ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σάλλας: Σε ένα χρόνο η Candia Bank θα οδεύσει στο Χρηματιστήριο

Σάλλας: Σε ένα χρόνο η Candia Bank θα οδεύσει στο Χρηματιστήριο
Ο Πρόεδρος της Lyktos Group και στρατηγικός επενδυτής της τράπεζας Μιχάλης Σάλλας

Τα σχέδια της Candia Bank, τα οποία και περιλαμβάνουν την είσοδό της στο Χρηματιστήριο σε ένα χρόνο από σήμερα παρουσίασε ο κ. Μιχάλης Σάλλας.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο δείπνου της Παγκρήτιας Τράπεζας με παρουσία και ομιλία του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη το οποίο και πραγματοποιήθηκε εν όψει της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της και ενόψει της συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και της απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Lyktos Group και στρατηγικός επενδυτής της τράπεζας Μιχάλης Σάλλας η νέα τράπεζα, η Candia Bank, σωστά κεφαλαιοποιημένη μετά την αύξηση των 100 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθεί, με 110.000 μετόχους κατόπιν της συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, με ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει δυνατή τεχνογνωσία μετά και την απορρόφηση των εργασιών της HSBC Ελλάδος και με ένα ικανό δίκτυο 100 καταστημάτων, θα είναι έτοιμη να επιτελέσει ένα καινοτόμο έργο.

Στόχος του νέου Ομίλου είναι να τοποθετήσει σε ένα καινούριο πλαίσιο παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες, εξυπηρετώντας στην πράξη και όχι μόνον λεκτικά, την μικρομεσαία επιχείρηση που θέλει να αναπτυχθεί, που θέλει να εξάγει, που θέλει να καινοτομήσει. Παράλληλα σε ένα χρόνο από τώρα η Candia Bank θα οδεύσει προς το Χρηματιστήριο

Πιερρακάκης: «Να καταστήσομεν την Ελλάδα αγνώριστον»

Από την πλευρά του ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης αξιοποίησε τη γνωστή ρήση του Ελευθερίου Βενιζέλου «να καταστήσομεν την Ελλάδα αγνώριστον» για να δώσει το στίγμα των όσων έπονται στη χώρα μας.

Ο Υπουργός μίλησε με θέμα: «O ψηφιακός μετασχηματισμός ως αναπτυξιακό και κοινωνικό εργαλείο».

«Σε κάθε πτυχή της Κρήτης υπάρχει το DNA πρωταγωνιστή και είναι πάρα πολύ σημαντικό να αναγνωρίζει κάποιος τις σημαντικές διεργασίες που διενεργούνται εδώ και να διδασκόμαστε από αυτές» σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση. Επίσης ο Υπουργός ανάφερε: «Η κυβερνητική πολιτική έχει την Κρήτη στο επίκεντρό της, όχι μόνον λόγω της καταγωγής και της αγάπης του πρωθυπουργού για το μέρος του αλλά και ευρύτερα επειδή υπάρχει μία αναγνώριση της σημαντικής υπεραξίας του νησιού και του γεωπολιτικού ρόλου που μπορεί να παίξει. Είτε μιλάμε για το στρατηγικό ρόλο στο πλαίσιο της δυτικής συμμαχίας, είτε μιλάμε για την καινοτομία στο ΙΤΕ, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην επιλογή που κάνουμε εμείς να τοποθετήσουμε το μεγαλύτερο ίσως δημόσιο Data Center της χώρας εδώ, επιλέγοντας το Ηράκλειο, επιλέγοντας την Κρήτη αλλά και ευρύτερα πέρα από τα ψηφιακά και την τεχνολογία, εάν δει κανείς την κυβερνητική πολιτική μπορεί να σκεφτεί τον ΒΟΑΚ, το Καστέλι, το φράγμα του Ταυρωνίτη, την ενεργειακή διασύνδεση του νησιού όπως συνολικότερα οι παρεμβάσεις στην Αγροτική Πολιτική. Ενεργούμε προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης και της ανάδειξης του μεγάλου δυναμικού αυτού του τόπου».


Στην εκδήλωση παρέστη το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Δημόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αντώνης Βαρθολομαίος, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Σάλλας και τα λοιπά μέλη του. Παρέστησαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Μαρακάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Ανδρουλάκης και η Γενική Διευθύντρια κα Χρύσα Δεσποτάκη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο υφυπουργός Τηλεπικοινωνιών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Διγαλάκης, Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι του νησιού, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και πάνω από 200 επιχειρηματίες της Κρήτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ