ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H τελευταία προσπάθεια για την διάσωση του Mega

H τελευταία προσπάθεια για την διάσωση του Mega
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Κρίσιμες είναι οι ώρες για την τύχη του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel.

H χθεσινή (άτυπη) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των μετόχων του Mega κατέληξε σε νέο αδιέξοδο, καθώς δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε λύση.

Ο κίνδυνος να κηρύξει πτώχευση ο τηλεοπτικός σταθμός είναι πλέον ορατός, αφού οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην βάλουν τα απαραίτητα χρήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται η έμπρακτη δέσμευση των μετόχων του καναλιού για την καταβολή χρημάτων ενώ θα αποσαφηνίζεται το ύψος του ποσού που προτίθεται να καταβάλλει ο καθένας.

Ρεπορτάζ της Καθημερινής, που επικαλείται τραπεζικές πηγές, αναφέρει ότι χωρίς την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, που θα επιτρέψει την εισροή περίπου 23 εκατ. ευρώ στα ταμεία της επιχείρησης, δεν πρόκειται να συναινέσουν στο άνοιγμα των δεσμευμένων από τις ίδιες τραπεζικών λογαριασμών της Tηλέτυπος Α.Ε.

Οι ίδιες τραπεζικές πηγές θεωρούν απαραίτητη την εκταμίευση των συγκεκριμένων κεφαλαίων, προκειμένου να μην γίνουν άμεσα απαιτητά τα δάνεια ύψους 88 εκατ. ευρώ της επιχείρησης. Επίσης, η εισροή νέων κεφαλαίων στην εταιρεία θα αποτρέψει μια αποβολή του Mega Channel από το δίκτυο της Digea, λόγω των οφειλών της προς αυτήν.

Εχθές και οι εργαζόμενοι του καναλιού πραγματοποίησαν γενική συνέλευση ώστε να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, με το σενάριο να σταματήσουν ακόμα και την παραγωγή του δελτίου ειδήσεων να είναι πιθανό. Όπως λένε οι ίδιοι, ο σταθμός δεν αντέχει να εκπέμπει πέραν τα τέλη Μαΐου.

Την Παρασκευή 27/5 αναμένεται να λάβουν τις αποφάσεις τους οι τράπεζες με το ζήτημα πτώχευσης της εταιρείας «Τηλέτυπος» να είναι ανοικτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ