ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λειτουργικό “modern workplace” για παραγωγική εργασία και συνεργασία

Λειτουργικό “modern workplace” για παραγωγική εργασία και συνεργασία

Στους χώρους εργασίας περνάμε χρόνο που συχνά υπερβαίνει το ένα τρίτο της ημέρας μας. Ακόμα και στην περίπτωση που παραμένουμε σε καθεστώς τηλεργασίας, υπάρχουν φορές που νοσταλγούμε την επιστροφή στο γραφείο και τη συναναστροφή με τους συναδέλφους. Στο δρόμο προς την κανονικότητα, όμως, πολλά είναι τα πράγματα που έχουν αλλάξει, γιατί πρώτα από όλα έχουμε αλλάξει εμείς.

Η αλήθεια είναι ότι η πανδημία και η αυξημένη ανάγκη να διαφυλάξουμε την υγεία μας, έφεραν στην επιφάνεια θέματα που προκύπτουν από τη συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων στον ίδιο εργασιακό χώρο. Εκ των πραγμάτων, η μέριμνα για υγιεινή και η ασφάλεια, αποτελούν πλέον ζητήματα υψηλής προτεραιότητας, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τις διοικήσεις των εταιρειών.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις προχωρούν σε αναδιαμόρφωση των χώρων τους, για να ανταποκριθούν καλύτερα σε όλα τα παραπάνω και να είναι σε θέση να προσφέρουν στους εργαζόμενούς τους ένα ευχάριστο, “modern workplace”. Και το αποτέλεσμα τους αποζημιώνει: η νέα διαρρύθμιση των χώρων τους κάνει περισσότερο λειτουργικούς και βολικούς, αυξάνοντας την ικανοποίηση των εργαζομένων, τη θετική τους προδιάθεση για την εργασία και κατά συνέπεια την παραγωγικότητα, σε ένα win-win σενάριο.

Η UNISON το γνωρίζει καλά αυτό, καθώς, μεταξύ άλλων, έχει πολυετή εμπειρία στην ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση επαγγελματικών χώρων, αναλαμβάνοντας απαιτητικά project για πλειάδα εταιρειών και εστιάζοντας πάντα στην άνεση και την ασφάλεια που πρέπει να αποπνέουν. Οι υπηρεσίες της εταιρείας ποικίλουν σε εύρος, από μία απλή αναδιάταξη των γραφειακών χώρων σύμφωνα με τις προτάσεις του interior designer της εταιρείας, έως την ολική ανακαίνιση γραφείων, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων, της τεχνικής μελέτης, της επίβλεψης και του κατασκευαστικού σκέλους.

Κατά τη μελέτη των χώρων και των αναγκών, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη ενός μοντέλου εργασίας που βασίζεται στη διαχείριση διαφόρων δίπολων όπως απομόνωση - open plan ή ιδιωτικότητα - ομαδικότητα, με σκοπό τη δημιουργία του ιδανικού χώρου εργασίας, πάντα με επίκεντρο τον εργαζόμενο. Γι’ αυτό και οι μηχανικοί της εταιρείας καταγράφουν προσεκτικά όλες τις επιμέρους ανάγκες που προκύπτουν από τις θέσεις εργασίας. Το επόμενο βήμα είναι η διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής πρότασης, η οποία συνοδεύεται από 3D φωτορεαλιστικές απεικονίσεις που αναδεικνύουν τα οφέλη της επανασχεδίασης των χώρων. Οι εργασίες αναδιαμόρφωσης υλοποιούνται βάσει συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος και επιβλέπονται από μηχανικό από την αρχή ως το τέλος.

Και οι υπηρεσίες της UNISON δεν σταματούν εδώ: Μετά την αναδιαρρύθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος, σειρά έχει η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Οι απαιτήσεις του εθνικού κλιματικού νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και η δέσμευση για την παγκόσμια κλιματική ουδετερότητα, αναδεικνύουν τις στοχευμένες λύσεις ενεργειακής διαχείρισης κτηρίων που σχεδιάζει και υλοποιεί η εταιρεία. Οι λύσεις αυτές εξοικονομούν στην επιχείρηση πόρους, επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον και αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα του εργασιακού χώρου.

Εστιάζοντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδέσμευση των πελατών της από τη διαχείριση των κτηριακών τους εγκαταστάσεων, η εταιρεία αναλαμβάνει επίσης την προληπτική συντήρηση του υλικού πυρόσβεσης, των ανελκυστήρων, του ηλεκτρολογικού υλικού, καθώς και κάθε είδους εξοπλισμού ασφαλείας.

Τα σύνθετα project που έχει αναλάβει η UNISON και η συνολική τεχνογνωσία της, εγγυώνται την υπευθυνότητα, τη λεπτομερή μελέτη και τη σωστή υλοποίηση του κάθε έργου. Το αποτέλεσμα είναι ένας εργασιακός χώρος ασφαλέστερος, ομορφότερος και πηγή έμπνευσης για τον εργαζόμενο.