ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Σαράντη: Αποσύρεται μόνιμα από την αγορά της Ρωσίας

Όμιλος Σαράντη: Αποσύρεται μόνιμα από την αγορά της Ρωσίας
Ο όμιλος Σαράντη δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα στη ρωσική αγορά μέσω της 100% θυγατρικής της, εμπορικής επιχείρησης, HOZTORG LLC. ΑΠΕ ΜΠΕ

Για την απόφασή του να αποσυρθεί οριστικά από την αγορά της Ρωσίας ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Όμιλος Σαράντη στο πλαίσιο, όπως επισημαίνει, της κρίσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα στη ρωσική αγορά μέσω της 100% θυγατρικής της, εμπορικής επιχείρησης, HOZTORG LLC. Κατά το Α’ εξάμηνο του 2022 οι πωλήσεις της Hoztorg LLC ανήλθαν σε 0,75 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας 0,4% στο σύνολο των πωλήσεων του Ομίλου. Τα περιουσιακά στοιχεία της Hoztorg LLC κατά το Α’ εξάμηνο του 2022 αποτελούσαν το 0,026% του συνόλου του ενεργητικού του Ομίλου.

Ο Όμιλος εκτιμά ότι η αρνητική επίπτωση από την διακοπή της δραστηριότητας στην Ρωσία αναμένεται να ανέλθει περίπου σε 1.2 εκατ. ευρώ, ποσό που απεικονίζει την καθαρή θέση της ρωσικής εταιρείας.

Ο Όμιλος Σαράντη σημειώνει πως στέκεται στο πλευρό όσων επλήγησαν από αυτή την ανθρωπιστική κρίση, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους στην Ουκρανία καθώς και ότι από την αρχή του πολέμου προτεραιότητά του ήταν η προστασία και η υποστήριξη των εργαζομένων μας στην Ουκρανία και η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας που κινητοποιήθηκε από τις θυγατρικές του Ομίλου κοντά στην Ουκρανία, Sarantis Polska, Polipak και Sarantis Romania.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ