ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Απόβαση» στην Ελλάδα για τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών στον κόσμο

«Απόβαση» στην Ελλάδα για τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών στον κόσμο
Μέσω της Zizoo ο χρήστης μπορεί να «κλείσει» για τις διακοπές του, από σκάφη, έως ιστιοπλοϊκά μεγάλης αξίας, μέχρι και βάρκες για ταξίδια σε ευρωπαϊκά ποτάμια. zizoo

Την Ελλάδα επέλεξε για τη δημιουργία ενός hub το οποίο θα εξυπηρετεί διεθνώς τους πελάτες της, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών στον κόσμο, αξιοποιώντας παράλληλα το εργατικό δυναμικό της χώρας μας και προσελκύοντας Έλληνες που είχαν φύγει για να εργαστούν στο εξωτερικό.

Η Zizoo με έδρα τη Γερμανία, δραστηριοποιείται από το 2014 ενώ απασχολεί περισσότερους από 100 υπαλλήλους, διαθέτοντας δίκτυο με πάνω από 5.000 εταιρείες από 30 χώρες, εκ των οποίων οι 2.000 εντάχθηκαν στην πλατφόρμα τα τελευταία 2 χρόνια. Μέσω της Zizoo ο χρήστης μπορεί να «κλείσει» για τις διακοπές του, από σκάφη, έως ιστιοπλοϊκά μεγάλης αξίας, μέχρι και βάρκες για ταξίδια σε ευρωπαϊκά ποτάμια.

Το γραφείο της εταιρείας στην Ελλάδα λειτουργεί ήδη από τον Μάιο και συνεχίζει να στελεχώνεται. Στόχος είναι από τη χώρα μας να εξυπηρετηθεί η αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός της Αμερικής καθώς υπάρχει αντίστοιχο hub στο Μαϊάμι καθώς και των Σκανδιναβικών χωρών και της Γερμανίας που εξυπηρετούνται από τα κεντρικά γραφεία.

Η επιλογή της Ελλάδας

Η Ελλάδα θεωρείται από τα στελέχη της εταιρείας ένας σημαντικός προορισμός θαλάσσιου τουρισμού ενώ επιθυμούν να βρίσκονται κοντά στους συνεργάτες της εταιρείας στη χώρα μας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή τους, παρέχοντας, εκτός των άλλων καινοτόμες υπηρεσίες και τεχνολογία που θα ψηφιοποιήσει την αγορά και θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

«Είναι μια εξαιρετικά συναρπαστική στιγμή για την επιχείρησή μας. Από το νέο μας γραφείο στην Αθήνα, θα εξυπηρετήσουμε πολλές αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο. Καθώς επεκτεινόμαστε γρήγορα διεθνώς, είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε έναν ισχυρό hub στη Μεσόγειο και η Ελλάδα είναι μία ιδανική τοποθεσία γι΄ αυτό. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς για ιστιοπλοΐα στην Ευρώπη και βλέπουμε μια αυξανόμενη ζήτηση για αντίστοιχες υπηρεσίες στην περιοχή ενώ φέτος είχαμε 50% περισσότερες κρατήσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Παράλληλα είναι μια μεγάλη δεξαμενή ταλέντων» σημειώνει στο CNN Greece, η CEO και C0-Founder της εταιρείας, Anna Banicevic.

«Το όνειρό μας είναι να κάνουμε την ιστιοπλοΐα προσβάσιμη σε όλους, χάρη στην εύκολη διαδικασία κράτησης και τις διάφορες παροχές, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας να νοικιάσει κανείς σκάφος με κυβερνήτη, που είναι και οι καλύτεροι τοπικοί οδηγοί. Χάρη στο Zizoo, με λίγα μόνο κλικ, οι τουρίστες μπορούν να κάνουν κράτηση για ασφαλείς και συναρπαστικές εμπειρίες ιστιοπλοΐας σε «παρθένα» νερά της Ελλάδας και σε άλλους προορισμούς στον κόσμο» προσθέτει.

Με τη δημιουργία του hub της Zizoo στη χώρα μας σκοπός επίσης είναι η αύξηση του αριθμού των τουριστών που επιλέγουν την Ελλάδα καθώς και η ανάπτυξη αυτής της εναλλακτικής μορφής τουρισμού, με σκάφος και ιστιοπλοϊκό, σε περισσότερες περιοχές της, δεδομένης και της μορφολογίας της ακτογραμμής της χώρας που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιλέξαμε την Ελλάδα σαν τον επόμενο προορισμό για τα γραφεία μας. Δημιουργούμε στην Αθήνα ένα CoE (Center of excellence) όπου σκοπός του είναι να εξυπηρετεί παγκοσμίως τις δραστηριότητες της εταιρείας. Η Ελλάδα επιλέχθηκε γιατί εκτός του ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς θαλάσσιου τουρισμού παγκοσμίως ταυτόχρονα αποτελεί σε επαγγελματικό επίπεδο μία χώρα με ανθρώπους που έχουν πολύ ταλέντο και μπορούν να μας βοηθήσουν ποιοτικά στην επέκταση της εταιρείας τα επόμενα χρόνια» σημειώνει από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμωνάς, Head of Med Operations της Zizoo.

Δεύτερος αγαπημένος προορισμός στην Ευρώπη για διακοπές με σκάφος

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία διαρκώς αυξανόμενη τάση για κρατήσεις σκαφών στην Ελλάδα καθώς πέραν του ότι σε σχέση με πέρσι καταγράφεται άνοδος κατά 50%, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για κρατήσεις και το 2023. Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος αγαπημένος προορισμός όσων κάνουν διακοπές με σκάφος, στην Ευρώπη, με το 20% των ταξιδιωτών να την επιλέγει. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κροατία ενώ μετά την Ελλάδα ακολουθεί η Ισπανία.

Το κόστος ενοικίασης ενός σκάφους στην Ελλάδα για μια εβδομάδα ανά άτομο κυμαίνεται περίπου στα 300 ευρώ για ιστιοφόρο, στα 1.000 ευρώ για μηχανοκίνητο σκάφος και στα 840 ευρώ για ένα καταμαράν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ