ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

INTRAKAT: Στους εφοπλιστές Μπάκο - Καϋμενάκη το 31,7%

INTRAKAT: Στους εφοπλιστές Μπάκο - Καϋμενάκη το 31,7%
Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 70,2 εκατ. ευρώ ποσό που αντιστοιχεί σε τίμημα 2,95 ευρώ ανά μετοχή INTRAKAT

Στα χέρια των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη περνά το 31,70% της ΙΝΤRΑΚΑΤ, μετά από συμφωνία που ανακοινώθηκε με την INTRACOM HOLDINGS.

Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 70,2 εκατ. ευρώ ποσό που αντιστοιχεί σε τίμημα 2,95 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνεται πως η INTRACOM παραμένει μέτοχος της INTRAKAT με ποσοστό άνω του 5%, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη της για το μέλλον της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επιπλέον ποσοστό περίπου 30% της κατασκευαστικής εταιρείας αποκτούν οι επίσης εφοπλιστές Κώστας Αγγέλου (Benelux Overseas) και Ηλίας Γκότσης (Eurotankers).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ποσοστό που αποκτά ο κ. Γκότσης ανέρχεται σε περίπου 15% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ ο κ. Αγγέλου αποκτά περίπου 13,5%.

Σημειώνεται πως πωλητές είναι άλλοι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, με αποτέλεσμα συνολικά να αλλάζει χέρια πάνω από το 60% της ΙΝΤRΑΚΑΤ.

Όπως αναφέρουν πάντως κύκλοι της αγοράς, οι δύο συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα σύμπνοιας και δεν τίθεται θέμα αναφορικά με τη διοίκηση της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της πώλησης

Αναλυτικά, η ανακοίνωση για την πώληση του ποσοστού της INTRACOM HOLDINGS στους Μπάκο και Καϋμενάκη έχει ως εξής:

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) μέτοχος της INTRAKAT κατά ποσοστό 23,54% και ελέγχουσα συνολικά, δια της θυγατρικής της εταιρείας INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., ποσοστό 36,79% του συνόλου των μετοχών INTRAKAT, γνωστοποιεί, σε συνέχεια της από 30.06.2022 Ανακοίνωσης, την επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεών της με επενδυτές.

Κατόπιν τούτου, συμφωνήθηκε όπως, η INTRACOM HOLDINGS, διατηρούσα στην INTRAKAT ποσοστό συμμετοχής 5,09%, προβεί στις 05/07/2022, μαζί με την INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., στην πώληση του συνόλου των υπόλοιπων μετοχών τους IΝTRAKAT (23.795.107 μετοχές, ποσοστό 31,70%), έναντι τιμής πώλησης € 2,95, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος € 70.195.565,65, στην αγοράστρια «WINEX INVESTMENTS LIMITED», εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου.

Η ανακοίνωση των Μπάκου-Καϋμενάκη

Από την πλευρά τους, σε σχετική ανακοίνωση οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου, μέτοχοι της εταιρείας, Winex Investments Limited (Winex»), αναφέρουν ότι, «όπως είναι γνωστό, από μακρού χρόνου, είχαν εκδηλώσει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον τους για μακράς πνοής επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τομέα των κατασκευών-υποδομών καθώς και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η οποία διαθέτει διευρυμένο χαρτοφυλάκιο στους κλάδους των κατασκευών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ΣΔΙΤ, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και του real estate, ικανοποιεί πλήρως τα επενδυτικά κριτήρια της Winex και επιπλέον έχει σημαντικές προοπτικές βελτίωσης των μεγεθών της, κάτι άλλωστε που προκύπτει και από το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς και άλλα επιχειρηματικά σχήματα για συμμετοχή ή συνεργασία με τον Όμιλο ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Πιστεύουμε στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και γιαυτό επενδύσαμε 70,1 εκατ. ευρώ αποκτώντας το 31,7 της εταιρείας.

Διαθέτουμε και τις δυνάμεις για να στηρίξουμε την επένδυσή μας στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την τεχνογνωσία και το επιχειρηματικό σχέδιο, και μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου ΙΝΤΡΑΚΑΤ, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να διευρύνουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την αναδείξουμε σε ένα σύγχρονο και κορυφαίο Όμιλο στους τομείς της δραστηριότητάς της».

O Αλέξανδρος Εξάρχου, σχολιάζοντας την συναλλαγή δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι, ότι θα πείσουμε όλους τους μετόχους, παλαιούς και νέους, να στηρίξουν την πρότασή μας και το πλάνο μας για τη νέα εποχή της ΙΝΤΡΑΚΑΤ το οποίο θα λειτουργήσει προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής οικονομίας.»

Το προφιλ της INTRAKAT

Αξίζει να σημειωθεί πως η INTRAKAT αυτή τη στιγμή έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων που ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα έχει προεπιλεγεί σε επιπλέον 12 έργα, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ περίπου.

Ταυτόχρονα διαθέτει ισχυεό ενεργειακό χαρτοφυλάκιο αιολικών πάρκων εκ των οποίων 100 MW αδειοδοτημένα, 100 MW με οριστικούς όρους σύνδεσης και 500MW τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η περιβαλλοντική αδειοδότηση ενώ παράλληλα σε αναμονή για τους όρους σύνδεσης βρίσκονται φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 350ΜW.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ