ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψηφιακή μέριμνα ΙΙ: Με το voucher στα Public, αλλάζουμε τον κόσμο με τη δύναμη της τεχνολογίας

Ψηφιακή μέριμνα ΙΙ: Με το voucher στα Public, αλλάζουμε τον κόσμο με τη δύναμη της τεχνολογίας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπουν να ελισσόμαστε σε έναν σύγχρονο τρόπο ζωής, που «τρέχει» με άπιαστες ταχύτητες, καθιστώντας μας πολύ πιο γρήγορους και ευέλικτους.

Και αν υπάρχει κάτι που βιώσαμε και συνειδητοποιήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια, αυτό είναι ότι η τεχνολογία έχει τη δύναμη να μεταβάλλει σημαντικά τον τρόπο που εργαζόμαστε, που πραγματοποιούμε τις συναλλαγές μας, που μαθαίνουμε.

Για την ακρίβεια, η εκπαίδευση είναι ένας τομέας που έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από τη στιγμή που μας συστήθηκαν νέοι όροι, όπως η τηλεκπαίδευση, ενώ μέσα από τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, αντιληφθήκαμε πως με τη δύναμη της τεχνολογίας, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, οι συνθήκες που δημιούργησε αυτός ο νέος όρος, έφερε νέες ανάγκες σε χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και σπουδαστές, οι οποίοι δεν διέθεταν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να ανταποκριθούν σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα. Κάπως έτσι, με πρωτοβουλία των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» που υλοποιήθηκε το 2021, η λύση βρέθηκε, καθώς χάρη στο voucher των 200 ευρώ που δόθηκε, πάνω από μισό εκατομμύριο μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές απέκτησαν πρόσβαση σε έναν άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ακριβώς για αυτό, το συγκεκριμένο πρόγραμμα επαναλαμβάνεται και φέτος ως «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» και δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες πολίτες να αποκτήσουν ένα κορυφαίο desktop, laptop ή tablet, από τον «νούμερο ένα» προορισμό για προϊόντα τεχνολογίας.

Ποιοι δικαιούνται το voucher και πώς θα υποβάλουν αίτηση για να το αποκτήσουν

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι απασχολούνται σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη από 4 έως 24 ετών υπό επιτροπεία, τα οποία φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας και επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 έως την 13η Αυγούστου του προηγούμενου έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για να θεωρούνται δικαιούχοι, να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση και να εξασφαλίσουν το voucher των 200 ευρώ. Έπειτα, μπορούν να πραγματοποιήσουν μία επίσκεψη σε κάποιο φυσικό κατάστημα ή το site των Public και χρησιμοποιώντας το voucher, να αποκτήσουν έναν σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες τους.

Επενδύοντας σε έναν άρτιο εξοπλισμό και ενισχύοντας μία ελπιδοφόρα προσπάθεια

Η επιλογή ενός νέου τεχνολογικού εξοπλισμού είναι μία σημαντική απόφαση, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς, καθώς τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία στα οποία θα αποφασίσουν να επενδύσουν, είναι αυτά που θα τους επιτρέπουν να ολοκληρώνουν με μεγαλύτερη άνεση και ευκολία τις εργασίες τους, να μπορούν να είναι πιο αφοσιωμένοι στο συναρπαστικό «ταξίδι» της γνώσης και της εκπαίδευσης.

Και επειδή όλοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μία επιλογή που θα καλύπτει απολύτως τις ανάγκες τους, καλό είναι να στραφούν σε έναν αξιόπιστο τεχνολογικό προορισμό, όπως τα Public, για τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς εκεί μπορούν να προμηθευτούν ένα μοντέλο desktop, laptop και tablet με δύο χρόνια εγγύηση και εγκατεστημένο λογισμικό antivirus, ενώ σε περίπτωση βλάβης έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα iRepair corner που βρίσκονται εντός των καταστημάτων Public και να επαναφέρουν τη συσκευή στην αρχική της λειτουργία.

Ωστόσο, οι παραπάνω λόγοι δεν είναι οι μοναδικοί για τους οποίους οι δικαιούχοι αξίζει να επιλέξουν τα Public για να αξιοποιήσουν το voucher των 200 ευρώ, καθώς τα συγκεκριμένα καταστήματα στηρίζουν την προσπάθεια δημιουργίας ψηφιακών βιβλιοθηκών σε επιλεγμένα σημεία της Ελλάδας, προσφέροντας τεχνολογικό εξοπλισμό για τον πρώτο χρόνο σε έξι βιβλιοθήκες απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. Με λίγα λόγια, χρησιμοποιώντας το κουπόνι της «Ψηφιακής Μέριμνας ΙΙ» στα Public, θα γίνουμε μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Όπως επεσήμανε και ο Νίκος Βαρβαδούκας, VP Brand and Customer στο Public Group, μάλιστα, «πέρυσι προχωρήσαμε στην αναβάθμιση των υποδομών 11 σχολείων της χώρας, προσφέροντας τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ φέτος προσφέρουμε ψηφιακό εξοπλισμό σε βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα, φιλοδοξώντας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση των τοπικών κοινωνιών με τις νέες τεχνολογίες και να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους.

Σε αυτήν την προσπάθεια προσκαλούμε όλους τους δικαιούχους της Ψηφιακής Μέριμνας, ως συμπαραστάτες». Συνεπώς, εφόσον εξασφαλίσουμε το voucher των 200 ευρώ, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να επισκεφθούμε τα Public, δηλαδή τον «νούμερο ένα» προορισμό, ο οποίος αξιοποιεί τη δύναμη της τεχνολογίας για να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο.

Η Δράση Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ υλοποιείται από τα Υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.