ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια Τράπεζα: Εισέρχονται οι Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου

Παγκρήτια Τράπεζα: Εισέρχονται οι Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου
H συνολική αύξηση ύψους 98,7 εκατ. ευρώ είχε καλυφθεί αρχικά σε ποσοστό 35,24% από τους παλαιούς μετόχους. Φωτογραφία αρχείου

Πλειοψηφικό ποσοστό στην Παγκρήτια Τράπεζα επιδιώκουν να αποκτήσουν οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης, καθώς και ο Αλέξανδρος Εξάρχου.

Οι επιχειρηματίες, μέσω της επενδυτικής εταιρείας τους Thrivest Holding Ltd, ενημέρωσαν με επιστολή τους το διοικητικό συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας για το ενδιαφέρον τους να αποκτήσουν το συνόλου των αδιάθετων νέων μετοχών, ήτοι ποσό εξήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας όπως αυτή αποφασίστηκε νωρίτερα φέτος στις 5 Μαΐου από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της.

Σημειώνεται ότι η συνολική αύξηση ύψους 98,7 εκατ. ευρώ είχε καλυφθεί αρχικά σε ποσοστό 35,24% από τους παλαιούς μετόχους.

Αυτό σημαίνει πως, αν τελικά αποκτήσουν όλο ή μεγάλο κομμάτι αυτού του ποσοστού, καθίστανται άμεσα βασικοί μέτοχοι της Παγκρήτιας Τράπεζας, ενώ ταυτόχρονα καλύπτεται και το σύνολο της αύξησης.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 11πμ έληξε η προθεσμία συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω της αγοράς αδιάθετων μετοχών, καθώς ο πρώτος γύρος της αύξησης καλύφθηκε κατά 35,24%.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, δεν θα συμμετάσχει η Lyktos Group συμφερόντων του κ. Μιχάλη Σάλλα.


Αυτό σημαίνει ότι εφόσον επιβεβαιωθεί η μη συμμετοχή της, το ποσοστό της στην Παγκρήτια Τράπεζα περιορίζεται στο 11,5%.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα το απόγευμα, καθώς θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας με σκοπό τα ποσοστά συμμετοχής στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και η νέα μετοχική σύνθεση να επικυρωθούν από τους ορκωτούς λογιστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ