SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Covid: «Έκρηξη» κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι - Τα μέτρα προστασίας μας σε πρώτο πλάνο

Covid: «Έκρηξη» κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι - Τα μέτρα προστασίας μας σε πρώτο πλάνο

Το καλοκαίρι ήρθε, αλλά ο κορωνοϊός παραμένει. Τι σημαίνει αυτό; Αύξηση των κρουσμάτων, «συναγερμός» στο σύστημα υγείας, εκτιμήσεις των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας και ανησυχία των πολιτών για το τι μέλλει γενέσθαι εν μέσω διακοπών. Πώς θα μπορέσουμε, λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, χωρίς να «ναυαγήσουν» τα καλοκαιρινά μας πλάνα;

Μπορεί η περίοδος που διανύουμε να είναι άμεσα συνδεδεμένη με ηρεμία, χαλάρωση και ξεγνοιασιά, παρόλα αυτά για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι, οφείλουμε να απολαύσουμε τις διακοπές μας, λαμβάνοντας μέτρα προστασίας έναντι της πανδημίας του Covid-19.

Με τους ειδικούς να εκτιμούν, μάλιστα, πως η κορύφωση της διασποράς του κορωνοϊού θα σημειωθεί μέσα στον Ιούλιο, υπογραμμίζοντας πως η μεγαλύτερη διασπορά παρατηρείται ήδη σε αστικά κέντρα και νησιά της χώρας μας που έχουν σημαντική τουριστική κίνηση και ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων στις ηλικίες 18 έως 24 ετών, κατανοούμε πως η προστασία μας πρέπει να αναδειχθεί σε βασικό μας μέλημα και στις διακοπές. Και για όλους τους παραπάνω λόγους, κάποια από τα πιο απλά, αλλά σημαντικά μέτρα προστασίας και υγιεινής έρχονται ξανά σε πρώτο πλάνο.

Τα καθαρά χέρια είναι υπόθεση όλων μας

Αν έχουμε πάρει ένα σημαντικό «μάθημα» τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι πως τα καθαρά χέρια -χάρη στο πλύσιμο με σαπούνι και νερό και την απολύμανση με αντισηπτικά προϊόντα- αποτελούν προτεραιότητα για τη θωράκιση της υγιεινής μας και την αποφυγή μετάδοσης λοιμώξεων, μία από τις οποίες είναι και ο κορωνοϊός. Ένα αποτελεσματικό «όπλο», που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή, το μοναδικό για το οποίο οι πολίτες δεν διαφωνούν και οι απόψεις των ειδικών συγκλίνουν είναι η ανάγκη όλων να κρατάμε τα χέρια μας καθαρά και φυσικά, να αποφεύγουμε τις χειραψίες.

Χάρη σε αυτήν την αποτελεσματική κίνηση οι λοιμώξεις μειώνονται και οι μικροοργανισμοί δεν μεταφέρονται από τα χέρια μας. Επομένως, οφείλουμε να δίνουμε έμφαση στη σημασία της βελτίωσης της υγιεινής των χεριών τόσο στους χώρους υγειονομικής φροντίδας, όσο και σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα από εμάς, ακόμη και στις διακοπές μας. Ο τρόπος, άλλωστε, είναι πολύ απλός και εύκολος, καθώς αρκεί ένας ψεκασμός με το Dettol Spray 2 σε 1 για χέρια και επιφάνειες, που μπορούμε να το έχουμε στην τσάντα μας ανά πάσα στιγμή, χάρη στο ιδανικό του μέγεθος και τη μοναδική του αίσθηση, με εκχύλισμα αλόης για απαλά χέρια.

Η απολύμανση των επιφανειών είναι το «Α και το Ω»

Διακοπές σημαίνει νέες εμπειρίες, βόλτες και ταξίδια. Ποιος θα μπορούσε, άλλωστε, να φανταστεί μία απόδραση από την καθημερινότητα, γεμάτη δεσμεύσεις και περιορισμούς; Μπορεί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω του Covid-19 να έχουν χαλαρώσει συγκριτικά με το παρελθόν, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να θωρακίζουμε τους εαυτούς μας σε προσωπικό επίπεδο. Ένας καλός τρόπος για να εξασφαλίσουμε την προστασία μας, είναι να δίνουμε προσοχή στις επιφάνειες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή. Όπου και αν μας βρει το φετινό καλοκαίρι, ο συστηματικός καθαρισμός και η απολύμανση των επιφανειών, των αντικειμένων και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούμε, δεν πρέπει να απουσιάζει από την καθημερινή μας ρουτίνα. Φυσικά, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τα βακτήρια και τα μικρόβια που μπορεί να «κρύβονται» στις ξαπλώστρες, τις καρέκλες παραλίας, τον καναπέ του ξενοδοχείου που θα μείνουμε, την τουαλέτα ή τα πόμολα των δωματίων. Όποια και αν είναι η επιφάνεια που θα έρθουμε σε επαφή, ο υγιεινός μας «σύμμαχος», το αποτελεσματικό σπρέι, που εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων και των ιών, ενώ συγχρόνως δεν λεκιάζει τα υφάσματα θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε ασφαλείς.

Δεν αγγίζουμε το πρόσωπο με τα χέρια μας

Η συνήθεια να αγγίζουμε πολύ συχνά το πρόσωπό μας, μας εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο, χωρίς πολλές φορές να το αντιλαμβανόμαστε. Πρόκειται για μία κίνηση που ασυναίσθητα επαναλαμβάνουμε πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας και έχει αποδειχθεί επικίνδυνη για την υγεία μας. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, ας προσπαθήσουμε να περιορίσουμε αυτήν τη συνήθεια και αν δυσκολευόμαστε, ας φροντίσουμε να έχουμε καθαρίσει και απολυμάνει πρώτα τα χέρια μας.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι πιο ανέμελο από το περσινό και με λιγότερους περιορισμούς. Ωστόσο, ο Covid-19 παραμένει εδώ και εμείς, καλούμαστε να συνεχίσουμε να ζούμε λαμβάνοντας υπόψη μας την προστασία και την καθημερινή μας υγιεινή. Και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, οι διακοπές, η επαφή μας με περισσότερο κόσμο, οι μετακινήσεις μας που γίνονται περισσότερες και η χαλάρωση σε όλους τους τομείς, θέτουν σε πρώτο πλάνο την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας σε προσωπικό επίπεδο.