ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο κατασκευής της μονάδας στη Λιβύη

Mytilineos: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο κατασκευής της μονάδας στη Λιβύη
Με την ολοκλήρωση του έργου, η Λιβύη θα αποκτήσει μία σύγχρονη και αποδοτική μονάδα, ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Mytilineos μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ανακοινώνει ότι το πρώτο στάδιο κατασκευής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ της Λιβύης έχει ολοκληρωθεί και ήδη 185MW αποδίδονται σταδιακά στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας.

Η άμεση λύση που έρχεται με την ενεργοποίηση της μονάδας που κατασκεύασε η Mytilineos, ανακουφίζει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή του Τομπρούκ που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από ενεργειακή αστάθεια και πολύωρες διακοπές ρεύματος. Μάλιστα, η εταιρεία κατάφερε να φέρει εις πέρας το έργο, βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί, υπό τις δύσκολες συνθήκες που επέβαλε διεθνώς η πανδημία του Covid-19, χωρίς εκπτώσεις στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου κατασκευής της μονάδας, ο Κώστας Χωρινός, Διευθυντής Power, LNG/GAS, Industrial, T&D του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Mytilineos τόνισε:

«Η Mytilineos επιδιώκει να είναι μέρος της λύσης στην προσπάθεια διασφάλισης σταθερότητας στον τομέα της ηλεκτροδότησης της χώρας. Δεσμευόμαστε να παραμείνουμε στη Λιβύη με στόχο να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των πολιτών, προσφέροντας ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα».

Σε συνεργασία με την Γενική Αρχή Ηλεκτρισμού της Λιβύης (GECOL) η εταιρεία προχωρά και στην υλοποίηση των υπόλοιπων σταδίων κατασκευής, ώστε συνολικά η μονάδα να έχει ισχύ που θα υπερβαίνει τα 650MW με δυνατότητα διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου ή υγρού καυσίμου). Με την ολοκλήρωση του έργου, η Λιβύη θα αποκτήσει μία σύγχρονη και αποδοτική μονάδα, ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχει ενεργά στην ανοικοδόμηση της Λιβύης και η MYTILINEOS από την πρώτη στιγμή προσφέρει πολύτιμη τεχνογνωσία στον τομέα των ενεργειακών υποδομών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ