ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο «τιμόνι» του ομίλου ΟΤΕ μέχρι τα μέσα του 2024 ο Μ. Τσαμάζ

Στο «τιμόνι» του ομίλου ΟΤΕ μέχρι τα μέσα του 2024 ο Μ. Τσαμάζ
Ο κ. Τσαμάζ ανέλαβε επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ τον Νοέμβριο του 2010 και υπό τη διοίκηση του ο όμιλος εξυγίανε τα οικονομικά του

Διάστημα – ρεκόρ για τα δεδομένα του ομίλου ΟΤΕ πρόκειται να συμπληρώσει ως επικεφαλής του ο Μιχάλης Τσαμάζ, η σύμβαση του οποίου ως διευθύνοντος συμβούλου ανανεώθηκε μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024.

Η ανανέωση αποφασίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ κατά τη συνεδρίαση της 14ης Δεκεμβρίου 2021 και γίνεται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Ο κ. Τσαμάζ ανέλαβε επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ τον Νοέμβριο του 2010 και υπό τη διοίκηση του ο όμιλος εξυγίανε τα οικονομικά του, δημιούργησε νέες πηγές εσόδων, και μετασχηματίστηκε σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας με τον πελάτη στο επίκεντρο και την Cosmote ως ενιαία εμπορική μάρκα για τα προϊόντα του ομίλου σε σταθερή, κινητή, internet και τηλεόραση.

Σημειώνεται ότι από το 2001, ο κ. Τσαμάζ κατείχε σειρά θέσεων ευθύνης στον ΟΤΕ, επιβλέποντας την πορεία των θυγατρικών του ομίλου εκτός Ελλάδος και συνεισφέροντας στην εξυγίανση των διεθνών δραστηριοτήτων. Έχει διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών του ΟΤΕ και της Cosmote στο εξωτερικό και μέλος του ΔΣ της ΕΕ, στην Βρετανία.

Πριν την ένταξή του στον ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ είχε αναλάβει διαδοχικά υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στους τομείς του marketing και των πωλήσεων, αλλά και γενικής διεύθυνσης σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Vodafone και η Philip Morris.
Ο κ. Τσαμάζ είναι ένθερμος υποστηρικτής της τεχνολογίας ως μέσου για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Από το 2016, έθεσε ως όραμα για τον όμιλο ΟΤΕ να γίνει παράδειγμα ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Από τη θέση του ως επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφιακής Οικονομίας του ΣΕΒ και ως μέλος του Athens Digital Council, επικεντρώνεται στη δημιουργία προτάσεων και τη χάραξη πολιτικών που θα συμβάλλουν στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στην Ελλάδα και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα οφέλη της νέας ψηφιακής εποχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ