ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενοικίαση μόλις 9.000 τ.μ. γραφείων το α΄ τετράμηνο του 2016

Ενοικίαση μόλις 9.000 τ.μ. γραφείων το α΄ τετράμηνο του 2016
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πολύ πεσμένη χαρακτηρίζεται η ζήτηση στην αγορά γραφείων από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα καθώς οι νέες ενοικιάσεις είναι πλέον ελάχιστες και αφορούν μικρές κατά κανόνα επιφάνειες.

Η εικόνα είναι διαμετρικά αντίθετη σε σχέση με την αντίστοιχη του 2015 όταν και σύμφωνα με στοιχεία της Αθηναϊκής Οικονομικής - JLL, καταγράφηκαν συνολικά 53 μισθωτικές πράξεις που αφορούσαν απορρόφηση συνολικά 62.000 τ.μ. γραφειακών χώρων.

Φέτος, κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου, υπολογίζεται ότι έχουν απορροφηθεί μόλις 9.000 τ.μ., αν και η Αθηναϊκή Οικονομική-JLL τηρεί μια επιφύλαξη, καθώς αρκετές πράξεις γίνονται γνωστές έπειτα από αρκετό χρονικό διάστημα.

Είναι ενδεικτικό ότι οι καταγεγραμμένες νέες μισθώσεις φτάνουν μόλις τις 12 σε αριθμό, ενώ η μέση επιφάνεια δεν ξεπερνά τα 800 τ.μ.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι κατά το τρέχον έτος οι επιχειρήσεις εμφανίζονται ιδιαίτερα διστακτικές και συνήθως αφιερώνουν μεγάλο χρονικό διάστημα, πραγματοποιώντας έρευνα αγοράς, για την εύρεση των καταλληλότερων γραφείων.

Παράλληλα, πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση ενοικίου, που σημαίνει ότι γι’ αυτές δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετεγκατάστασης στο άμεσο μέλλον, σημειώνει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ