ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Box Now: Με γοργούς ρυθμούς η ανάπτυξη του δικτύου smart lockers

Box Now: Με γοργούς ρυθμούς η ανάπτυξη του δικτύου smart lockers
Ο πελάτης μπορεί να παραλάβει το δέμα του όποτε το επιθυμεί στο smart locker που έχει επιλέξει να παραδοθεί η παραγγελία του

Με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς προχωρά η Box Now την επέκταση του δικτύου αυτομάτων μηχανημάτων παραλαβής δεμάτων (smart lockers) που αναπτύσσει, καθώς ο αριθμός τους ξεπερνά τα 750 και ο στόχος είναι να φθάσει στα 1200 μέχρι το τέλος του έτους.

Η εταιρεία προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο παραλαβής παραγγελιών από ηλεκτρονικά καταστήματα καθώς ο πελάτης μπορεί να παραλάβει το δέμα του όποτε το επιθυμεί στο smart locker που έχει επιλέξει να παραδοθεί η παραγγελία του. Τα smart lockers είναι εγκατεστημένα σε εύκολα προσβάσιμα σημεία, όπως είναι οι εξωτερικοί χώροι σούπερ μάρκετ και πρατηρίων βενζίνης και το μόνο που χρειάζεται ο πελάτης είναι ένα PIN, το οποίο πληκτρολογεί στο locker και ανοίγει η θυρίδα που έχει την παραγγελία του.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η παράδοση μίας παραγγελίας στην Αττική μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα, ενώ για την ηπειρωτική Ελλάδα γίνεται την επόμενη μέρα. Σημειώνεται ότι τα smart lockers αποτελούν έναν εναλλακτικό τρόπο παράδοσης παραγγελιών, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα, smart lockers έχει αναπτύξει και το Skroutz, ενώ στη συγκεκριμένη αγορά πρόκειται να δραστηριοποιηθούν τόσο η ACS όσο και η ΕΛΤΑ Courrier.

Η Box Now, η οποία απασχολεί ήδη 70 άτομα, είναι θυγατρική του Emma Capital Group το οποίο έχει να επιδείξει αρκετές επιτυχημένες επενδύσεις στην ελληνική αγορά, όπως αυτές που έκανε στον ΟΠΑΠ, στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Profarm.

Η αρχική επένδυση άγγιξε τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ το πλάνο για την επόμενη τριετία προβλέπει επιπλέον επενδύσεις άνω των 7 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το πρώτο smart locker της Box Now, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον και χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εγκαταστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η πληθυσμιακή κάλυψη αυτή τη στιγμή φθάνει στο 75%, ενώ η Box Now συνεργάζεστε με πάνω από 130 ηλεκτρονικά καταστήματα, ενώ κατά μέσο όρο προστίθενται πάνω από 30 κάθε μήνα.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε στρατηγικές συνεργασίες όπως αυτές με το Bestprice.gr και την Alensa.

Η Box Now, η οποία διαθέτει τον δικό της στόλο οχημάτων για τη διανομή των δεμάτων στα smart lockers της προσφέρει τρεις υπηρεσίες αυτή τη στιγμή.

Η πρώτη είναι αυτή προς τα ηλεκτρονικά καταστήματα που τους δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων μέσω του Box Now Locker. Η δεύτερη αφορά τις εταιρείας ταχυμεταφορών, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν πρόσθετες λύσεις επαναδρομολόγησης παραδόσεων αλλά και επιστροφής παραγγελιών μέσω του Box Now Locker.

Η τρίτη υπηρεσία απευθύνεται σε τελικούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις, οι οποίοι μπορούν να αποστείλουν ιδιωτικά δέματα, τα οποία αφήνουν σε κάποιο Box Now Locker και στη συνέχεια ο παραλήπτης μπορεί να το παραλάβει είτε σε κάποιο άλλο smart locker της Box Now είτε στο σπίτι του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ