ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βάζοντας τη φύση στην καθημερινότητά μας μέσα από μικρές αλλαγές

Βάζοντας τη φύση στην καθημερινότητά μας μέσα από μικρές αλλαγές
Σε ό,τι αφορά στους συσκευασμένους χυμούς στη χώρα μας, η Amita σίγουρα ξεχωρίζει, μιας και πρόκειται για τον αγαπημένο χυμό των Ελλήνων, από το 1983 μέχρι σήμερα

Για τους περισσότερους από εμάς, οι έντονοι και απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας αποτελούν συχνά έναν αμετάβλητο παράγοντα που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής μας.

Ακολουθώντας ένα αρκετά επιβαρυμένο πρόγραμμα, δεν διαθέτουμε την πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου, ώστε να γίνουμε λίγο πιο προσεκτικοί με τις επιλογές που κάνουμε, σε αρκετούς τομείς της ζωής μας.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη συνεχή αλληλεπίδρασή μας με το αστικό περιβάλλον, εντείνουν τη βαθύτερη επιθυμία μας να έρθουμε σε στενότερη επαφή με τη φύση, ώστε να διαμορφώσουμε μέσα από αυτή την επαφή έναν πιο ευσυνείδητο και ωφέλιμο τρόπο ζωής. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι οι οποίοι στρέφουν την προσοχή τους σε πιο φυσικές επιλογές, μετατρέποντας σύγχρονες έννοιες όπως το wellbeing, την ευεξία, τη βιωσιμότητα και την plant based διατροφή, σε αναπόσπαστα μέρη της καθημερινότητάς τους.

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να ακολουθήσουμε και εμείς το ίδιο «μονοπάτι»; Υπάρχουν τρόποι για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στον σύγχρονο τρόπο ζωής και να αποκτήσουμε μία βελτιωμένη καθημερινότητα, η οποία θα είναι φυσικά μοναδική; Ομολογουμένως, πρόκειται για μία διαδικασία που απαιτεί καλή διάθεση και καθημερινή προσπάθεια, όμως ξεκινώντας από τις μικρές αλλαγές που έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί, σύντομα θα ανακαλύψουμε το μεγαλείο της φύσης και θα καταφέρουμε να το εντάξουμε σταδιακά στη ζωή μας.

Μεταμορφώνουμε το σπίτι μας σε ένα «καταπράσινο» περιβάλλον ευεξίας

Το πρώτο βήμα για να ακολουθήσουμε μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα είναι να αναβαθμίσουμε τον προσωπικό μας χώρο. Στην πραγματικότητα, το σπίτι μας είναι ένας «μικρόκοσμος» που προδίδει πολλά για εμάς, ενώ είναι το μέρος από όπου μπορούμε να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας, για να υιοθετήσουμε έναν φυσικά μοναδικό τρόπο ζωής. Διότι μετατρέποντας το σπίτι μας σε ένα «καταπράσινο» περιβάλλον ευεξίας, το οποίο θα περιλαμβάνει φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, έναν μικρό κήπο ή μία βεράντα με γλάστρες από λαχανικά που θα έχουμε καλλιεργήσει μόνοι μας, όπως ντοματίνια, πιπεριές, αγγούρια, κολοκύθια και φρέσκα μυρωδικά, θα φέρουμε τη φύση στο σπίτι, αλλά και τα πιάτα μας. Συνεπώς, η εβδομαδιαία ενασχόλησή μας με την κηπουρική, θα γίνει μία αφορμή για να αποκτήσουμε μία ουσιαστικότερη σχέση αγάπης, έμπνευσης και σεβασμού με τη φύση, αλλά και ένας οικονομικός και δημιουργικός τρόπος για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των γευμάτων μας.

Επενδύουμε σε ωφέλιμες δραστηριότητες που μας φέρνουν κοντά με τη φύση

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως η κηπουρική δεν είναι η μόνη δραστηριότητα που μπορεί να μας εξασφαλίσει μία βαθύτερη σύνδεση με τη φύση. Πραγματοποιώντας τις καθημερινές μας προπονήσεις σε κάποιο κατάφυτο πάρκο της πόλης, αξιοποιώντας τα Σαββατοκύριακά απολαμβάνοντας αναζωογονητικές πεζοπορίες και περιπάτους ανάμεσα στα έλατα και τα πεύκα της Πάρνηθας, του Υμηττού, της Πεντέλης, όχι μόνο θα βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση σε βάθος χρόνου, αλλά θα αισθανθούμε τα πολλαπλά οφέλη που παρέχει η επαφή με τη φύση στον οργανισμό και τη διάθεσή μας. Όσο ο καιρός είναι «σύμμαχός» μας, λοιπόν, τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, από το να επωφεληθούμε από τις ηλιόλουστες ημέρες του φθινοπώρου και να επενδύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας σε μία δραστηριότητα που μας παρακινεί να σηκωθούμε από τον καναπέ, ώστε να εξερευνήσουμε μέσω της σωματικής άσκησης τα φυσικά μοναδικά τοπία της πόλης μας;

Κάνουμε τη διατροφή μας φυσικά μοναδική με φρούτα, λαχανικά και plant based υλικά

Αν ισχύει η ρήση, «είμαστε ό,τι τρώμε», τότε είναι εύκολο να καταλάβουμε πώς μερικές μετατροπές στη διατροφή μας, μπορούν να μας χαρίσουν μία απολαυστική και φυσικά μοναδική ποιότητα ζωής. Πιο αναλυτικά, εμπλουτίζοντας τα γεύματά μας με φρούτα, λαχανικά και plant based επιλογές, θα παρέχουμε καθημερινά στον οργανισμό μας τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, ώστε να λειτουργεί στο βέλτιστο, ενώ θα συμβάλλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για τη διατήρηση ενός υγιούς οικοσυστήματος, περιορίζοντας σημαντικά το οικολογικό μας αποτύπωμα. Τι γίνεται όμως, όταν δεν διαθέτουμε τον απαραίτητο χρόνο για να επενδύουμε στην προετοιμασία πιο θρεπτικών και φυσικών γευμάτων; Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι χυμοί φρούτων συνιστούν μία εξαιρετική και φυσικά μοναδική λύση, που ανταποκρίνεται στις επιταγές της σύγχρονης καθημερινότητας. Και σε ό,τι αφορά στους συσκευασμένους χυμούς στη χώρα μας, η Amita σίγουρα ξεχωρίζει, μιας και πρόκειται για τον αγαπημένο χυμό των Ελλήνων, από το 1983 μέχρι σήμερα. Όσο για το πώς αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης, φυσικής διατροφής, να αναφέρουμε απλώς πως μία μερίδα 100% φυσικού χυμού Amita ισοδυναμεί με μία εκ των πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών που χρειάζεται να καταναλώνουμε ημερησίως, προσφέροντας μας ενέργεια και πολύτιμες βιταμίνες, όπως τη γνωστή μας βιταμίνη C.

Προστατεύουμε τη φύση κάνοντας καθημερινά «πράσινες» και ευσυνείδητες επιλογές

Ένας ακόμη τρόπος για να φέρουμε τη φύση στην καθημερινότητά μας, είναι να την «αγκαλιάσουμε» κάνοντας καθημερινά πιο ευσυνείδητες και βιώσιμες επιλογές. Μέσα από μικρές πράξεις και επιλογές, μπορούμε να γίνουμε μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος. Πώς θα τα καταφέρουμε; Μειώνοντας τη χρήση πλαστικού και αναζητώντας εναλλακτικές, «πράσινες» λύσεις που μας εξυπηρετούν και κάνουν άνετη και εύκολη την καθημερινότητά μας, χωρίς να έχουν οικολογικό αντίκτυπο. Συνεπώς, εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να γίνουμε πιο αυστηροί με τις αγορές μας, επιλέγοντας κυρίως προϊόντα από βιώσιμα υλικά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά, χωρίς περιορισμό. Για παράδειγμα, αλλάζοντας την οδοντόβουρτσά μας από πλαστική σε μπαμπού, την πλαστική σακούλα για τα ψώνια με μία υφασμάτινη και κυρίως, επιλέγοντας να μετακινηθούμε με τα μέσα μεταφοράς αντί με το αυτοκίνητο, θα γίνουμε κομμάτι μιας μεγάλη προσπάθειας που θέλει να εξασφαλίσει ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον.

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως όλα τα παραπάνω αποτελούν μερικούς μόνο τρόπους για να αποκτήσουμε μία ουσιαστικότερη σχέση με τη φύση και να τη μετατρέψουμε σε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ακόμη και αν ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας, λοιπόν, πραγματοποιώντας μία μικρή αλλά ωφέλιμη αλλαγή καθημερινά, πολύ σύντομα θα διαμορφώσουμε μία πιο απολαυστική ποιότητα ζωής η οποία, όπως η αγαπημένη μας Amita, θα είναι φυσικά μοναδική.