ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«1896»: Όταν ο πολιτισμός συναντάει τη γαστρονομία στο Golden Hall

«1896»: Όταν ο πολιτισμός συναντάει τη γαστρονομία στο Golden Hall
Μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στον πρώτο όροφο του Golden Hall

Τον χειμώνα όλα όσα αναζητάμε για τις εξόδους μας είναι ζεστασιά, μέρη με ωραία ατμόσφαιρα, ξεκούραστες επιλογές καθώς και νέα spot τα οποία ήρθαν και ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να διασκεδάσουμε και να έρθουμε πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους, από μία ωραία έξοδο για φαγητό;

Ειδικά αυτή τη σεζόν που έχουμε μεγάλη ανάγκη να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, τι θα λέγατε να μπορούμε να συνδυάσουμε μία ανέμελη βόλτα στα μαγαζιά – κάνοντας ψώνια για μικρούς και μεγάλους – με μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στον πρώτο όροφο του Golden Hall;

Ειδικά για εμάς που χαρακτηριζόμαστε ως οι foodies της παρέας, το «1896», ο νέος χώρος στο Ολυμπιακό Μουσείο του αγαπημένου μας Εμπορικού Κέντρου, έγινε το αγαπημένο μας μέρος καθώς συνδυάζει καφέ-πρωινό, ελαφρύ γεύμα ή ποτό, coffee break , business lunch ή private events, προσφέροντάς μας ακριβώς αυτό που αναζητάμε σε κάθε μας γεύμα.

Το «1896» συνδέει τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη γαστρονομία

Χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά, για να γοητευτούμε από την κομψότητα του ειδικά διαμορφωμένου χώρου, ο οποίος δημιουργήθηκε με θέα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, δίνοντας έμφαση στην ελληνική και μεσογειακή ταυτότητα της γαστρονομικής εμπειρίας που θα ζήσει καθένας από εμάς.

Δεν γίνεται άλλωστε να μην αντιληφθούμε αμέσως τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου εστιατορίου, κάνοντας μια μικρή περιήγηση στον χώρο, καθώς στο επίκεντρο, πίσω από τη μεγάλη μπάρα, το graffiti που επιμελήθηκε ο καλλιτέχνης "Kez", με μορφές του 1896, όπως ο Σπύρος Λούης, είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της έμπνευσης του χώρου από τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Δεν είναι τυχαίο φυσικά, πως ο σύγχρονος χώρος εστίασης «1896», μέσα από τη frugal gourmet οπτική του, προάγει την ουσία της απλότητας, με έμφαση στις γεύσεις, την αξία της πρώτης ύλης, το άρτιο service και τη λιτή διακόσμηση. Ποιος δεν θα ήθελε να βιώσει αυτή τη μοναδική γαστρονομική εμπειρία, δοκιμάζοντας εκλεκτές γεύσεις από τα χέρια του Σεφ, Γιάννη Μαρκουλή;

Ο Σεφ του «1896», Γιάννης Μαρκουλής

Οι «πειραγμένες» ελληνικές γεύσεις του «1896»

Αμέσως μετά την ξενάγησή μας στον λιτό και κομψό χώρο του «1896», με το μαύρο χρώμα και τις ξύλινες λεπτομέρειες να κυριαρχούν - οδηγώντας το βλέμμα μας αναπόδραστα προς τη μαγική θέα του Ολυμπιακού Σταδίου, που φαίνεται από τα μεγάλα τζάμια του μαγαζιού - ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε στην ιδιαίτερη κουζίνα του «1896», η οποία – όπως μας εκμυστηρέυτηκε ο Σεφ – βασίζεται σε αγαπημένες ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, τις οποίες έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε με ένα εκλεπτυσμένο twist.

«Σε επίπεδο γεύσης, τα νόστιμα πιάτα ελληνικής κουζίνας, δημιουργούνται κατά βάση με υλικά που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε ελληνικό σπίτι, ενώ οι μεσογειακές ‘’νότες’’ των πιάτων, είναι καθόλα οικείες σε κάθε άνθρωπο που αγαπάει την ελληνική κουζίνα», ανέφερε ο Γιάννης Μαρκουλής.

Εμείς αρχίσαμε το γεύμα μας, με μία σαλάτα του καταλόγου, η οποία μας κέντρισε κατευθείαν την προσοχή: Καπνιστή μελιτζάνα με κρύα σάλτσα ψητής τομάτας, πετιμέζι, κόλιανδρο, κουκουνάρι και τριμμένη ξηρή μυζήθρα από πάνω.

Αρχίζοντας το γαστρονομικό μας ταξίδι με ένα τόσο ευφάνταστο πιάτο, συνεχίσαμε εξίσου δυναμικά, καθώς το επόμενο εκλεκτό έδεσμα που μας περίμενε, ήταν χειροποίητα μαντί γεμιστά με μοσχαρίσιο κιμά, μπεσαμέλ γιαουρτιού και σάλτσα κερκυραϊκού σοφρίτο, που θυμίζουν, όπως επεσήμανε και ο σεφ, κ. Μαρκουλής, το κλασικό, παραδοσιακό παστίτσιο. Πολύ γρήγορα λοιπόν καταλάβαμε πως στο συγκεκριμένο εστιατόριο, η κλασική ιεραρχία με ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα, πάει… περίπατο, δίνοντας τη θέση της σε μία σειρά πιάτων που σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος, δίνοντάς μας την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλές και διαφορετικές γεύσεις, ταυτόχρονα.

Το επόμενο πιάτο που είχαμε τη δυνατότητα να τιμήσουμε, ήταν φιλέτο τόνου με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, γιαούρτι και σάλτσα Χουνκιάρ μπεγιεντί. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός γεύσεων και η ισορροπία αρωμάτων που έβγαζε στον ουρανίσκο μας, έκανε το συγκεκριμένο πιάτο ένα από τα αγαπημένα μας.

Για το φινάλε, οι επιλογές για τα επιδόρπια κινούνται ανάμεσα σε ένα Cheesecake με ελληνικό τυρί κρέμα και κομπόστα από φρέσκιες φράουλες με λάιμ, το «Μιλφέιγ» Γαλακτομπούρεκο ή την καρυδόπιτα με κρέμα σοκολάτας, πορτοκάλι και μπαχαρικά. Και επειδή μετά το φαγητό, πάντα υπάρχει χώρος και για γλυκό, εμείς επιλέξαμε την πεντανόστιμη καρυδόπιτα, η οποία σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Μπορεί το αγαπημένο μας Εμπορικό Κέντρο να είναι άμεσα συνδεδεμένο με την απόλυτη εμπειρία shopping, ειδικά αυτή την περίοδο των winter sales, ωστόσο πλέον έχει πολλά ακόμη να προσφέρει. Ένα από αυτά είναι το ολοκαίνουριο «1896», το οποίο μπορεί άνετα να γίνει ο αγαπημένος μας προορισμός, προσφέροντας μια ποιοτική all day εμπειρία σε όσους βρεθούν σε αυτό, χάρη στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, έναν χώρο αφιερωμένο στο ολυμπιακό πνεύμα, το κατάστημα του οποίου βρίσκεται ακριβώς στον κάτω όροφο.

Ας δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας, να έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό μας από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Το 1896 θα το βρείτε ανοιχτό από Δευτέρα έως και Σάββατο 13:00 – 22:00.