ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Celestyal Cruises: Δυναμική επανεκκίνηση με κρουαζιέρες στο Αιγαίο εντός Απριλίου

Celestyal Cruises: Δυναμική επανεκκίνηση με κρουαζιέρες στο Αιγαίο εντός Απριλίου

Τη δυναμική επανεκκίνηση των κρουαζιέρων της στο Αιγαίο ανακοίνωσε η Celestyal Cruises: Δύο κρουαζιερόπλοια, εντός του Απριλίου θα πραγματοποιούν κρουαζιέρες τριών και τεσσάρων ημερών αρχικά, επτά ημερών στη συνέχεια. Υπενθυμίζεται ότι το 2021, η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της για την καλοκαιρινή σεζόν μόλις στα μέσα Ιουνίου, καταγράφοντας πάντως σημαντικότατες επιδόσεις, εν μέσω πανδημίας.

Το 2022 ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς καθώς ήδη καταγράφεται σημαντική ζήτηση και κρατήσεις, ως απόρροια και της περσυνής επιτυχίας. Παρουσιάζοντας τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς και τα σχέδια για το 2022, σε μια εκδήλωση που παρακολούθησε το CNN Greece, ο κ. Κρις Θεοφιλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises δήλωσε: «Ξεκινάμε με ενθουσιασμό σε δύο περίπου εβδομάδες πιο σίγουροι και ανανεωμένοι, γνωρίζοντας καλά ότι προσφέρουμε αυθεντικές εμπειρίες κρουαζιέρας και έναν μοναδικό τρόπο να εξερευνήσουν οι επισκέπτες μας την Ελλάδα, τα νησιά και τον πολιτισμό της. H Celestyal Cruises διαθέτει ανεκτίμητη εμπειρία και γνώση για την ελληνική κρουαζιέρα και στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα μας».

H Celestyal Cruises στο Αιγαίο

Κρουαζιέρες από τον Απρίλιο – Νέα λιμάνια από-επιβίβασης

Οι κρουαζιέρες τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων ξεκινούν στις 18 Απριλίου με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal, ενώ από τις 29 Απριλίου θα συνεχίσει το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia. Την ίδια ημερομηνία το Celestyal Crystal αναλαμβάνει τις κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων. Όσον αφορά στο 2021, η Celestyal Cruises προσέλκυσε το 67,8% των επισκεπτών της από την εγχώρια αγορά και γειτονικές αγορές, ενώ βάσει ερευνών που διενήργησε εν πλω, ένα ποσοστό 97,8% των επισκεπτών της εκθείασε την εν πλω φιλοξενία. Δεδομένου ότι η Celestyal Cruises πραγματοποίησε το 2021 κρουαζιέρες από τα μέσα Ιουνίου έως και τα τέλη Αυγούστου, σημειώνοντας ικανοποιητική πληρότητα της τάξεως του 57%, καθίσταται σαφές πως ξεκινάει μία καλύτερη και αποδοτικότερη χρονιά.

Παράλληλα, η εταιρεία εντάσσει τα λιμάνια του Λαυρίου και της Θεσσαλονίκης ως λιμάνια απο-επιβίβασης (home port), τα οποία πλέον γίνονται τρία, μαζί με εκείνο του Πειραιά. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, ο κ. Leslie Peden, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Celestyal Cruises τόνισε: «Ανάμεσα στους προορισμούς μας θα βρίσκεται και η ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης, με την εταιρεία μας να είναι η μοναδική που θα την προσεγγίζει σταθερά σε εβδομαδιαία βάση και θα επιβιβάζει ταξιδιώτες, δίνοντας πρόσβαση στην κρουαζιέρα σε όλα τα Βαλκάνια και τη Β. Ελλάδα συμβαδίζοντας με τις προτεραιότητες της Ελληνικής πολιτείας για την καθοριστική σημασία του λιμανιού στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας».

Όσον αφορά στη συνεργασία με το Λιμάνι του Λαυρίου, ο καπετάνιος Γιώργος Κουμπενάς, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), ανέφερε ότι «…περιλαμβανόταν στο στρατηγικό σχεδιασμό της Celestyal Cruises εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς η αποκλειστική χρήση του επιβατικού λιμενικού σταθμού για τις μέρες που η εταιρεία θα έχει αναχώρηση και άφιξη θα εξασφαλίσει μια βελτιωμένη και ταχύτερη εμπειρία επιβίβασης και αποβίβασης».

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της Celestyal Cruises που παρακολούθησε το CNN Greece

Η συμβολή της κρουαζιέρας της Celestyal Cruises στην εθνική οικονομία

Οι κρουαζιέρες της Celestyal Cruises, μόλις κατά τους δυόμισι μήνες λειτουργίας κατά το 2021, συνέβαλαν συνολικά στην εθνική οικονομία με 26 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η συμβολή αυτή αναλύεται σε 11 εκατ. ευρώ σε ετήσιες άμεσες λειτουργικές δαπάνες και σε 15 εκατ. ευρώ ετήσιες δαπάνες επισκεπτών σε λιμάνια από-επιβίβασης. Τέλος, οι 100 Έλληνες ναυτικοί και μέλη του πληρώματος που απασχολεί η εταιρεία αντιστοιχούν σε 20 μέλη πληρώματος φορτηγών πλοίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ