ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάνος Ισμαήλος: Το μυστικό της επιτυχημένης πορείας και οι νέοι στόχοι της Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε.

Πάνος Ισμαήλος: Το μυστικό της επιτυχημένης πορείας και οι νέοι στόχοι της Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε.

Για τον Πάνο Ισμαήλο, τον επικεφαλής της εταιρείας Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε., του μεγαλύτερου εξουσιοδοτημένου διανομέα της Mercedes-Benz Hellas στην Ελλάδα, το μυστικό της επιτυχίας δεν βρίσκεται απλώς στις πωλήσεις.

Στην πραγματικότητα, έχει τις βάσεις του στην ικανοποίηση των πελατών και των ανθρώπων της εταιρείας, αλλά και στην καθημερινή αφοσίωση και την ενέργεια που αφιερώνει όλη η ομάδα της Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε., για να επιτυγχάνει κάθε της στόχο.

Μπορεί, λοιπόν, ο Πάνος Ισμαήλος να βρέθηκε στο δυναμικό της Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε. το 2017 όμως, τα επιτεύγματα που μετρά ήδη στο βιογραφικό του είναι πολλά. Από την ανάπτυξη των πωλήσεων μεταχειρισμένων με ετήσιο ρυθμό +50% από το 2019, μέχρι την ανάπτυξη των παραγγελιών νέων αυτοκινήτων για το 2020 και το 2021 με ετήσιο ρυθμό 40% και από τη δημιουργία προγράμματος ΕΚΕ από το 2017 με συνολικές δαπάνες πενταετίας 150.000 ευρώ, μέχρι τη δημιουργία In-House Call Center στον Έβρο. Ωστόσο, ακόμη περισσότεροι είναι οι στόχοι που έχει θέσει ο κ. Ισμαήλος για την Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε., για την επόμενη πενταετία.

Για το ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι, το πώς θα τους επιτύχει, αλλά και το γιατί αναφερόμαστε σήμερα στην Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε., ως ένα επιτυχημένο case study στο σύγχρονο ελληνικό επιχειρείν, μίλησε στο CNN Greece o ίδιος ο Πάνος Ισμαήλος. Και τα όσα μας είπε, έχουν σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον.

Από τους ικανοποιημένους πελάτες και συνεργάτες στη βιώσιμη ανάπτυξη

Όσοι γνωρίζουν την Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε., ξέρουν πως εκτός από το ότι μετρά μία επιτυχημένη πορεία 30 ετών, η ιστορία της είναι συνδεδεμένη με το αστέρι της Mercedes-Benz και το DNA της εταιρείας, περιλαμβάνει όλες τις αρχές που έχει η μάρκα. Μεταξύ αυτών των αρχών, περιλαμβάνεται βέβαια η ικανοποίηση των πελατών και των ανθρώπων που εργάζονται για την εταιρεία. Και μπορεί για τον κ. Πάνο Ισμαήλο πραγματικό μυστικό επιτυχίας να μην υπάρχει στην περίπτωση της Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε., ωστόσο, «είναι ξεκάθαρο ότι η καθημερινή αφοσίωση και η ενέργεια που καταναλώνουμε όλη η ομάδα της Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε., μας δημιουργεί την ανάγκη να είμαστε προσηλωμένοι στην αποστολή μας στο 100%».

Στη δική του περίπτωση, η πλήρης ενασχόλησή του με την εταιρεία μετρά περίπου πέντε χρόνια και αν και ο κορμός της Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε. παραμένει ίδιος, η δική του συνεισφορά συνέβαλε στην εξέλιξη της επιχείρησης και τον εκσυγχρονισμό της. Για την ακρίβεια, από το 2017, από τότε δηλαδή που βρίσκεται στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, η Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε. έχει γίνει πιο εξωστρεφής προς όλες τις κατευθύνσεις και αναπτύσσεται σε νέα πεδία. Το γιατί δεν είναι τυχαίο. Όπως μας εξήγησε ο Πάνος Ισμαήλος, «χρησιμοποιούμε την τεχνολογία σε σημαντικό βαθμό και θέλουμε να την ενσωματώσουμε σε όλες μας τις λειτουργίες», δίνοντας έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι στόχοι για το «αύριο» και η πορεία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Μπορεί κατά τη διάρκεια της μέχρι στιγμής πορείας του στην εταιρεία, ο Πάνος Ισμαήλος να έχει καταφέρει να πετύχει ήδη πολλά όμως, έχει και πολλούς στόχους για το μέλλον της Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε.. Συγκεκριμένα, για τον κ. Ισμαήλο η ανάπτυξη της εταιρείας σε νέα business units το διάστημα 2022-2027, ο διπλασιασμός των μεγεθών της, η εφαρμογή επενδυτικού πλάνου πέντε εκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα 2023-2025, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εταιρείας και η καθετοποίηση της λειτουργικής της δομής, είναι βασικές προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της. Πώς, λοιπόν, σκοπεύει να πετύχει αυτούς τους στόχους και ποιο ακριβώς είναι το επιχειρηματικό του πλάνο για την επόμενη πενταετία; Όπως μας είπε ο κ. Ισμαήλος, το πλάνο περιστρέφεται γύρω από την Mercedes-Benz και την εξέλιξη της στην ελληνική αγορά.

«Είμαστε ο μεγαλύτερος διανομέας σε όγκο εργασιών και σκοπός μας είναι να αναπτυχθούμε περισσότερο, σεβόμενοι την ιστορία μας και τη συνεργασία που μας έχει φέρει μέχρι εδώ», ανέφερε και συνέχισε: «Έχοντας ξεκάθαρο στόχο και λαμβάνοντας υπόψη μας και τις ταχύτατες αλλαγές στις καταναλωτικές συμπεριφορές και τις αγοραστικές επιλογές, εξελίσσουμε την εταιρεία». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρυθμός εξέλιξης είναι αλληλένδετος με τον ρυθμό απορρόφησης των αλλαγών από τους εργαζόμενους της εταιρείας, υπογραμμίζοντας επίσης ότι προτεραιότητα ως κριτήριο, «είναι η αποδοχή κάθε αλλαγής και η βελτίωση της ικανοποίησης από την πλευρά των πελατών».

«Ως εμπορική εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της, την ιστορία της και κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να είμαστε αυτοδύναμοι λειτουργικά και αυτόνομοι εμπορικά. Για αυτόν τον λόγο, εξελίσσουμε συστήματα καλής διαχείρισης και λειτουργίας, όπως και μηχανισμούς προβλέψεων και ανάλυσης δεδομένων», είπε, σημειώνοντας μάλιστα ότι παρότι τη σημερινή εποχή είναι τάση το outsourcing, η Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε. επιλέγει στρατηγικά να δημιουργεί in-house λειτουργικές δομές, που αυξάνουν σημαντικά τα περιθώρια προσαρμοστικότητάς της και συμβάλλουν στην ευελιξία που χρειάζεται να έχει μια επιχείρηση.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον Πάνο Ισμαήλο και για το ποια είναι η άποψή του για την πορεία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά, με τον ίδιο να κάνει λόγο για μία «προδιαγεγραμμένη» διαδρομή. Πιο αναλυτικά, ο κ. Ισμαήλος τόνισε ότι στην Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε. παρατηρούν ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από δυνητικούς πελάτες, ενώ τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι μια τάση, «αλλά ένα δεδομένο για την αυτοκίνηση, που θα κερδίσει μερίδιο με εντυπωσιακό τρόπο στο άμεσο μέλλον».

«Εκπροσωπώντας μια premium μάρκα, έχουμε κοινό που είναι θετικό σε αλλαγές και καινούργια πράγματα. Έχοντας στην γκάμα μας την EQA, που αποτελεί το μικρό ηλεκτρικό επιβατικό της Mercedes-Benz, ζούμε καθημερινά το ενδιαφέρον του κόσμου για την ηλεκτροκίνηση», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για το ξεκίνημα μιας νέας εποχής.

Η Ismailos Classics και οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας που ξεχωρίζουν

Για εκείνους, βέβαια, οι οποίοι εκτός από πάθος για τον κόσμο της Mercedes-Benz, έχουν και πάθος για τα κλασικά αυτοκίνητα, τότε η Ismailos Classics, έχει σίγουρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ξεχωριστό τμήμα της Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε., το οποίο αναλαμβάνει αναπαλαιώσεις, ανακατασκευές και συντηρήσεις κλασικών αυτοκίνητων, χωρίς να περιορίζει τη δραστηριοποίησή του σε κάποιες συγκεκριμένες μάρκες. Όπως εξήγησε ο Πάνος Ισμαήλος, μιλώντας για την Ismailos Classics, «την καθημερινότητά της, τις αναπαλαιώσεις, τις ανακατασκευές και τις συντηρήσεις τις επιβλέπει όλες προσωπικά ο πατέρας μου και ιδρυτής της εταιρείας, Αντώνης Ισμαήλος», σημειώνοντας πως πίσω από αυτό το project υπάρχει μία μικρή αλλά έμπειρη ομάδα τεχνικών, που μοιράζεται το πάθος της για την ιστορία της αυτοκίνησης, με όσους πελάτες ενδιαφέρονται για τα κλασικά αυτοκίνητα.

Δεν θα μπορούσαμε, φυσικά, να μην αναφερθούμε και στην πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας που ανέπτυξε η Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε. στον Έβρο και να μιλήσουμε με τον κ. Ισμαήλο για τον σκοπό και την εξέλιξή της. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, λοιπόν, τον Έβρο τον γνώρισε όταν ήταν στρατιώτης και θέλησε να βοηθήσει την περιοχή, μέσα από πράξεις. Έτσι, εδώ και τέσσερα χρόνια, η Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε. έχει μία συγκεκριμένη προσέγγιση, που αφορά στην υποστήριξη του βορειότερου άκρου της χώρας μας, μία προσέγγιση που έχει ξεκινήσει από την υποστήριξη των σχολικών μονάδων στα Δίκαια Έβρου, όπου η εταιρεία υλοποιεί κάθε χρόνο στοχευμένες δράσεις, έχοντας γνωρίσει καλά και την περιοχή και τις ανάγκες της.

«Μέσα στα τέσσερα αυτά χρόνια έχουμε υλοποιήσει και άλλες ενέργειες που βασίζονται στη διάθεσή μας να βοηθήσουμε με ουσιαστικό τρόπο. Μέσα στο 2021 αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την “Τράπεζα Αλληλεγγύης Έβρου”, που θα οργανώνει, θα υλοποιεί και θα χρηματοδοτεί τις ενέργειες που γίνονται εκεί. Από το 2022, ό,τι θα υλοποιηθεί, θα εκτελεστεί μέσα από αυτόν τον φορέα», ανέφερε ο Πάνος Ισμαήλος, τονίζοντας ακόμη ότι ήδη ετοιμάζεται η καθιερωμένη εβδομάδα επαγγελματικού χώρου βιωματικής εκπαίδευσης και η κατασκήνωση, που θα είναι έτοιμα μέσα στο 2022.

«Όραμα και ιδέες έχουμε και τις υλοποιούμε με τις δικές μας δυνάμεις. Η “Τράπεζα Αλληλεγγύης Έβρου” θα δέχεται την υποστήριξη και άλλων εταιρειών είτε σε χρήματα, είτε σε είδος, με σκοπό να μεγαλώσει τις δράσεις υποστήριξης», πρόσθεσε. Όσο για το αν θα επεκταθεί το κοινωνικό έργο της εταιρείας και σε άλλες περιοχές, ο Πάνος Ισμαήλος ξεκαθάρισε πως «έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα σε αυτήν την περιοχή και θέλουμε να εξελίξουμε τις δράσεις μας, ώστε να είναι στοχευμένες και ολοκληρωμένες», οπότε «η επέκταση σε άλλες περιοχές δεν βρίσκεται στα σχέδιά μας».

Το σίγουρο είναι ότι από το 2017 μέχρι σήμερα, ο Πάνος Ισμαήλος έχει καταφέρει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην οικογενειακή επιχείρηση, συμβάλλοντας στην επιτυχία της, την περαιτέρω ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της, με την Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε. να συνεχίζει με πάθος και σεβασμό τη δυναμική της πορεία, θέτοντας νέους στόχους που την οδηγούν όλο και πιο ψηλά.


*Ο Πάνος Ισμαήλος έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό τίτλο Executive MBA από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα με τις σπουδές του, έχει εργαστεί για τέσσερα χρόνια στη ναυτιλιακή εταιρία Stamco Ship Management, συλλέγοντας πολύτιμες εμπειρίες για αυτόν τον κλάδο. Έχει εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής του θητείας στον Έβρο, ενώ έχει εργαστεί για έναν χρόνο στην Alpha Bank. Σημαντική διάκριση στην πορεία του ήταν τόσο η ενασχόλησή του με τις νέες τεχνολογίες, όσο και με τον κλάδο του marketing. Στο ανθρώπινο δυναμικό της Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε. έχει ενταχθεί από το 2017, ξεκινώντας από το marketing και από το 2019 έχει αναλάβει την εμπορική διεύθυνση της εταιρείας.