ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πληροφορική: Μάθε όλα όσα χρειάζεσαι για τα πολυζήτητα επαγγέλματα του μέλλοντος (και του παρόντος)

Πληροφορική: Μάθε όλα όσα χρειάζεσαι για τα πολυζήτητα επαγγέλματα του μέλλοντος (και του παρόντος)

«Από data και δίκτυα έως AI και κυβερνοασφάλεια»

Παρακολούθησε τις διαδικτυακές παρουσιάσεις:

Ημερομηνία

Ώρα

Θεματολογία

Δήλωση Συμμετοχής

19/01/2022

6μ.μ.

Διαδικασία Εισαγωγής στο EUC

ΕΔΩ

26/01/2022

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση -

Η εναλλακτική επιλογή σπουδών

ΕΔΩ

Στα πολυζήτητα επαγγέλματα τόσο του παρόντος όσο κυρίως, του μέλλοντος βρίσκει κανείς σχεδόν όλες τις ειδικότητες της Πληροφορικής. Από τα data και τα δίκτυα έως την κυβερνοασφάλεια και την τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν τομέα, ο οποίος συνεχίζει να εξελίσσεται ραγδαία, δημιουργώντας ολοένα και περισσότερες θέσεις εργασίας, με ολοένα και μεγαλύτερη εξειδίκευση.

Για τον λόγο αυτό, δεν είναι τυχαίο ότι οι απόφοιτοι αυτών προγραμμάτων σπουδών έχουν πολύ υψηλή απορρόφηση στην αγορά εργασίας, δεδομένης και της ταχείας στροφής της οικονομίας και της κοινωνίας προς την ψηφιοποίηση και την εικονική πραγματικότητα.

Εάν, λοιπόν, προσανατολίζεστε σε σπουδές στον χώρο της Πληροφορικής, είτε για απόκτηση πρώτου πτυχίου, είτε για εξειδίκευση μέσω ενός μεταπτυχιακού, τότε η ιδανικότερη επιλογή είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC).

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις πιο σύγχρονες ειδικότητες Πληροφορικής σε Μεταπτυχιακό επίπεδο που προσφέρονται εξ αποστάσεως από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου:

Ασφάλεια Κυβερνοχώρου (Cybersecurity) – Master of Science Εξ Αποστάσεως

Η ανάγκη προστασίας των υποδομών πληροφορικής και πληροφοριών έχει οδηγήσει σε μια ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης για άτομα με γνώσεις και δεξιότητες στην ασφάλεια κυβερνοχώρου. Έτσι, το EUC προσφέρει ένα εξειδικευμένο μεταπτυχιακό στην Ασφάλεια Κυβερνοχώρου, το οποίο εξοπλίζει τους φοιτητές με τις κατάλληλες τεχνικές δεξιότητες και γνώσεις.

Οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε θέματα σχετικά με την κατανόηση του νόμου, τη διαχείριση κινδύνων, την ηθική ηλεκτρονικής πειρατείας και την κρυπτογράφηση. Πραγματοποιώντας συναφείς έρευνες στα εργαστήρια και τα ερευνητικά κέντρα του τμήματος, αποκτούν επαρκείς επαγγελματικές δεξιότητες που τους επιτρέπουν να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν πολιτικές και πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο εμβαθύνοντας στον εν λόγω τομέα.

Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) - Master of Science Εξ Αποστάσεως

Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο η τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη καθίσταται αναπόσπαστο κομμάτι του παρόντος και του μέλλοντος, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής. Από τη δημιουργία «έξυπνων» εφαρμογών που εκτελούνται στα «έξυπνα» κινητά μας έως τη διενέργεια πολύπλοκων δραστηριοτήτων στα χρηματοοικονομικά και την ιατρική.

Γι’ αυτό, εξάλλου, ο τομέας της AI συγκαταλέγεται στους 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενους, ως προς την επαγγελματική ζήτηση και αποκατάσταση.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EUC στην Τεχνητή Νοημοσύνη στοχεύει στην ενδελεχή εκπαίδευση επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι θα δύνανται να αναλάβουν θέσεις εργασίας σε ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς / εκπαιδευτικούς οργανισμούς, βιομηχανίες τεχνολογίας / gaming / ρομποτικής, σε κολοσσούς τεχνολογίας, σε επιχειρήσεις που απαιτούν ανάλυση δεδομένων, όπως οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι τράπεζες, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τα ιατρικά και βιο-επιστημονικά ινστιτούτα κ.α.

Σπουδές «5 Αστέρων»

Το EUC έχει λάβει την υψηλότερη διάκριση «5 Αστέρων» στον τομέα της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην αξιολόγηση του 2021, η οποία έγινε από τον διεθνή οργανισμό QS Top Universities (QS Stars University Ratings). Διακρίθηκε, μάλιστα, ιδίως σε ό,τι αφορά τη σχέση φοιτητών - καθηγητών, τις φοιτητικές υπηρεσίες, την τεχνολογία και την αφοσίωση του οργανισμού σε θέματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy ή επικοινωνήστε στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000.

Έναρξη Εαρινού Εξαμήνου 2022: 14 Φεβρουαρίου 2022.