ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Nico Gariboldi (Pfizer) στο CNN Greece για το start4health: Ολοκληρωμένη καινοτομία Ψηφιακής Υγείας

Nico Gariboldi (Pfizer) στο CNN Greece για το start4health: Ολοκληρωμένη καινοτομία Ψηφιακής Υγείας

Για το νέο πρόγραμμα Επιτάχυνσης (Accelerator) της Pfizer στην Ελλάδα, μίλησε στο CNN Greece ο κύριος Nico Gariboldi, Επικεφαλής Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για όλες τις start up εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα.

«Είναι μια ολοκληρωμένη δράση, πλήρως ενταγμένη στην κουλτούρα του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer να αναζητά και να συνεργάζεται με τις πιο φρέσκιες και δημιουργικές δυνάμεις στον τομέα της Ψηφιακής Υγείας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος και εξηγεί ότι μέσα από το start4health, «σπουδαία ταλέντα και δυναμικές ομάδες θα φέρουν τις τεχνολογικές προτάσεις τους στο προσκήνιο» διεκδικώντας χρηματικά έπαθλα, αλλά και μια πιθανή συνεργασία με την Pfizer.

Ο ίδιος θεωρεί ως σημαντικότερο κίνητρο συμμετοχής στο πρόγραμμα του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στην Ελλάδα την «ευκαιρία που θα έχουν οι συμμετέχοντες να δικτυωθούν με στελέχη από την Pfizer και το Οικοσύστημα Καινοτομίας και να διεκδικήσουν μια μελλοντική συνεργασία με την Pfizer», κάτι που «αποτελεί σταθερή επιλογή του CDI», το οποίο άλλωστε «πιστεύει στη συνεργασία με το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Nico Gariboldi, Επικεφαλής Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στην Θεσσαλονίκη στο CNN Greece:

Τι έχει να περιμένει το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας από ένα Accelerator όπως το start4health;

Το start4health είναι πολλά περισσότερα από ένα πρόγραμμα Επιτάχυνσης (Accelerator). Είναι μια ολοκληρωμένη δράση, πλήρως ενταγμένη στην κουλτούρα του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer να αναζητά και να συνεργάζεται με τις πιο φρέσκιες και δημιουργικές δυνάμεις στον τομέα της Ψηφιακής Υγείας. Είναι η ευκαιρία για τις ελληνικές startup που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο να γίνουν συνδιαμορφωτές του μέλλοντος της Υγείας! Μέσα από το start4health, σπουδαία ταλέντα και δυναμικές ομάδες θα φέρουν τις τεχνολογικές προτάσεις τους στο προσκήνιο, θα μπορέσουν να τις αναπτύξουν περαιτέρω με την υποστήριξη εξειδικευμένων συμβούλων, θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα, αλλά και θα δικτυωθούν με στελέχη από το Οικοσύστημα Καινοτομίας και, ίσως, εξασφαλίσουν μια μελλοντική συνεργασία με την Pfizer.

Και τι προσδοκά το CDI της Pfizer μέσα από αυτή τη δράση;

Η στόχευσή μας με το start4health είναι διπλή: Αφενός, να ανακαλύψουμε και να αναπτύξουμε πρωτοποριακές λύσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του κλάδου της υγείας, να βελτιώσουν την ψηφιακή εμπειρία των ασθενών και να προωθήσουν την ευεξία μέσω της τεχνολογίας. Αφετέρου, να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με το τοπικό οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας, μέσα από μια γόνιμη αλληλεπίδραση και συνεργασία, με ανταλλαγή πολύτιμης τεχνογνωσίας που θα βοηθήσει στην προώθηση ψηφιακών καινοτόμων λύσεων ικανών να φέρουν επανάσταση στον κλάδο της Υγείας.

Ποιο θα λέγατε ότι θα είναι το μεγαλύτερο όφελος για τους συμμετέχοντες;

Παρότι τα οφέλη, όπως ήδη εξήγησα, είναι πολλαπλά, νομίζω ότι το σημαντικότερο είναι η ευκαιρία που θα έχουν οι συμμετέχοντες να δικτυωθούν με στελέχη από την Pfizer και το Οικοσύστημα Καινοτομίας και να διεκδικήσουν μια μελλοντική συνεργασία με την Pfizer. Και αυτό αποτελεί σταθερή επιλογή του CDI, που επενδύει σε τέτοιες συνεργασίες. Ένα χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα ήταν και η συνεργασία μας το περασμένο καλοκαίρι με το ELEVATE GREECE στον Διαγωνισμό Καινοτομίας με επίκεντρο τον ασθενή. Πέρα από το χρηματικό έπαθλο που κέρδισε ο νικητής, βρισκόμαστε σε συζητήσεις μαζί του για συνεργασία. Το βραβείο του διαγωνισμού δεν ήταν το τέλος της διαδρομής, ήταν η αρχή ενός ακόμα πιο συναρπαστικού ταξιδιού. Και αυτό φιλοδοξούμε να γίνει και με το start4health όπως και με τις άλλες δράσεις που προετοιμάζουμε για το επόμενο διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι το CDI πιστεύει στη συνεργασία με το ελληνικό οικοσύστημα

καινοτομίας;

Απολύτως! Και δεν είναι μόνο το προφίλ του start4health ή το προηγούμενο παράδειγμα του ELEVATE GREECE που επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας σε αυτή τη συνεργασία. Για εμάς στο CDI, είναι ξεκάθαρες οι μεγάλες δυνατότητες και τα σπουδαία ταλέντα της Ελλάδας στο πεδίο της καινοτομίας και στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να κερδηθεί το «στοίχημα» τα ταλέντα αυτά να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν σωστά, μέσα από αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες για το star4health accelerator δείτε εδώ: https://centerfordigitalinnovation.pfizer.com/gr/start4health