ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Πρόταση εξαγοράς για το ομόλογο των 670 εκατ. ευρώ

Ελλάκτωρ: Πρόταση εξαγοράς για το ομόλογο των 670 εκατ. ευρώ
Η Ελλάκτωρ προσφέρει αντίτιμο 1.010 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας καθώς και την καταβολή μη πληρωμένων τόκων. Φωτογραφία αρχείου

Πρόταση επαναγοράς του ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ που είχε εκδώσει επί προηγούμενης διοίκησης υπέβαλε ο όμιλος Ελλάκτωρ στους κατόχους των ομολογιών.

Το ομόλογο λήγει το 2024 και έχει σταθερό κουπόνι 6,34% γεγονός που μεταφράζεται σε ετήσιο κόστος 43 εκατ. ευρώ για τον όμιλο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η Ελλάκτωρ προσφέρει αντίτιμο 1.010 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας καθώς και την καταβολή μη πληρωμένων τόκων.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, η προσφορά ξεκίνησε σήμερα και θα λήξει στις 21 Σεπτεμβρίου αλλά προβλέπεται και η δυνατότητα παράτασης.

Πρόκειται για μια κίνηση με ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για τον όμιλο, καθώς το ομόλογο επιβαρύνεται με ιδιαίτερα «ακριβό» κουπόνι, κοστίζοντας στην εταιρεία πάνω από 49 εκατ. ευρώ το χρόνο. Με τα νέα δεδομένα όμως, και την καινούργια μετοχική σύνθεση, που ήρθε ως επακόλουθο της ολοκλήρωσης της δημόσιας πρότασης της Reggeborgh, αλλάζοντας τις μετοχικές ισορροπίες στον όμιλο η Ελλάκτωρ μπορεί να βρει πολύ πιο οικονομική χρηματοδότηση.

Παράλληλα, το εν λόγω ομόλογο περιλαμβάνει ιδιαίτερα επαχθείς όρους αναφορικά με τις εξασφαλίσεις μέσω των χρηματοροοών και των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων και εσόδων από παραχωρήσεις. Έτσι, η επαναγορά του διευκολύνει ιδιαίτερα τις μελλοντικές κινήσεις της εταιρείας σε κάθε επίπεδο, ειδικά εν όψει και των μεγάλων κατασκευαστικών έργων που έρχονται. Επιπλέον, η κίνηση αυτή βελτιώνει και το χρηματοδοτικό προφίλ της Ελλάκτωρ, επιτρέποντας έτσι απρόσκοπτη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ