ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βίκος: Αύξηση 16,4% του τζίρου το 2021 - Οι προοπτικές για το 2022

Βίκος: Αύξηση 16,4% του τζίρου το 2021 - Οι προοπτικές για το 2022
Αναπτυξιακό καταλύτη αποτελεί και η μεγάλη επένδυση, ύψους 22 εκατ. ευρώ σε νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων.

Κατά 16,40% ενισχύθηκε ο κύκλος εργασιών της Βίκος το 2021 καθώς ανήλθε στα 91.405.416,70 ευρώ.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων σε μια χρονιά κατά την οποία αυξήθηκε το κόστος των πρώτων υλών προκαλώντας αντίστοιχα αύξηση στο κόστος λειτουργίας, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 13.688.067,53 ευρώ, μειωμένα κατά 12,64%, καθώς υπήρξε, όπως επισημαίνεται, απορρόφηση σημαντικού μέρους του κόστους αυτού από τον όμιλο της Βίκος.

Η υποχώρηση κερδοφορίας δεν είχε αρνητικό αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας, σημειώνει η εταιρεία. οι οποίες προστατεύθηκαν όπως καταδεικνύει ο μέσος όρος του προσωπικού (449 εργαζόμενοι), ο οποίος κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Η πορεία το 2022 και η επένδυση 22 εκατ. ευρώ

Ο Όμιλος εκτιμά ότι η αναπτυξιακή του πορεία θα πιστοποιηθεί και στα αποτελέσματα του 2022, καθώς αναμένεται αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξεως του 8% -10% σε σύγκριση με το 2021, η οποία αναμένεται ότι θα υποστηριχθεί από στοχευμένες ενέργειες για την ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων, καθώς και νέα προϊόντα.

Επισημαίνεται ακόμη πως αναπτυξιακό καταλύτη αποτελεί και η μεγάλη επένδυση, ύψους 22 εκατ. ευρώ σε νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων, το οποίο περιλαμβάνει δύο γραμμές παραγωγής - γυαλί και can- της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας KRONES.

Η νέα αυτή επένδυση, ενισχύει σημαντικά την παραγωγική ικανότητα της ΒΙΚΟΣ, ενώ αποτελεί τη συνέχεια και την εξέλιξη του μεγάλου πενταετούς επενδυτικού πλάνου, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αποτέλεσε ένα ακόμη δυναμικό αναπτυξιακό βήμα για τον όμιλο. Σημειώνεται ότι η νέα μονάδα εκτοξεύει την παραγωγική ικανότητα της εταιρείας στις 421.000 φιάλες ανά ώρα, επίδοση η οποία, όπως σημειώνεται την καθιστά κορυφαία στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ