

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως στη συγκεκριμένη περίπτωση, το παράδειγμα της Amita ξεχωρίζει. Βλέπετε, εκτός από το ότι είναι ο πρώτος συσκευασμένος χυμός που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1983 και έχει «κερδίσει» τους ουρανίσκους και τις καρδιές των Ελλήνων καταναλωτών, πρόκειται επίσης για ένα brand που έχει επενδύσει σημαντικά στις πρώτες ύλες, διαθέτοντας προϊόντα με μεγάλη ποικιλία γεύσεων και πολύτιμων θρεπτικών συστατικών και περιλαμβάνοντας στην γκάμα της, τόσο 100% φυσικούς χυμούς, όσο και φρουτοποτά, που δεν περιέχουν συντηρητικά.

Το πλέον σημαντικό στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι οι χυμοί της Amita περιέχουν χυμούς φρούτων τα οποία έχουν συλλεχθεί την περίοδο της συγκομιδής τους, σε συνεργασία με επιχειρήσεις που προμηθεύουν αυτές τις πρώτες ύλες χυμών και υλικά συσκευασίας για τη παραγωγή των προϊόντων της Amita. Έτσι, το brand έχει καταφέρει να «χτίσει» μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης τόσο με τους Έλληνες καταναλωτές, όσο και με γεωργούς και παραγωγούς από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, αλλά και από χώρες του εξωτερικού, από τους οποίους προμηθεύεται ποιοτικούς χυμούς φρούτων.

Η παραγωγική διαδικασία που φέρνει την αγνότητα της φύσης στα ποτήρια μας

Η διαδικασία που ακολουθείται μέχρι να φτάσει ένας χυμός από τη φύση στο καλάθι των αγορών μας, έχει εξίσου μεγάλη σημασία, σε ό,τι αφορά στην ποιότητα και την αγνότητά του. Έχουμε κάθε λόγο, λοιπόν, να γνωρίζουμε καλύτερα τη διαδρομή που ακολουθεί ο αγαπημένος μας χυμός για να φτάσει απολαυστικός και φρέσκος στα ποτήρια μας. Το «ταξίδι», λοιπόν, ξεκινά από τη συγκομιδή των φρούτων και τη χυμοποίηση, της οποίας προηγείται η διαλογή και ο καθαρισμός των φρούτων, ενώ συνεχίζεται με τη μεταφορά του χυμού στο εργοστάσιο παραγωγής της Amita, εκεί όπου γίνεται η παστερίωσή του και η επεξεργασία του υπό ασηπτικές συνθήκες, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια του τελικού προϊόντος, προτού φτάσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ και τα ψυγεία. Αυτό ακριβώς είναι το «ταξίδι» της Amita και κάθε βήμα της διαδικασίας, συμβάλλει στο να διατηρεί ο χυμός μας τις βιταμίνες και τη γεύση του. Για την ακρίβεια, όλα τα προϊόντα Αmita παράγονται στο εργοστάσιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι, το μεγαλύτερο εργοστάσιο χυμών και αναψυκτικών της χώρας, με όλη την αγάπη, το πάθος και το μεράκι των ανθρώπων της που φροντίζουν καθημερινά να εξασφαλίζουν άριστη ποιότητα σε κάθε χυμό.

Οι συσκευασίες που εγγυώνται τη φρεσκάδα

Η συσκευασία μέσα στην οποία φτάνει σε εμάς ο χυμός μας, αποτελεί επίσης ένα στοιχείο που αξίζει να λαμβάνουμε υπόψη μας, αν θέλουμε να γνωρίζουμε πως πρόκειται για ένα προϊόν που μας έρχεται διατηρώντας τις βιταμίνες, τα θρεπτικά συστατικά και τη φρεσκάδα του. Στην περίπτωση της Amita, λοιπόν, δηλαδή του συσκευασμένου χυμού που καταναλώνουμε ως επί το πλείστον στην Ελλάδα εδώ και 38 έτη, η συσκευασία κάνει αναμφίβολα τη διαφορά. Πιο αναλυτικά, αν έχετε διερωτηθεί πώς ο αγαπημένος σας χυμός παραμένει απολαυστικός και διατηρεί τις βιταμίνες και την υπέροχη γεύση του, ακόμα και εκτός ψυγείου, η απάντηση δεν βρίσκεται μόνο στην παστερίωσή του, αλλά και στην ασηπτική και ερμητικά κλειστή χάρτινη συσκευασία Tetra Pak, που τον προστατεύει και τον βοηθά να διατηρεί τη φρεσκάδα του και τον φυσικά μοναδικό χαρακτήρα του, μέχρι να φτάσει στα ποτήρια μας.

Τα θρεπτικά συστατικά που αναβαθμίζουν τη διατροφή μας φυσικά

Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στη σημασία που έχει το να μας προσφέρει ο χυμός φρούτων μας, τα φυσικά, θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας σε καθημερινή βάση. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι σημαντικό να ελέγχουμε συχνά τις συσκευασίες των προϊόντων, πριν τα τοποθετήσουμε στα καλάθια των αγορών μας. Αλήθεια όμως, μπορεί ένας συσκευασμένος χυμός να μας προσφέρει κάποια από τα θρεπτικά συστατικά που έχουμε ανάγκη; Σε ό,τι αφορά στην Amita, η απάντηση είναι θετική, αφού μία μερίδα 100% φυσικού χυμού Amita ισοδυναμεί με μία εκ των πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών που πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως και περιέχει βιταμίνες -και δη, βιταμίνη C- καθώς και άλλα αντιοξειδωτικά και πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία.

Όλα αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τους αγαπημένους μας χυμούς φρούτων φυσικά μοναδικούς. Το μόνο που μένει να κάνουμε εμείς, λοιπόν, είναι να λάβουμε καθένα από τα παραπάνω στοιχεία υπόψη μας, την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να βιώσουμε μία φυσικά μοναδική εμπειρία, μέσω της διατροφής μας. Το σίγουρο είναι πως η φυσικότητα, η υψηλή ποιότητα και η θρεπτική αξία των προϊόντων που απολαμβάνουμε, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος του καθημερινού μας μενού σήμερα, την εποχή αυτή που κάθε καταναλωτής θέλει να είναι καλά ενήμερος αναφορικά με το τι βάζει στο πιάτο και το ποτήρι του.