ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CNNi: Στον Έλληνα Άλμπερτ Μπουρλά ο τίτλος του επιχειρηματία της χρονιάς

CNNi: Στον Έλληνα Άλμπερτ Μπουρλά ο τίτλος του επιχειρηματία της χρονιάς
Η εταιρεία Pfizer, επικεφαλής της οποίας είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας, έγινε μέσα στο 2021 σύμβολο στη μάχη κατά της πανδημίας AP Photo/Giannis Papanikos

Τι κι αν είχε να ανταγωνιστεί ονόματα όπως ο Νταβίντ Σόλομον, της Goldman Sachs, ή ο Ίλον Μασκ της Tesla; Με την πανδημία του κορωνοϊού να απέχει ακόμη αρκετά από την λήξη της, το CNN Business αποφάσισε να αναδείξει στην κορυφή της ετήσιας λίστας του με τους σημαντικότερους CEO τον επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την περίοδο της πανδημίας.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, ο Μπουρλά «ήταν η επιλογή μας για όλα όσα έκανε η Pfizer σε μια χρονιά όπου τα εμβόλια Covid έγιναν κυρίαρχα (το εμβόλιο ονομάστηκε λέξη της χρονιάς από τη Merriam-Webster) και βοήθησε στη σταθεροποίηση της οικονομίας της Αμερικής — και του κόσμου για αυτό το θέμα».

«Η Pfizer έκανε πολύ καλό στην ανθρωπότητα και είμαστε πολύ, πολύ περήφανοι για αυτό», είπε ο Μπουρλά σε συνέντευξή του στο CNN Business. «Όχι μόνο μπορέσαμε να σώσουμε τόσες πολλές ζωές... αλλά απολαμβάνουμε υψηλά επίπεδα εταιρικής φήμης αυτή τη στιγμή. Άνθρωποι σαν κι εμάς», πρόσθεσε.

Η Pfizer δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει αναπτύξει εμβόλιο, ωστόσο, έχει γίνει συνώνυμο της μάχης κατά του κορωνοϊού. Η εταιρεία έχει αναπτύξει και χάπι που θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών, νοσηλείας και θανάτου για άτομα που προσβάλλονται από τον ιό. O Μπουρλά τόνισε στο CNN Business ότι το χάπι δεν προορίζεται να υποκαταστήσει το εμβόλιο.

Έτοιμοι για ένα εμβόλιο ειδικό για την Όμικρον εάν χρειαστεί

Την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη, ο Άλμπερτ Μπουρλά εκτιμά ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech θα κοντρολάρουν την Όμικρον «αρκετά καλά», ειδικά εάν έχουν λάβει δύο δόσεις και την αναμνηστική.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι είναι πιθανό η Pfizer να χρειαστεί να λανσάρει ένα νέο εμβόλιο για να στοχεύσει συγκεκριμένα την Όμικρον ή οποιεσδήποτε άλλες μελλοντικές παραλλαγές. Όπως είπε, η Pfizer αναπτύσσει ήδη μια δόση με στόχο την Όμικρον και πιστεύει ότι θα μπορούσε να δοκιμαστεί και να υποβληθεί στις ρυθμιστικές αρχές για έγκριση έως τον Μάρτιο.

Εάν η Pfizer χρειαστεί να παράγει εμβόλια ειδικά για την Όμικρον, αυτό δεν θα επιβραδύνει την κατασκευή του υπάρχοντος εμβολίου, είπε ο Μπουρλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ