Ελληνικά Γαλακτοκομεία (Όλυμπος): Εξαγόρασε το 49% της κυπριακής «Κουρούσιης»
Ανανεώθηκε:
Την εξαγορά ποσοστού 49% του μετοχικού κεφαλαίο της κυπριακής βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων «Κουρούσιης» ανακοίνωσε η εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε, γνωστή με το brand «Όλυμπος».
Η συμφωνία, η οποία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, πέραν της παραπάνω συμμετοχής περιλαμβάνει και το δικαίωμα διοίκησης καθώς και πρόβλεψη για την εξαγορά των υπολοίπων μετοχών σε δεύτερο χρόνο.
Αποτελεί δε, συνέχεια της εμπορικής δραστηριότητας της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» στην αγορά της Κύπρου αλλά και της έναρξης της κατασκευής του νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου Χαλουμιού στην Λευκωσία που στοχεύει στην διεύρυνση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου του ομίλου καθώς και στην στήριξη της κτηνοτροφίας και της οικονομίας στη μεγαλόνησο.
Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε μεταξύ της «Ν. Θ. Κουρούσιης Λίμιτεδ» και της θυγατρικής της Ελληνικά Γαλακτοκομεία «OLYMPUS FOODS (CYPRUS) LTD».
Η βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων Ν. Θ. Κουρούσιης Λτδ, ιδρύθηκε το 1959 στη Βατυλή Αμμοχώστου από την Ιωάννη Κουρούσιη ως μια οικογενειακή επιχείρηση. Μετά την τουρκική εισβολή, η εταιρεία επαναδραστηριοποιήθηκε το 1974 στην Κοφίνου, στην επαρχία Λάρνακας, όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα. Παράγει μια σημαντική γκάμα γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, από 100% φρέσκο κυπριακό γάλα, μέσα από σύγχρονες παραγωγικές διαδικασίες.
Πότε ξεκινά η λειτουργία της νέας ψηφιακής πλατφόρμας για ερωτήματα και καταγγελίες στον e-ΕΦΚΑ
04:00
Πλειστηριασμοί: Οι νέοι όροι και οι αλλαγές - Πότε «παγώνουν» οι τόκοι
03:00
Αναλυτικά οι τομείς που θα γίνουν οι 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027
02:00
«Μετεγκατάσταση» με ενίσχυση 10.000 ευρώ: Στις 14/10 ανοίγει η πλατφόρμα για κατάθεση αιτήσεων
01:00