ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλαγή στην ηγεσία της GSK Ελλάδος

Αλλαγή στην ηγεσία της GSK Ελλάδος

Ο Antonino Biroccio αναλαμβάνει ως ο νέος Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της GSK Ελλάδος

Ο κ. Antonino Biroccio αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή της GSK στην Ελλάδα, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2022 και είναι πλέον υπεύθυνος για το σύνολο της εταιρικής δραστηριότητας της εταιρείας στη χώρα μας.

«Είναι εξαιρετική τιμή για εμένα η δυνατότητα που μου δίδεται να επιστρέψω στην Ελλάδα και να συμβάλω ξανά στην επιτυχία της δυναμικής ομάδας της GSK Ελλάδος, αξιοποιώντας την εμπειρία μου από άλλες αγορές. Στη GSK ενώνουμε καθημερινά την επιστήμη, την τεχνολογία και το ταλέντο για να ξεπεράσουμε μαζί τις ασθένειες. Στόχος μας είναι να επηρεάσουμε θετικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, την υγεία 2,5 δισ. ανθρώπων τα επόμενα 10 χρόνια. Η Ελλάδα είναι μία χώρα στρατηγικής σημασίας για τη GSK, και η δέσμευση όλου του ελληνικού οργανσιμού αλλά και η δική μου προσωπικά είναι να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στη δημιουργία βιώσιμων υγειονομικών συνθηκών μέσα από στρατηγικές συμμαχίες με τους εταίρους μας στο οικοσύστημα της υγείας, ώστε η πρόσβαση των ασθενών στις καινοτόμες θεραπείες και στην πρόληψη να είναι άμεση και απρόσκοπτη. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα πρόκληση και ανυπομονώ να συνεργαστώ με μια τόσο ικανή και αφοσιωμένη ομάδα, με την οποία ήδη μας ενώνουν πολλά, για την εκπλήρωση του οράματός μας», σημείωσε κατά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Ο Antonino Biroccio είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας και διδακτορικού διπλώματος στη Χημεία και στη Φαρμακευτική Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Universita degli Studi di Messina στην Ιταλία, ενώ έχει εκτεταμένη εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά, έχοντας αναλάβει θέσεις ευθύνης σε διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες. Στη GSK, ξεκίνησε την καριέρα του το 2015 στην Ιταλία ως Business Unit Director για το χαρτοφυλάκιο των εμβολίων και στην πορεία ανέλαβε θέσεις στρατηγικής σημασίας σε διαφορετικές αγορές, αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Επόμενος σταθμός στην ευρωπαϊκή πορεία του ήταν η Ελλάδα το 2016, οπότε και ανέλαβε για περίπου 3 χρόνια τον ρόλο του Business Unit Director διαδοχικά για όλα τα εμπορικά τμήματα του ελληνικού οργανισμού (εμβόλια, αναπνευστικά νοσήματα, HIV κ.λπ.), αποκτώντας πολυδιάστατη εμπειρία και εξοικείωση με την ελληνική αγορά. Την καριέρα του ακολούθησε η στρατηγικής σημασίας αγορά της Ισπανίας, όπου διατέλεσε Business Unit Director για το χαρτοφυλάκιο των ειδικών θεραπειών και εμβολίων, ενώ στη συνέχεια η ανάληψη ρόλου σε παγκόσμιο επίπεδο, υπηρετώντας από την GSK Σιγκαπούρης τη θέση του Vice President & Global Commercial Lead για το αναπνευστικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.