ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόρτο Καρράς: Στο τέλος της σεζόν ξεκινούν οι εργασίες ανάπτυξης

Πόρτο Καρράς: Στο τέλος της σεζόν ξεκινούν οι εργασίες ανάπτυξης
To πρώτο κομμάτι της επένδυσης φτάνει τα 55 εκατ. ευρώ. Φωτογραφία αρχείου

Στο τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου ξεκινούν οι εργασίες της ανάπτυξης του συγκροτήματος του Πόρτο Καρράς, με το πρώτο κομμάτι της επένδυσης να φτάνει τα 55 εκατ. ευρώ.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece η Διοίκηση της Πόρτο Καρράς στον Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια.

Στη σχετική συνάντηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συμμετείχαν οι κκ Artur Davidian, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πόρτο Καρράς, Κωνσταντίνος Καναράς, Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης και Αθηνά Στρούζα, Διευθύντρια Νομικών και Εταιρικών Υποθέσεων της εταιρείας.

Το χρονοδιάγραμμα των έργων

Αναλυτικά, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, οι σχετικές εργασίες της ανάπτυξης του συγκροτήματος θα ξεκινήσουν με το πέρας της φετινής τουριστικής περιόδου και η Πόρτο Καρράς θα προχωρήσει σε υλοποίηση μέρους του Master Plan αφορά την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Σιθωνία. Στόχος είναι το ανανεωμένο ξενοδοχείο να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2023 ενώ η ανακαίνιση περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου τύπου δωματίων και σουιτών με ιδιωτική πισίνα, νέα εστιατόρια και κοινόχρηστους χώρους, καθώς και την αναμόρφωση των εξωτερικών χώρων. Οι σχετικές μελέτες έχουν ήδη ανατεθεί σε αρχιτεκτονικά γραφεία και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, η εταιρεία προχωράει σε ανάπτυξη μέρους της Μαρίνας, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2024, καθώς και αναβάθμιση του γκολφ και των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων. Την ίδια περίοδο, ξεκινούν και οι εργασίες για την ανάπτυξη του Κτήματος Πόρτο Καρράς που περιλαμβάνει την αναγέννηση των αμπελώνων και την ανακαίνιση του οινοποιείου και της αίθουσας οινογευσίας.

Το κόστος αυτής της επιμέρους ανάπτυξης εκτιμάται στα 55 εκατομμύρια ευρώ ενώ με τις κινήσεις αυτές υλοποιείται άμεσα ένα πρώτο μέρος του Master Plan για το Porto Carras Grand Resort που αφορά ήδη αδειοδοτημένες περιοχές.

Τα επόμενα βήματα

Όσο για τα επόμενα βήματα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, η περαιτέρω ανάπτυξη του συγκροτήματος θα προχωρήσει μέσα από το πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων, το οποίο αποτελεί τον βασικό στόχο της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, στα σχέδια της εταιρείας -όπως τα παρουσίασε ο κ. Davidian στη συνάντηση με τον κ. Κικίλια είναι και η τουριστική προβολή της Σιθωνίας, ως ποιοτικός τουριστικός προορισμός και η προώθηση των τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών δράσεων μέσω συνεργιών με τοπικούς παραγωγούς και φορείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ