ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΙΟΝ: Στη Bespoke SGA Holdings του Σπύρου Θεοδωρόπουλου το 45% της σοκολατοβιομηχανίας

ΙΟΝ: Στη Bespoke SGA Holdings του Σπύρου Θεοδωρόπουλου το 45% της σοκολατοβιομηχανίας
Η συμφωνία για στρατηγική συνεργασία μεταξύ της ΙΟΝ και του Σπύρου Θεοδωρόπουλου είχε ανακοινωθεί στα τέλη του προηγούμενου Μαρτίου,

Με ποσοστό 45% εισήλθε στη σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, η Bespoke SGA Holdings, συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου σε συνέχεια της συμφωνίας μεταξύ των μετόχων των δύο εταιρειών.

Yπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για στρατηγική συνεργασία μεταξύ της ΙΟΝ και του Σπύρου Θεοδωρόπουλου είχε ανακοινωθεί στα τέλη του προηγούμενου Μαρτίου, βάσει της οποίας, όπως αναφερόταν, ο επιχειρηματίας θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αποκτώντας «αρχικά το 45% των μετοχών, ενώ μελλοντικά θα δύναται να αποκτήσει και την πλειοψηφία τους».

Ακολούθησε στο τέλος Ιουνίου το «πράσινο φως» της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της ΙΟΝ από την εταιρεία Bespoke SGA Holdings.

Σημειώνεται πως η Bespoke SGA Holdings αποτελεί το νέο επιχειρηματικό σχήμα που ίδρυσε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος τον περασμένο Μάρτιο, με μετοχικό κεφάλαιο 140 εκατ. ευρώ, ενώ στο διοικητικό της συμβούλιο συμμετέχουν πολλοί εκ των στενών συνεργατών του επιχειρηματία.

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, αναφερόμενος στην απόκτηση του ποσοστού στην ΙΟΝ, δήλωσε: «Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική συμφωνία για τον κλάδο των τροφίμων στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη μας χαρά που θα συμμετέχουμε στην εμβληματική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ. Πιστεύουμε ότι οι προοπτικές για το μέλλον της εταιρείας, των εργαζομένων, των συνεργατών και των καταναλωτών της είναι εξαιρετικά ευοίωνες».

Από την πλευρά τους σε κοινή δήλωσή τους, οι μέτοχοι της ΙΟΝ Α.Ε. ανέφεραν: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η εταιρεία μας αποκτά έναν συνέταιρο, όπως είναι ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος και θα παραμείνει σε αμιγώς ελληνικά χέρια. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τις ίδιες αξίες, την ίδια ποιότητα και το ίδιο επιχειρηματικό ήθος, που χαρακτηρίζουν την ΙΟΝ στη μακρά ιστορία της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ