ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Grundig και Κωτσόβολος παρουσιάζουν ένα καλύτερο και βιωσιμότερο μέλλον με την καμπάνια Respect Food

Grundig και Κωτσόβολος παρουσιάζουν ένα καλύτερο και βιωσιμότερο μέλλον με την καμπάνια Respect Food

Μία μικρή αλλαγή, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Η Grundig, ηγέτης στους κατασκευαστές οικιακών και ηλεκτρονικών ειδών πλήρους σειράς στην Ευρώπη, παρουσιάζει την καμπάνια “Respect Food”. Με μότο «Το καλύτερο μέλλον ξεκινάει από το σπίτι» και στόχο την εκπαίδευση γύρω από τη σημασία και την ενεργό δράση για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Κωτσόβολο και τους σπουδαστές της Σχολής Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ένα δημιουργικό cooking event χρησιμοποιώντας κοντόληκτα τρόφιμα που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας, προσφέροντας Χριστουγεννιάτικες μερίδες φαγητού στις δομές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Τα τρόφιμα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο περιβάλλον, από την παραγωγή, την επεξεργασία μέχρι και την απόρριψή τους. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η παραγωγή και διαχείριση τροφίμων καταστρέφει τον πλανήτη, αποτελώντας επίσης έναν από τους βασικότερους λόγους εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου. Στην Ελλάδα, η σπατάλη τροφίμων καταγράφει υψηλά επίπεδα, καθώς 7 στους 10 πολίτες δεν ακολουθούν τις οδηγίες αξιοποίησης και συντήρησης των τροφίμων.

Η Grundig, με σεβασμό στα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά αλλά και τις διατροφικές μας συνήθειες, προσπαθεί να μειώσει τη σπατάλη φαγητού με συσκευές που σέβονται το περιβάλλον. Μέσα από την καμπάνια της “Respect Food”, η εταιρεία έχει στόχο να εμπνεύσει αλλά και να καλέσει το κοινό να συμμετέχει σε δράσεις κατά της σπατάλης τροφίμων, προσφέροντας οδηγίες για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η σπατάλη αυτή στις κουζίνες με καινοτόμα προϊόντα.

Οι υπερσύγχρονες τεχνολογίες της Grundig, όπως η λειτουργία Divide & Cook και οι λειτουργίες Cajon Super Fresh 0 -3 °C, IronFresh και FullFresh+ εξοικονομούν ρεύμα και «ανοίγουν» το δρόμο για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων μέσα από την εφαρμογή καθημερινών πρακτικών και έξυπνων tips.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, η Grundig σε συνεργασία με τον Κωτσόβολο πραγματοποίησαν ένα δημιουργικό cooking event στο studio του Κωτσόβολου στη Λ. Βουλιαγμένης, σε συνεργασία με το μεγαλύτερο ΙΕΚ στην Ελλάδα. Οι σπουδαστές με φαντασία και ευρηματικότητα, χρησιμοποίησαν κοντόληκτα τρόφιμα και προσέφεραν τις μερίδες φαγητού που δημιούργησαν στους ανθρώπους των δομών του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Η Grundig δεσμεύεται να συνεχίσει να σχεδιάζει προϊόντα με καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των τροφίμων, ενώ διασφαλίζουν λιγότερη σπατάλη πόρων και μας καλεί να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να κάνουμε μια μικρή αλλαγή για έναν μεγάλο σκοπό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενέργεια της Grundig, Respect Food, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: www.respectfood.com