ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τεχνητή Νοημοσύνη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τεχνητή Νοημοσύνη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η τεχνολογία του μέλλοντος για πολλούς ξεκινάει και τελειώνει στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Την ικανότητα, δηλαδή, της τεχνολογίας να αναπαράγει τις γνωστικές λειτουργίες ενός ανθρώπου. Με βάση τους ρυθμούς της τεχνολογικής προόδου, η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Ένα σενάριο, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο πραγματικό.

Εξάλλου, τα συστήματα AI έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν λύσεις σε περίπλοκα και δύσκολα προβλήματα του αληθινού κόσμου. Από τη βιομηχανία και την ιατρική έως τη γεωργία και τις επιστήμες. Από τις επιχειρήσεις που καινοτομούν έως τους κρατικούς οργανισμούς που αναζητούν απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο η τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη καθίσταται αναπόσπαστο κομμάτι του παρόντος και του μέλλοντος, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής. Από τη δημιουργία «έξυπνων» εφαρμογών που εκτελούνται στα «έξυπνα» κινητά μας έως τη διενέργεια πολύπλοκων δραστηριοτήτων στα χρηματοοικονομικά και την ιατρική.

Γι’ αυτό, εξάλλου, ο τομέας της AI συγκαταλέγεται στους 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενους, ως προς την επαγγελματική ζήτηση και αποκατάσταση.

Αντιλαμβανόμενο τις ανάγκες του αύριο, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) παρέχει τη δυνατότητα στους νέους να αναπτύξουν την σταδιοδρομία τους στον τομέα του ΑΙ (Artificial Intelligence) με το Master of Science (MSc) στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Από τα big data στο gaming

Το EUC, έχοντας μακρά εμπειρία και αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στοχεύει στην εκπαίδευση των μελλοντικών ηγετών του κλάδου της Τεχνητής Νοημοσύνης, προσφέροντας εις βάθος εκμάθηση τόσο της θεωρίας όσο και της πρακτικής.

Αξιοποιώντας στο έπακρον τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές που διαθέτει, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου εξασφαλίζει στους φοιτητές όλες τις αναγκαίες τεχνικές δεξιότητες, καθώς και την απαιτούμενη γνώση στη μηχανική, την ανάλυση big data, το σύγχρονο gaming και τη ρομποτική κ.α.

Κι όλα αυτά, συνδυάζονται με πρακτική έρευνα στα εργαστήρια και τα ερευνητικά κέντρα του τμήματος, τα οποία είναι απολύτως κατάλληλα για εφαρμογές σε μια σειρά κλάδων. Οι φοιτητές δε, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο, εμβαθύνοντας έτι περισσότερο στον εν λόγω πολλά υποσχόμενο τομέα.

Το πρόγραμμα σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών πραγματοποιείται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα και διδάσκεται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 18μηνη, δηλαδή τρία εξάμηνα.

Σπουδές 5 Αστέρων

Το EUC έχει λάβει την υψηλότερη διάκριση «5 Αστέρων» στον τομέα της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην αξιολόγηση του 2021, η οποία έγινε από τον διεθνή οργανισμό QS Top Universities (QS Stars University Ratings). Διακρίθηκε, μάλιστα, ιδίως σε ό,τι αφορά τη σχέση φοιτητών - καθηγητών, τις φοιτητικές υπηρεσίες, την τεχνολογία και την αφοσίωση του οργανισμού σε θέματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Μία θέση στο μέλλον

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EUC στην Τεχνητή Νοημοσύνη στοχεύει στην ενδελεχή εκπαίδευση επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι θα δύνανται να αναλάβουν θέσεις εργασίας σε ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς / εκπαιδευτικούς οργανισμούς, βιομηχανίες τεχνολογίας / gaming / ρομποτικής, σε κολοσσούς τεχνολογίας, σε επιχειρήσεις που απαιτούν ανάλυση δεδομένων, όπως οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι τράπεζες, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τα ιατρικά και βιο-επιστημονικά ινστιτούτα κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy ή επικοινωνήστε στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2022: 3 Οκτωβρίου 2022.