ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναζήτηση επαγγελματικής στέγης: Τι προσέχουν οι κορυφαίες επιχειρήσεις όταν επιλέγουν έδρα

Αναζήτηση επαγγελματικής στέγης: Τι προσέχουν οι κορυφαίες επιχειρήσεις όταν επιλέγουν έδρα

Η αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής στέγης θεωρείται παράγοντας – κλειδί για την εξέλιξη της δραστηριότητας μιας επιχείρησης. Η «έδρα» κάθε εταιρείας δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο για τυπικούς λόγους, αλλά για ουσιαστικούς, καθώς πρόκειται για τον χώρο όπου ουσιαστικά παράγεται το προϊόν ή οι υπηρεσίες που παρέχει στους πελάτες της.

Επομένως, η εύρεση κατάλληλης επαγγελματικής στέγης είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή. Αυτό άλλωστε το γνωρίζουν καλά οι κορυφαίες επιχειρήσεις, που θέτουν συγκεκριμένα κριτήρια για την επαγγελματική τους έδρα.

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και λειτουργικότητα του κτιρίου

Αρχικά, θα πρέπει να εξετάσουμε κατά πόσον το κτίριο που επιλέγουμε είναι λειτουργικό για τη χρήση που επιδιώκουμε, σε συνδυασμό με τον αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό. Ένα σύγχρονο, μοντέρνο κτίριο, αποπνέει το μήνυμα που θέλει η κάθε εταιρεία να περνάει στους πελάτες της και το οποίο, κατά βάση, σχετίζεται με τον δυναμισμό, τη σταθερότητα, την κυριαρχία. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της εταιρείας ως προς την καθημερινή της λειτουργία, με τους αντίστοιχους χώρους και την άνεση εντός αυτών, από τον κατάλληλο εξαερισμό, μέχρι τα χρηστικά κλιμακοστάσια ή ανελκυστήρες.

Η περιοχή

Παράλληλα, σημαντικό κριτήριο αναζήτησης επαγγελματικής στέγης είναι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο. Μια «επαγγελματική» περιοχή, όπου δηλαδή βρίσκονται οι έδρες αρκετών επιχειρήσεων, αναπτύσσεται αντίστοιχα και αυτό συμβάλλει στη γενικότερη, αποδοτικότερη λειτουργία. Αντίθετα, μία επαγγελματική στέγη εν μέσω μιας περιοχής που αποτελείται από κατοικίες, στερείται τέτοιων προϋποθέσεων, εξ ορισμού.

Η διάταξη του κτιρίου

Το κριτήριο που εξετάζει τη διάταξη του κτιρίου εντάσσεται εν μέρει στον αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό. Αξίζει όμως να το εξετάσουμε ξεχωριστά, διότι πράγματι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή λειτουργία μιας εταιρείας. Αναλόγως με τη φύση του αντικειμένου, μπορεί να χρειαζόμαστε ευρύχωρες αίθουσες γραφείων ή μικρότερους χώρους που επιτρέπουν ιδιωτικότητα και απομόνωση. Μπορεί επίσης να χρειαζόμαστε το φυσικό φως άπλετο σε συγκεκριμένους χώρους όπου εξελίσσονται συγκεκριμένες δραστηριότητες. Είναι καλό, όταν εξετάζουμε έναν υποψήφιο επαγγελματικό χώρο, να προσπαθούμε να αντιστοιχίσουμε κάθε χώρο με τις ανάγκες μας, ώστε να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων που δεν μπορούν να αλλάξουν.

Η πρόσβαση και οι θέσεις στάθμευσης

Η περιοχή που βρίσκεται μια επαγγελματική στέγη είναι ένα ζήτημα, από εκεί και πέρα, όμως, η πρόσβαση στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι εξίσου ύψιστης σημασίας. Τόσο το προσωπικό της εταιρείας όσο και οι πελάτες της είναι καλό να μπορούν να την προσεγγίσουν είτε μέσω των μέσων μαζικής μεταφοράς, είτε μεγάλων, σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων, που μπορούν να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στο κτίριο.

Επαγγελματικά ακίνητα, ιδανικά για επιχειρήσεις που στοχεύουν στην κορυφή

Από εκεί και πέρα, είναι καλό κατά την αναζήτηση επαγγελματικής στέγης να απευθυνόμαστε σε έμπειρους, ειδικούς επαγγελματίες όπως η πλατφόρμα προώθησης ακινήτων altamiraproperties.gr, από τη doValue. Είναι πολύ χαρακτηριστικές οι τρεις ακόλουθες περιπτώσεις, που πληρούν στο έπακρο όλα τα προαναφερθέντα κριτήρια.

- Κτιριακό συγκρότημα επαγγελματικών χώρων 14.000m2 με δύο πτέρυγες (Κτίριο Α & Κτίριο Β) σε οικόπεδο 6.506,91m2 στο Μαρούσι: Οι δύο πτέρυγες αποτελούν μια λειτουργική ενότητα με γωνιακή κάτοψη και έχουν δύο κοινά υπόγεια επίπεδα, ενώ κάθε πτέρυγα αποτελείται από ισόγειο, δύο ορόφους και υπόγειο, που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης. Αυτό το κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Αμαρουσίου, στη συμβολή των οδών Σωρού και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου. Στην περιοχή βρίσκονται αρκετά εμπορικά και επαγγελματικά κτίρια, λόγω της πλεονεκτικής της θέσης, ενώ καταγράφεται αυξημένη ζήτηση ακίνητων από εταιρείες επενδύσεων. Το συγκρότημα συνδυάζει σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με λειτουργικότητα και διαθέτει μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν άπλετο φυσικό φως και ανεμπόδιστη θέα, δημιουργώντας ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας. Διαθέτει τρία κλιμακοστάσια και τέσσερις ανελκυστήρες, καθώς και ράμπες πρόσβασης.

- Κτίριο γραφείων (Κτίριο Α) σε κτιριακό συγκρότημα δύο κτιρίων, στο Μαρούσι: Πρόκειται για κτίριο 13.500m2 που αποτελείται από δύο υπόγεια, που χρησιμοποιούνται εν μέρη ως χώρος στάθμευσης, ισόγειο και τρεις ορόφους. Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο 14.122,40m2 και έχει την αποκλειστική χρήση 5.278,40m2 επί του οικοπέδου. Είναι διαμπερές και έχει πρόσωπο στις οδούς Χειμάρας και Γραβιάς, σε απόσταση 300 μέτρων από τη λεωφόρο Κηφισίας και το «Δαχτυλίδι», σε μια περιοχή που είναι γεμάτη με εμπορικά και επαγγελματικά κτίρια. Η κύρια είσοδος είναι στην οδό Χειμάρρας 8Β, το κτίριο διαθέτει μεγάλα παράθυρα και είναι φωτεινό, ενώ ο περιβάλλοντας χώρος είναι περιφραγμένος, με πλακοστρωμένους διαδρόμους, υπαίθριες θέσεις στάθμευσης, δέντρα και άλλα φυτά. Όλοι οι όροφοι διαθέτουν σύστημα συναγερμού, πυρανίχνευσης, πυρασφάλειας, πυρόσβεσης και κεντρικού κλιματισμού, ενώ υπάρχουν δύο κεντρικά κλιμακοστάσια και τέσσερις ανελκυστήρες.

- Κτίριο γραφείων (Κτίριο Β) στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα δύο κτιρίων, στο Μαρούσι: Το κτίριο Β του προαναφερθέντος κτηριακού συγκροτήματος, στις οδούς Χειμάρρας και Γραβιάς στο Μαρούσι είναι 30.000m2 και αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο και τρεις ορόφους. Το κτίριο Β έχει την αποκλειστική χρήση 8.844,00m2 επί του οικοπέδου ενώ ως προς τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, διαθέτει μεγάλα παράθυρα, σύστημα συναγερμού, πυρανίχνευσης, πυρασφάλειας, πυρόσβεσης και κεντρικού κλιματισμού, όπως και το κτίριο Α.

Η αναζήτηση επαγγελματικής στέγης μπορεί να είναι πολύ σημαντική για εμάς και την εταιρεία μας και η πλατφόρμα προώθησης ακινήτων altamiraproperties.gr, από τη doValue μπορεί να μας καθοδηγήσει στις ιδανικότερες λύσεις και ευκαιρίες αγοράς.