ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σούπερ μάρκετ «Κρητικός»: Εξαγόρασαν τον όμιλο Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε

Σούπερ μάρκετ «Κρητικός»: Εξαγόρασαν τον όμιλο Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε
Η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ εντάσσει στο δυναμικό της, τα 52 εταιρικά καταστήματα του ομίλου και τη διαχείριση των τεσσάρων εμπορικών σημάτων με το δίκτυο των 300 καταστημάτων τους

Tην παρουσία της σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη ενισχύει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ η οποία ανακοίνωσε την εξαγορά του ομίλου σούπερ μάρκετ «Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε».

Η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ εντάσσει στο δυναμικό της, τα 52 εταιρικά καταστήματα του ομίλου, αλλά και τη διαχείριση των εμπορικών σημάτων Ελληνικά Μάρκετ, Πρόοδος Μάρκετ, Ήλιος Μάρκετ και Γρήγορα, μαζί με το ευρύτατο δίκτυο των 300 καταστημάτων τους.

Η εξέλιξη αυτή, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας με στόχο την παρουσία σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας και την κάλυψη των αναγκών των νοικοκυριών ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά.

Σημειώνεται πως ο κύκλος εργασιών του ομίλου Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες για το 2021 διαμορφώθηκε στα 95 εκατ. ευρώ και με τη συγκεκριμένη κίνηση η Κρητικός, αναμένεται να βελτιώσει τη θέση της στον κλάδο καθώς προσεγγίζει πλέον τα 500 εκατομμύρια ευρώ σε τζίρο ετησίως.

Την ίδια στιγμή με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ανακατατάξεις υπάρχουν και για τον όμιλο ΕΛΟΜΑΣ, -μέλος του οποίου είναι οι Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες- καθώς καλείται να διαχειριστεί ακόμη μία αποχώρηση. Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2022 και η αλυσίδα ΣΥΝΚΑ, μέλος επίσης και μάλιστα εκ των ιδρυτών του ΕΛΟΜΑΣ, προχώρησε σε συμφωνία με τη βορειοελλαδίτικη Μασούτης.

Το τοπίο στον «χάρτη» των σούπερ μάρκετ για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια αναδιαμορφώνεται. Άλλωστε μετά την περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία ο κλάδος ήταν από τους μεγάλους «κερδισμένους» από πλευράς τζίρου, παράγοντες της αγοράς εκτιμούσαν ότι θα ακολουθούσε ένας νέος γύρος συγκέντρωσης με δεδομένες άλλωστε και τις μεγαλύτερες πιέσεις που δέχονται εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης οι μικρότερες αλυσίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ