ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της ανάπλασης του Μινιόν

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της ανάπλασης του Μινιόν
Σημαντικό βήμα προς της κατεύθυνση της αναγέννησης του εμβληματικού κτιρίου που στέγαζε το Μινιόν έγινε μετά το «πράσινο φως» που άναψε πρόσφατα το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία της ανάπλασης του κτηρίου που στέγαζε το εμβληματικό Μινιόν, στο οποίο σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, Dimαnd, που έχει αναλάβει την αναμόρφωσή του, η φιλοδοξία είναι να λειτουργήσουν οι εμπορικοί χώροι του τα Χριστούγεννα του 2023.

Ακόμη ένα βήμα προς την «αναγέννηση» του κτιρίου έγινε πρόσφατα μετά το «πράσινο φως» που άναψε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για την αρχιτεκτονική μελέτη που αφορά στην τροποποίηση των όψεων του κτηρίου και στην αλλαγή ιδιοκτήτη και επιβλεπόντων μηχανικών στο ακίνητο επί των οδών Πατησίων και Βεραντζέρου του Δήμου Αθηναίων.

Σημειώνεται ότι το πλάνο του νέου ιδιοκτήτη του κτιρίου προβλέπει τη μετατροπή του άλλοτε εμβληματικού πολυκαταστήματος σε ένα μοντέρνο, «πράσινο» βιοκλιματικό κτίριο μεικτών χρήσεων και αναμένεται να αναπτυχθεί εντός της επόμενης περίπου τριετίας.

Σε κάθε περίπτωση το νέο κτίριο που θα διαμορφωθεί θα είναι διαφορετικό από το Μινιόν που γνώριζαν παλιότερα οι Αθηναίοι. Αναμένεται μεν να διαθέτει εμπορικά καταστήματα στους κάτω ορόφους του, όπως και χώρους εστίασης, αλλά στους υπόλοιπους ορόφους πρόκειται να αναπτυχθούν γραφεία και επαγγελματικοί χώροι. Ανάμεσα σε όσα εξετάζονται είναι να δημιουργηθούν και διαμερίσματα στους τελευταίους ορόφους. Η τελική εικόνα πάντως που θα παρουσιάζει το Μινιόν, θα καθοριστεί από τις τελικές μελέτες με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση του κτηρίου.

Yπενθυμίζεται ότι τo κτίριο που παραμένει αναξιοποίητο και άδειο από το 1998, πέρασε τον Νοέμβριο του 2021 στη Dimand η οποία πλειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό κι ενώ έως τότε αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της Folli Follie.

Στόχος της εταιρείας που το απέκτησε είναι το ιστορικό κτίριο που δέσποζε για δεκαετίες στο κέντρο της Αθήνας να αποκτήσει «κομμάτι από την παλιά του αίγλη».

Σημειώνεται ότι η πρώτη, συμβολικής σημασίας κίνηση, για τη νέα εποχή που περνά το Μινιόν ήταν η φωταγώγηση του κτιρίου των 16.000 τ.μ, λίγο πριν από τα περσινά Χριστούγεννα, ξαναζωντανεύοντας αναμνήσεις από το παρελθόν στους κατοίκους της πρωτεύουσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ