SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

7o Συμπόσιο Εργοθεραπείας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

7o Συμπόσιο Εργοθεραπείας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό θέμα την «Παιδιατρική Εργοθεραπεία».

Με στόχο τη δημιουργία ενός γόνιμου διαλόγου σχετικά με τη βελτίωση των δυνατοτήτων που έχουν τα παιδιά κατά την ένταξη τους σε μια υγιή κοινωνία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά το Συμπόσιο Εργοθεραπείας, υπό την επιστημονική αιγίδα του Ινστιτούτου Επιστήμης του Έργου και της Αποκατάστασης (ΙΝΕΕΑΠ).

Την επιστημονική επίβλεψη του Συμποσίου έχει ο επικεφαλής του ΙΝΕΕΑΠ, Δρ. Παναγιώτης Σιαπέρας, Dean της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Πιο συγκεκριμένα, το 7ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου, στο Campus Θεσσαλονίκης (Ελευθερίου Βενιζέλου 14 & Τσιμισκή), από τις 10:00 έως τις 15:00, με κεντρικό θέμα την «Παιδιατρική Εργοθεραπεία».

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Άννης Σαμψωνίδου, η οποία υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Εργοθεραπείας στην Ελλάδα, αφοσιωμένη στο κλινικό και εκπαιδευτικό της έργο, με το οποίο γαλούχησε, υποστήριξε και ενέπνευσε μεγάλο αριθμό νέων επιστημόνων, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Διετέλεσε επί σειρά ετών στέλεχος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ως ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγράμματος σπουδών Εργοθεραπείας, στο Campus Θεσσαλονίκης.

Στο Συμπόσιο θα μιλήσουν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, χωρισμένοι στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Αφιέρωμα στην Άννη Σαμψωνίδου
  • Βρεφική και προσχολική ηλικία
  • Σχολική ηλικία
  • Εφηβεία
  • Σύγχρονα θέματα στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία

Το 7ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους επαγγελμάτων υγείας που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους, καθώς και σε κάθε επαγγελματία υγείας με ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ προάγει τόσο τη διεπιστημονική συνεργασία όσο και τη συνεργασία με τις οικογένειες και τα ίδια τα παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους ομιλητές του Συμποσίου, καθώς και για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, κάντε κλικ εδώ ή επισκεφθείτε το www.mitropolitiko.edu.gr.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το ΙΝΕΕΑΠ

  • Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

  • Το ΙΝΕΕΑΠ αποτελεί πρωτοβουλία του Τμήματος Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Ιδρύθηκε με σκοπό να αποτελέσει πηγή διεπιστημονικής συνεργασίας και έρευνας στην Επιστήμη του Έργου και της Αποκατάστασης, προάγοντας τη γνώση και την εμπειρία όσον αφορά τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ευημερίας των ατόμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ