ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

SMERC: Αποκτά πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην εταιρεία καθαρισμού SKYMAR Services

SMERC: Αποκτά πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην εταιρεία καθαρισμού SKYMAR Services
Δημιουργείται ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής υπηρεσιών Total Facility Management στην Ελλάδα, που συμπεριλαμβάνει τις εταιρείες CORDIA, ESA και SKYMAR. skymarservices.gr/

Το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην εταιρεία καθαρισμού SKYMAR Services αποκτά το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (SMERC), μέσω της θυγατρικής του εταιρείας, CORDIA.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δημιουργείται έτσι ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής υπηρεσιών Total Facility Management στην Ελλάδα, που συμπεριλαμβάνει τις εταιρείες CORDIA, ESA και SKYMAR, με συνολικό εκτιμώμενο κύκλο εργασιών 80 εκατ. ευρώ το 2022.

Η SKYMAR Services ιδιοκτησίας Λεωνίδα Καμπάνη κατέχει πολυετή εμπειρία και παρουσία στον τομέα του Καθαρισμού και Τροφοδοσίας κτιρίων, με πελατολόγιο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, τα πολυκαταστήματα ATTICA, τη LamdaDevelopment, το RiverWest, τη Newrest, τη RolexHellas, το Ίδρυμα Μείζονος Πολιτισμού, την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, τη Vivartia, τον Όμιλο Συγγελίδη, τη Regency Casino Mont Parnesενώ συνεργάζεται ήδη με την CORDIA στο TheEllinikonExperiencePark, την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (Lafarge), την ENISA κ.α. Σημειώνεται ότι ο κ. Καμπάνης θα παραμείνει ενεργός στο διοικητικό σχήμα της εταιρείας ως Αντιπρόεδρος ΔΣ.

Σημειώνεται ότι το επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap, εκτελεστικός πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Νικόλαος Καραμούζης, διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια ύψους 143 εκατ. ευρώ, με συνεισφορά από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία

Υπενθυμίζεται ότι το φθινόπωρο του 2021 το SMERemediumCap εξαγόρασε την πρώην Engie Hellas, ηγέτιδα στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών τεχνικής συντήρησης ακινήτων, καθώς και στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και λύσεων υψηλής τεχνολογίας, την οποία μετονόμασε σε CORDIA.

Στη συνέχεια στις αρχές του 2022, το επενδυτικό ταμείο απέκτησε πλειοψηφικό μετοχικό έλεγχο στην ESA Security Solutions, τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία του κλάδου επανδρωμένων φυλάξεων και ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα.

«Με την πρόσφατη εξαγορά και της SKYMAR Services, ο νεοδημιουργηθείς όμιλος CORDIΑ αποτελεί, πλέον, τον ισχυρότερο καθετοποιημένο όμιλο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών και λύσεων προς εταιρικούς πελάτες, ιδρύματα και δημόσιους οργανισμούς, σε ό,τι αφορά στη διαχείριση ακινήτων, την τεχνική συντήρηση, τη φύλαξη, τον καθαρισμό, τις ενεργειακές λύσεις, την ηλεκτροκίνηση καθώς και πλήθος άλλων σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών.

Ο όμιλος CORDIA, με μετόχους το SMERC και το LATSCO family office της κας Μαριάννας Λάτση θα έχει κύκλο εργασιών που θα ξεπερνά τα 80.000.000 ευρώ το 2022, και θα απασχολεί περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους, γεγονός που θα τον καταστήσει έναν από τους 20 μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα» όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ