ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εταιρεία Choose υιοθετεί τετραήμερη εργασία και δίνει διπλό επίδομα

Η εταιρεία Choose υιοθετεί τετραήμερη εργασία και δίνει διπλό επίδομα
Από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου οι εργαζόμενοι της Choose δουλεύουν τετραήμερο κάθε εβδομάδα, με πλήρεις αποδοχές.

Την τετραήμερη εργασία σε εβδομαδιαία βάση, με πλήρεις αποδοχές, υιοθετεί για τους εργαζομένους της κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η Choose, ακολουθώντας μία τάση που εφαρμόζεται με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα σε αρκετές εταιρείες του εξωτερικού.

Παράλληλα, προκειμένου να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι σε μία δύσκολη περίοδο, με την άνοδο του πληθωρισμού και την ακρίβεια να πλήττει το διαθέσιμο τους εισόδημα, η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της επικοινωνίας, τους παρέχει επιπλέον, διπλό επίδομα.

Συγκεκριμένα, ένα οριζόντιο βοήθημα προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης με αυτοκίνητο και ακόμη ένα, ποσοστό επί του μισθού τους.

Όπως εξηγεί στο CNN Greece o Γιάννης Δέτσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Choose, οι παραπάνω πρωτοβουλίες ελήφθησαν σε μία προσπάθεια της εταιρείας να σταθεί δίπλα στους 60 εργαζομένους της, αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της ακρίβειας τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σημειώνεται πως τα επιδόματα που δίνονται εφάπαξ, αφορούν στο σύνολο του προσωπικού με εξαίρεση την ανώτερη διοικητική ομάδα και υπολογίζεται πως καλύπτουν περίπου έναν «φουσκωμένο» λογαριασμό διμήνου καθώς και τα καύσιμα για περισσότερο από έναν μήνα.

Αύξηση παραγωγικότητας με την τετραήμερη εργασία

Από την 1η Ιουνίου έως τις 31 του Αυγούστου οι εργαζόμενοι της Choose θα εργάζονται κάθε εβδομάδα αντί για πενθήμερο, τετραήμερο. Κερδίζοντας ουσιαστικά περίπου 12 ημέρες επιπλέον άδεια, λαμβάνοντας κανονικά τις αποδοχές τους.

Αυτό θα λειτουργήσει, με το κάθε τμήμα της εταιρείας να οργανώνεται ξεχωριστά και ανάλογα με τις επιθυμίες των εργαζομένων σε εβδομαδιαία βάση. Προκειμένου να υπάρχει και ο απαραίτητος συντονισμός σχετικά με τη μέρα που θα απουσιάζουν από την εργασία τους αλλά και να καλύπτονται οι ανάγκες της εταιρείας.

«Παρακολουθούμε τις διεθνείς τάσεις και τις χώρες του εξωτερικού, κυρίως σκανδιναβικές, που το εφαρμόζουν. Εταιρείες που ήδη το εφάρμοσαν, έχουν παρατηρήσει αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Εάν δούμε ότι και σε εμάς βοηθάει, θα το επανεξετάσουμε τον Σεπτέμβριο, ώστε να δούμε εάν θα το εφαρμόσουμε ξανά» σημειώνει ο κ. Δέτσης.

Άλλωστε όπως εξηγεί, στη συγκεκριμένη δουλειά, υπάρχει ένταση και ωράρια που κάποιες φορές αναγκαστικά ξεφεύγουν του 8ώρου.

«Η εφαρμογή του τετραημέρου μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για τους εργαζόμενους. Στο τέλος της ημέρας, οδηγεί σε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον» τονίζει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Choose.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ