ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Κώστας Παπαγιάννης αναλαμβάνει νέος πρόεδρος της Novartis Hellas 

Ο Κώστας Παπαγιάννης αναλαμβάνει νέος πρόεδρος της Novartis Hellas 
Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Novartis Hellas αναλαμβάνει ο Κώστας Παπαγιάννης INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο Κώστας Παπαγιάννης αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Novartis Hellas, με ισχύ από την 7η Nοεμβρίου 2022 και ευθύνη για την επιχειρησιακή μονάδα Innovative Medicines.

Ο Κώστας Παπαγιάννης διαδέχεται τη Susanne Kohout, η οποία επιστρέφει στην Ελβετία μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της θητείας της διάρκειας 5,5 ετών στον ελληνικό οργανισμό.

O Κώστας Παπαγιάννης είναι κάτοχος πτυχίου Marketing από το Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου. Ξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα των καταναλωτικών προιόντων όπου είχε αρκετούς εμπορικούς ρόλους αυξημένης ευθύνης για διάφορες γεωγραφικές περιοχές στις εταιρίες General Mills,Kellogg's στην Ελλάδα και SC Johnsonστην Ελβετία.

Η πορεία του στον φαρμακευτικό κλάδο άρχισε στην εταιρία MSD όπου κατείχε θέσεις αυξημένης ευθύνης σε διάφορες χώρες τα τελευταία 8 χρόνια. O πρώτος του ρόλος ήταν στην MSD Eλλάδος όπου ως διευθυντής Customer Solutions, ηγήθηκε του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρίας και στην συνέχεια ως Business Unit Director του τμήματος Hospital & Specialty Care.

Ο επόμενος σταθμός του το 2018 ήταν οι αγορές της Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας και Κοσόβου, σε ρόλο Διευθύνοντος Συμβούλου. Τα τελευταία δύο χρόνια διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην MSD Ρουμανίας.

Έχει υπηρετήσει ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου για πολλές ενώσεις της φαρμακευτικής βιομηχανίας και εμπορικά επιμελητήρια που υποστηρίζουν την καλύτερη και ισότιμη φροντίδα των ασθενών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ