ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με θετικό πρόσημο συνεχίζει η Vodafone Ελλάδος

Με θετικό πρόσημο συνεχίζει η Vodafone Ελλάδος
Αυξημένα τα οικονομικά αποτελέσματα και το πελατολόγιο της Vodafone Ελλάδος

Αυξημένα παρουσιάζονται τα οικονομικά αποτελέσματα αλλά και το πελατολόγιο της Vodafone Ελλάδος όσον αφορά την πορεία της στο 9μηνο του οικονομικού έτους 2021-2022 της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο όμιλος Vodafone, η ελληνική θυγατρική είδε τα έσοδα από υπηρεσίες για το χρονικό διάστημα Απρίλιος – Δεκέμβριος 2021 να διαμορφώνονται στα 650 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου οικονομικού έτους. Για το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2021) τα έσοδα από υπηρεσίες ανήλθαν στα 214 εκατ. ευρώ όταν το αντίστοιχο τρίμηνο ήταν 211 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο πελατών, η Vodafone Ελλάδος παρουσίασε μία ελαφρά αύξηση τόσο στην κινητή τηλεφωνία όσο και στις ευρυζωνικές συνδέσεις. Συγκεκριμένα, στο τέλος Δεκεμβρίου 2021, ο αριθμός των πελατών κινητής τηλεφωνίας διαμορφώθηκε στα 4,243 εκατ. παρουσιάζοντας μία αύξηση της τάξεως των 65 χιλιάδων συνδέσεων. Το ποσοστό των πελατών συμβολαίου ήταν στο 39%.

Αντίστοιχα, στις ευρυζωνικές συνδέσεις ο αριθμός έφθασε στις 970 χιλιάδες στο τέλος Δεκεμβρίου με τη Vodafone Ελλάδος να προσθέτει 8 χιλιάδες νέες γραμμές στο γ’ τρίμηνο του οικονομικού έτους της.

Το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά γραμμή στην κινητή τηλεφωνία (ARPU) παρέμεινε σταθερό στα 10,5 ευρώ. Στα συμβόλαια διαμορφώθηκε στα 18,4 ευρώ, ενώ στα καρτοκινητά στα 5,3 ευρώ και γενικότερα παρατηρείται μία σταθερότητα στο συγκεκριμένο δείκτη.

Επιπλέον, οι πελάτες Vodafone κατανάλωσαν στο 9μηνο πάνω από 120.000 TB, επίδοση αυξημένη κατά 41% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, που αποτελεί, μάλιστα, ρεκόρ για την εταιρεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ