ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες ξεκινά να προσφέρει η Cosmote με την payzy

Ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες ξεκινά να προσφέρει η Cosmote με την payzy
H payzy βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση πιλοτικών δοκιμών

Στο χώρο των ψηφιακών τραπεζικών υπηρεσιών εισέρχεται η Cosmote, η οποία ετοιμάζεται να λανσάρει και επίσημα την payzy, όπως είναι το όνομα που επελέγη για τη συγκεκριμένη δράση για την οποία οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες.

Έχοντας αποκτήσει άδεια για ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος μέσω της Cosmote Payments, στόχος της payzy είναι να προσελκύσει πελάτες που ανήκουν στην αποκαλούμενη Generation Z, επιδιώκοντας να προσφέρει μία αρκετά ψηφιακή εμπειρία. Η payzy ακολουθεί τη λογική του ψηφιακού «πορτοφολιού» στο smartphone, προσφέροντας δυνατότητες όπως άμεση φόρτιση από τραπεζικό λογαριασμό ή κάρτα, ταχύτατη μεταφορά χρημάτων και ένα πρόγραμμα πιστότητας, ενώ ταυτόχρονα θα δίνει τη δυνατότητα για έκδοση εικονικής ή φυσικής κάρτας, η οποία θα μπορεί να συνδεθεί άμεσα με το Google Pay ή το Apple Pay.

H payzy βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση πιλοτικών δοκιμών, όπου κυρίως συμμετέχουν εργαζόμενοι του ομίλου ΟΤΕ, αν και η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο στο Google Play (Android) όσο και στο App Store (iOS).

Η διαδικασία εγγραφής είναι εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη καθώς ο χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει την υπηρεσία Συστηθείτε" (KYC- Know Your Customer) του gov.gr για την αυτόματη συμπλήρωση των στοιχείων του. Η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται με τη βοήθεια ενός video call για την πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων του χρήστη.

Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες της υπηρεσίας μπορούν να συνδεθούν με τους φίλους τους για να στείλουν ή να λάβουν χρήματα, ενώ μπορούν και να συνομιλούν (chat) μαζί τους. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα διαμοιρασμού των εξόδων μέσα από μία αρκετά εύχρηστη λειτουργία. Και τέλος μπορούν να εκδώσουν μία εικονική κάρτα για να πραγματοποιούν πληρωμές online ή ακόμη και offline, καθώς παρέχεται δυνατότητα για σύνδεση με το Google Pay ή το Apple Pay. Σύντομα, θα υπάρχει πάντως και η δυνατότητα για παραγγελία και φυσικής κάρτας που θα επιτρέπει ακόμη και την ανάληψη μετρητών.

Ακολουθώντας τη λογική αντίστοιχων ψηφιακών υπηρεσιών του εξωτερικού, η «φόρτιση» γίνεται μέσω σύνδεσης είτε με τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Μία άλλη διαφορά είναι το πρόγραμμα πιστότητας που λανσάρει η payzy και θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κερδίζουν coins για ότι κάνουν. Τα coins θα μπορούν ακόμη και να εξαργυρωθούν (100 coins = 1 ευρώ), ενώ αναμένεται να δούμε και συνέργιες με τις υπόλοιπες υπηρεσίες και εφαρμογές της Cosmote, όπως, για παράδειγμα, τα καταστήματα Γερμανός και το Box.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ