ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Digital Transformation: Πώς γίνεται πραγματικότητα;

Digital Transformation: Πώς γίνεται πραγματικότητα;

Η Profile Software, μια ελληνική εταιρεία με ισχυρή διεθνή παρουσία, εφαρμόζει στην πράξη το Digital Transformation

Με 30 χρόνια δυναμικής πορείας στην ελληνική αγορά, αλλά και παρουσία σε 45 χώρες και 4 ηπείρους, η Profile Software δημιουργεί και εξάγει τεχνολογία, αποτελώντας ισχυρό παράγοντα της διεθνούς αγοράς. Εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 2003, πορεύεται με μεθοδικότητα και συνέπεια, όπως άλλωστε φαίνεται από τις επιτυχημένες εξαγορές εταιρειών, στη Γαλλία το 2017 και στη Σουηδία/Νορβηγία το 2021, οι οποίες αφορούν εταιρείες λογισμικού διαχείρισης διαθεσίμων και διαχείρισης επενδύσεων, αντιστοίχως.

Η Profile Software επενδύει στη συνεχή ανάπτυξη τεχνολογικά προηγμένων λύσεων, τόσο για νεοφυείς όσο και για παραδοσιακούς τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, επενδύοντας περισσότερο από το 20% του ετήσιου κύκλου εργασιών της σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D).

Απόρροια αυτής της στρατηγικής είναι η διαμόρφωση των προϊόντων με βάση τις ανάγκες της αγοράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου το 90% των εσόδων προέρχεται από ιδιοπαραγόμενα προϊόντα. Η Profile Software συγκαταλέγεται στις 20 κορυφαίες εταιρείες διεθνώς, που εξειδικεύονται στο χρηματοοικονομικό λογισμικό, ολοκληρώνοντας περίπλοκα έργα, με υλοποιήσεις στις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου.

Ταυτόχρονα, αξιοποιεί τη σημαντική εξειδίκευση και τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από απαιτητικές υλοποιήσεις στα πιο προηγμένα χρηματοοικονομικά κέντρα, όπως το Λονδίνο, τη Στοκχόλμη, το Όσλο, το Παρίσι, το Τόκιο, το Ντουμπάϊ, κτλ., για την υλοποίηση έργων στον ελληνικό Δημόσιο τομέα, συμμετέχοντας ενεργά στην ψηφιακή μεταρρύθμιση. Πρόκειται για έργα που εμπίπτουν κυρίως στην ψηφιοποίηση υπουργείων και φορέων, όπως το πλέον πρόσφατο ηλεκτρονικό πινάκιο των δικαστικών αιθουσών, το portal του νέου ταμείου ΤΕΚΑ για το Υπουργείο Εργασίας, την Ανάπτυξη Ενιαίας Θυρίδας για την ΑΑΔΕ, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για το Υπουργείο Ενέργειας και την Ψηφιοποίηση των Υποθηκοφυλακείων για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Μέσα στο τρέχον έτος, κυκλοφόρησε το Finuevo Suite, τη νέα πρωτοποριακή τραπεζική πλατφόρμα που επιτρέπει στους τραπεζίτες να δημιουργήσουν, εύκολα, τη δική τους τράπεζα. Η πλατφόρμα αποτελείται από το «Finuevo Digital» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τραπεζικής και το ανανεωμένο «Finuevo Core», για πλήρεις βασικές τραπεζικές λειτουργίες, το οποίο έχει εγκατασταθεί σε neobanks και παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, προσφέροντας μοναδική ευελιξία, υψηλή τεχνολογία και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Την τελευταία πενταετία, η Profile Software έχει διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της μέσω στοχευμένων ενεργειών. Η παρουσίαση νέων λύσεων για τον τραπεζικό τομέα οδήγησαν σε νέες συμφωνίες ύψους 13 εκατ. ευρώ με 23 οργανισμούς σε 11 χώρες, αλλά και σε νέες διεθνείς διακρίσεις στο πλαίσιο κλαδικών αναλύσεων από εξειδικευμένες εταιρείες. Σήμερα, απασχολεί περισσότερους από 210 εργαζομένους, ενώ έχει ξεκινήσει μεγάλη επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη, όπου δημιουργεί hub τεχνολογίας, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τοπική κοινωνία.