ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Around the table από τη Mastercard: H γαστρονομία και το Zero Food Waste στο επίκεντρο

Around the table από τη Mastercard: H γαστρονομία και το Zero Food Waste στο επίκεντρο

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι καταναλωτές υιοθετούν έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους, μειώνοντας τα απορρίμματα τους και συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η πορεία προς τον “zero waste” τρόπο ζωής, δηλαδή μιας ζωής με μηδενικά απορρίμματα, είναι εφικτή, καθώς πλέον υπάρχει μια μεγάλη γκάμα οικολογικών προϊόντων τα οποία μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν τα παλιά μη-οικολογικά προϊόντα ενός νοικοκυριού. Ωστόσω, η φιλοσοφία του “zero waste” δεν σταματά εκεί, αλλά επεκτείνεται σε διάφορους κλάδους, όπως η γαστρονομία. Τοπικά εποχικά υλικά, φρέσκα βιολογικά προϊόντα και περισσεύματα φαγητού που επαναχρησιμοποιούνται, αποτελούν τη βάση για ένα νόστιμο και, πάνω απ’ όλα, οικολογικό γεύμα.

Στο πλαίσιο αυτό, τo νέο γαστρονομικό γεγονός “Around the table” της Mastercard φέρνει την ανάγκη για βιωσιμότητα στο επίκεντρο, με κύριο στόχο την ανάδειξη των αρχών του Zero Food Waste, δηλαδή της μηδενική σπατάλης τροφίμων. Από τις 17 Οκτωβρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου, οι κάτοχοι καρτών Mastercard®, μέσα από μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων physical και digital γαστρονομικών εμπειριών που θα βρουν στην πλατφόρμα priceless.com/aroundthetable, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πώς να αξιοποιούν το φαγητό που δεν έχει καταναλωθεί και να ανακαλύψουν πώς να ψωνίζουν πιο έξυπνα και υγιεινά. Καταξιωμένοι σεφ και προσωπικότητες της γαστρονομικής σκηνής θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τις γεύσεις και την εμπειρία τους, πάντα με επίκεντρο τη βιωσιμότητα.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσουν ένα wine masterclass στο Κτήμα Άλφα με τον διάσημο οινοπαραγωγό Άγγελο Ιατρίδη, μαθαίνοντας τα πάντα για την οινοποιία και τη βιωσιμότητα. Επιπλέον, όλοι οι κάτοχοι καρτών Mastercard θα απολαύσουν μία ξενάγηση στον βιολογικό κήπο του Margi Farm, όπου θα μαζέψουν λαχανικά τα οποία έπειτα θα μαγειρέψουν και θα απολαύσουν σε ένα γευστικό και zero waste γεύμα, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων σεφ. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα zero food waste cooking workshop με τον διάσημο chef Κλεομένη Ζουρναζή, στο εστιατόριο Gastone, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού γευσιγνωσίας με εκλεκτές πρώτες ύλες από μικρές ελληνικές φάρμες, εκτελώντας τις κοπές μπροστά στους επισκέπτες και ακολουθώντας την ολιστική φιλοσοφία Nose to Tail.

Παράλληλα, το digital κομμάτι του Around the table περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μοναδικές εμπειρίες με τους Στέλιο Παρλιάρο και Barflies, οι οποίοι θα μοιραστούν χρήσιμες συμβουλές για ψώνια, συνταγές με τα leftovers τροφίμων και έξυπνες ιδέες για zero waste cocktails.

Επιπλέον, καταξιωμένοι σεφ θα δημιουργήσουν μια σειρά ειδικά διαμορφωμένων μενού με έμπνευση και γνώμονα τη φιλοσοφία του Zero Food Waste, για επιλεγμένα εστιατόρια στην Αθήνα, αλλά και σε γνωστούς χειμερινούς γαστρονομικούς προορισμούς. Όλοι οι κάτοχοι καρτών Mastercard θα μπορούν εύκολα, μέσα από το priceless.com/aroundthetable, να κάνουν την κράτησή τους στο εστιατόριο της επιλογής τους και να απολαύσουν τα μοναδικά Zero Food Waste menus που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το Around the table.

Το φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων έχει αρχίσει να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα, με τις πρώτες δράσεις ενημέρωσης και αλλαγής προσέγγισης να πληθαίνουν. Όπως δείχνουν τα δεδομένα, τα νοικοκυριά αποτελούν τον βασικό τομέα σπατάλης τροφίμων, με μεγάλο μέρος της λύσης του προβλήματος να έγκειται σε καθημερινές αλλαγές που μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές. Το νέο γαστρονομικό γεγονός της Mastercard, "Around the table" επικεντρώνεται στην υιοθέτηση πρακτικών συμβουλών που αποσκοπούν στη μείωση των απωλειών και των απορριμμάτων τροφίμων, κάνοντας την αρχή για κάτι ανεκτίμητο!

Μάθετε περισσότερα και ζήστε την εμπειρία του Around the table στο priceless.com/aroundthetable