ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Παγωτά Δωδώνη»: Προτιμητέος επενδυτής η First Runner

«Παγωτά Δωδώνη»: Προτιμητέος επενδυτής η First Runner
Η προσφορά της First Runner, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κρίθηκε ως η προτιμητέα εκ μέρους των Πιστωτών,

Προτιμητέος επενδυτής στη διαγωνιστική διαδικασία για την «Παγωτά Δωδώνη» αναδείχθηκε η επενδυτική εταιρεία συμμετοχών First Runner συμφερόντων του κ.  Αλέξανδρου Κατσιώτη.

Η προσφορά της First Runner, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κρίθηκε ως η προτιμητέα εκ μέρους των Πιστωτών, με σκοπό την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης και υπογραφής των συμβάσεων πώλησης των κοινοπρακτικών και διμερών δανείων της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως στην εξέλιξη αυτή που αφορά στην «Παγωτά Δωδώνη» - η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δανειακές υποχρεώσεις- είχε αναφερθεί σε πρόσφατο ρεπορτάζ του το CNN Greece.

Παράλληλα, η First Runner σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία Value Partners τους επόμενους μήνες θα αναπτύξει το επιχειρηματικό σχέδιο με σκοπό τη δυναμική επανεκκίνηση της «Παγωτά Δωδώνη» και τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία του παγωτού.

Στο πλαίσιο αυτό, θα καθοριστεί και το ύψος των επενδύσεων που θα δρομολογηθούν από τη First Runner για την ανάκαμψη της Παγωτά Δωδώνη, δημιουργώντας μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης στον κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η «Παγωτά Δωδώνη» - με τον συνολικό δανεισμό της να φτάνει τα 36,12 εκατ. ευρώ - διατηρεί εντούτοις το ισχυρό της brand στον κλάδο του παγωτού.

Οι πωλήσεις της το 2020 με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό είχαν μειωθεί κατά 45,71% σε σχέση με το 2019. Το γεγονός αυτό οφειλόταν τόσο στη μείωση πωλήσεων στα καταστήματα όσο και στο χύμα παγωτό στον κλάδο HORECA ενώ ένας επιπλέον λόγος εκτιμάται πως ήταν και το τέλος της συνεργασίας με τις εταιρείες της Chillbox.

Σε ό,τι αφορά την επενδυτική εταιρεία First Runner, συμφερόντων του κ. Κατσιώτη - ο οποίος παράλληλα είναι και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τροφίμων ΕΛΓΕΚΑ- συστάθηκε το 2020 με βασικό σκοπό το σχεδιασμό και τη συμμετοχή σε ευρείες αναπτυξιακές επενδύσεις σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Όπως επισημαίνεται, η διαχειριστική ομάδα της First Runner απαρτίζεται από έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη που κατείχαν στο παρελθόν σημαντικές θέσεις τόσο στον κλάδο τροφίμων και ποτών όσο και σε αυτό των επενδύσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ