ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Obrela Securities: Tα σχέδια μετά την εξαγορά της Encode

Obrela Securities: Tα σχέδια μετά την εξαγορά της Encode
Η Obrela Securities εξαγόρασε την επίσης ελληνική εταιρεία Encode

Τη δημιουργία ενός εξαιρετικά δυνατού σχήματος στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, που θα είναι σημαντικός «παίκτης» σε ευρωπαϊκό επίπεδο καταρχήν επιδιώκει να δημιουργήσει η Obrela Securities μέσα από την εξαγορά της, επίσης ελληνικής, Encode.

Η Obrela, στην οποία έχουν επενδύσει η EOS Capital Partners και το LATSCO Family Office, δραστηριοποιείται στο χώρο των υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας και πιο συγκεκριμένα στον τομέα της παρακολούθησης και πρόληψης συμβάντων, και πιο συγκεκριμένα στον τομέα των Managed Detection and Response (MDR) υπηρεσιών παγκοσμίως. Μέσω της εξαγοράς της Encode, δημιουργείται ένα νέο σχήμα, το οποίο, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της σχετικής ενημέρωσης ο Γιώργος Πατσής, διευθύνων σύμβουλος και συν-ιδρυτής της Obrela, έχει ως στόχο να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της κυβερνοασφάλειας.

Το νέο σχήμα θα έχει έναν συνολικό ετήσιο τζίρο εργασιών που εκτιμάται περίπου στα 18-20 εκατ. ευρώ, ενώ θα απασχολεί αρχικά 180 άτομα. Το ύψος και η διαμόρφωση της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν καθώς απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες όπως αναφέρθηκε.

Ο κ. Πατσής ανέφερε πως στα πλάνα είναι η άμεση πρόσληψη 50 ακόμη ατόμων, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η προσέλκυση ανθρώπινου ταλέντου από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τον κ. Πατσή, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο όσον αφορά στους τεχνικούς κυβερνοασφάλειας.

Το επενδυτικό πλάνο, όπως αναφέρθηκε, ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία με βασικό στόχο την περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό αλλά και την δραστηριοποίηση στο χώρο των μικρών και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων. Μάλιστα, ο κ. Πατσής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα εξαγορά, αυτή τη φορά, στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου το σχήμα να επεκταθεί και στην αγορά της βορείου Αμερικής.

Στις άμεσες κινήσεις περιλαμβάνεται και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 8 εκατ. ευρώ με τους υφιστάμενους μετόχους να συμμετέχουν αναλογικά κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη μετοχική σύνθεση. Όπως αναφέρθηκε, ο κ. Πατσής μαζί με τον έτερο συν-ιδρυτή Γιώργο Δάγλα θα συνεχίσουν να έχουν ισχυρή πλειοψηφία.

Το σχήμα Obrela – Encode θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα όσον αφορά στις υπηρεσίες MDR, οι οποίες αποτελούν έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς παγκοσμίως στην αγορά κυβερνοασφάλειας. Θα έχει παρουσία σε 17 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, και θα διαθέτει τρία κέντρα παρακολούθησης στην Αθήνα, τα οποία πρόκειται να αυξηθούν στους επόμενους μήνες καθώς επίκειται η δημιουργία αντίστοιχων υποδομών σε Λονδίνο και Φραγκφούρτη, ενώ υποδομές υπάρχουν και στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ