ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

SeedBlink: Επέκταση στην Ελλάδα για την πλατφόρμα επενδύσεων σε νέες επιχειρήσεις τεχνολογίας

SeedBlink: Επέκταση στην Ελλάδα για την πλατφόρμα επενδύσεων σε νέες επιχειρήσεις τεχνολογίας
Στην Ελλάδα, επικεφαλής του γραφείου είναι ο Γιώργος Πλατάνας, ο οποίος προέρχεται από τη Demium Greece, και ο στόχος είναι να προσφέρει μια γκάμα επενδυτικών εργαλείων για τεχνολογικές startup αλλά και πρόσβαση στην αγορά σε τοπικούς επενδυτές

Γραφείο στην Αθήνα απέκτησε η SeedBlink, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές επενδυτικές πλατφόρμα για startups στον κλάδο της τεχνολογίας.

Στα πρώτα 2,5 χρόνια λειτουργίας της, η SeedBlink, η οποία έχει ξεκινήσει από τη Ρουμανία, έχει υποστηρίξει νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες πέτυχαν να συγκεντρώσουν 70 εκατ. ευρώ και τώρα επεκτείνεται σταδιακά στην Ευρώπη

Στην Ελλάδα, επικεφαλής του γραφείου είναι ο Γιώργος Πλατάνας, ο οποίος προέρχεται από τη Demium Greece, και ο στόχος είναι να προσφέρει μια γκάμα επενδυτικών εργαλείων για τεχνολογικές startup αλλά και πρόσβαση στην αγορά σε τοπικούς επενδυτές, συνεργάτες καθώς και συνέργειες με άλλες startups.

Σημειωτέον πως υπάρχουν ήδη δύο εταιρείες στο χαρτοφυλάκιο της SeedBlink που προέρχονται από την Ελλάδα και έχουν λάβει χρηματοδότηση.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το γραφείο της Αθήνας θα συνεργαστεί με τοπικές ομάδες επενδυτικών «αγγέλων», VCs και ιδιώτες επενδυτές για να βοηθήσει στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου τους και να υποστηρίξει τοπικές νεοφυείς επιχειρήσεις όσον αφορά στην πρόσβασή τους στη χρηματοδότηση.

Η SeedBlink είναι μια πλατφόρμα που εξειδικεύεται αποκλειστικά σε ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας, από το πρώιμο στάδιο (pre-seed stage) έως τη φάση «B». Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει 11.000 επενδυτές από 50 χώρες. Η πλατφόρμα κυκλοφόρησε στις αρχές του 2020 ως λύση για επενδύσεις σε μετοχές και τώρα συνδυάζει ιδιωτικές επενδύσεις και άντληση κεφαλαίων χρησιμοποιώντας τεχνολογία, τεχνογνωσία και χτίζοντας ισχυρές κοινότητες.

Περισσότερες από 1.700 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν αξιολογηθεί και 60 από αυτές, από οκτώ χώρες, έχουν προχωρήσει σε γύρους χρηματοδότησης στη SeedBlink.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ