ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βίλλιαμ Δράκος (IMPACT): Θέλουμε να είμαστε το business plug των επιχειρήσεων

Βίλλιαμ Δράκος (IMPACT): Θέλουμε να είμαστε το business plug των επιχειρήσεων
H IMPACT είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα στον χώρο της παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής ανταλλαγής παραστατικών (e-invoicing και πιστοποιημένος πάροχος myDATA)

Έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα όσον αφορά στην αυτοματοποίηση των διεπιχειρησιακών συναλλαγών και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν περισσότερο το cloud δηλώνει η IMPACT, η ένταξη της οποίας στον όμιλο της SOFTONE δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά.

«Με τους ανθρώπους της SOFTONE υπάρχει μία πολύ καλή χημεία», σημειώνει στο CNN Greece ο Βίλλιαμ Δράκος, συν-ιδρυτής και Business Development Director της IMPACT, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα στον χώρο της παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής ανταλλαγής παραστατικών (e-invoicing και πιστοποιημένος πάροχος myDATA) και από τις πρώτες που επέλεξαν στις αρχές της δεκαετίας των ‘00s να αξιοποιήσει το cloud.

«Η αξιοποίηση του cloud από τις επιχειρήσεις είναι ένας κοινός στόχος που έχουμε με την SOFTONE με την οποία υπάρχει μεγάλη συμπληρωματικότητα», τονίζει ο κ. Δράκος, σπεύδοντας να προσθέσει ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα για την παροχή μίας ολοκληρωμένης λύσης προς τις επιχειρήσεις.

«Στο πελατολόγιο της IMPACT περιλαμβάνονται 7 στις 10 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ελλάδας. Από την άλλη πλευρά, η SOFTONE έχει μεγάλη διείσδυση στον χώρο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Ο συνδυασμός έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται η μεγαλύτερη ηλεκτρονική κοινότητα διασυνδεδεμένων επιχειρήσεων στην Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Δράκος, σπεύδοντας να επισημάνει ότι η IMPACT διατηρεί ιδιαίτερα έντονη παρουσία, όσον αφορά στον συγκεκριμένο τομέα της αγοράς και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη SOFTONE . «Είναι προφανές ότι θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε τις συνέργειες που υπάρχουν, δεδομένου ότι το πελατολόγιο της SOFTONE φθάνει στις 75.000 επιχειρήσεις», αναφέρει ο Business Development Director της IMPACT.

Βίλλιαμ Δράκος, συν-ιδρυτής και Business Development Director της IMPACT

Η σημασία της διασύνδεσης

Η IMPACT είναι από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες της ελληνικής αγοράς των ψηφιακών τεχνολογιών. Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μία startup που εμφανίστηκε πριν αρχίσει να χρησιμοποιείται ο όρος, καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1998, αναπτύσσοντας μία καινοτόμα πλατφόρμα για την ηλεκτρονική ανταλλαγή παραστατικών.

Από την αρχή της λειτουργίας της, αξιοποίησε τις δυνατότητες του Διαδικτύου και της cloud αρχιτεκτονικής, προσφέροντας τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να ανταλλάσσει παραστατικά με τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της, χωρίς να χρειάζεται κάποιος από τους εμπλεκόμενους να εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή. Το μόνο που απαιτείται είναι να υπάρχει μία σύνδεση στο Internet και τα υπόλοιπα γίνονται μέσα από έναν browser.

«Αυτό που ουσιαστικά κάνουμε είναι να διασυνδέουμε τα ERP συστήματα των επιχειρήσεων και στη συνέχεια, αναλαμβάνουμε τη διακίνηση των παραστατικών και ειδικά των τιμολογίων. Η πλατφόρμα της IMPACT επιτρέπει σε μία επιχείρηση να μιλά απευθείας με τους προμηθευτές και τους πελάτες της. Το αποτέλεσμα είναι να διευκολύνουμε σημαντικά την αποδοτικότητα της αλυσίδας προμηθειών μίας επιχείρησης αξιοποιώντας το cloud. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να λειτουργούμε ως το business plug των επιχειρήσεων», αναφέρει ο κ. Δράκος.

Σύμφωνα με την IMPACT, όταν όλα είναι στο cloud, τότε η διασύνδεση των επιχειρήσεων γίνεται πιο γρήγορα. «Το cloud βοηθά στην επιτάχυνση της δημιουργίας της αποκαλούμενης διασυνδεδεμένης οικονομίας (networking economy)», τονίζει ο κ. Δράκος, σπεύδοντας να προσθέσει ότι αντίστοιχη είναι και η άποψη της SOFTONE.
«Η λειτουργία ενός ERP σίγουρα βοηθά στην ψηφιοποίηση μίας επιχείρησης, αλλά η διασύνδεση είναι αυτή που φέρνει τις βελτιώσεις σε μία σειρά από τομείς και δίνει λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις», τονίζει ο Business Development Director της IMPACT.

Τα επόμενα βήματα

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα της IMPACT, ο κ. Δράκος δηλώνει ότι «πολύ απλά, συνεχίζουμε αυτό που κάνουμε. Στόχος μας είναι η δημιουργία της μεγαλύτερης κοινότητας διασυνδεμένων επιχειρήσεων, οι οποίες θα διακινούν όλους τους τύπους των παραστατικών όχι μόνο τιμολογίων αλλά και δελτίων αποστολής και παραγγελίες ηλεκτρονικά τόσο μεταξύ τους όσο και με το δημόσιο (B2G)». Σε αυτήν την προσπάθεια θα βοηθήσουν και οι συνέργειες με τη SOFTONE .

Σύμφωνα με τον κ. Δράκο, η προσπάθεια έγκειται στην περαιτέρω αυτοματοποίηση της διαδικασίας που αφορά σε μία διεπιχειρησιακή συναλλαγή, κάτι που περιλαμβάνει ακόμη και το κομμάτι της εξόφλησης ή της χρηματοδότησης αυτής της συναλλαγής.
«Θέλουμε να φέρουμε το μέλλον πιο κοντά για τις επιχειρήσεις», τονίζει ο κ. Δράκος, σημειώνοντας πως σε αυτήν την προσπάθεια σημαντικός θα είναι ο ρόλος του κράτους, το οποίο δείχνει την πρόθεση στην μετά myDATA εποχή να προωθήσει περαιτέρω την ηλεκτρονική ανταλλαγή παραστατικών και το e-invoicing, προκειμένου να διευκολύνει περισσότερο τις επιχειρήσεις και να απλοποιήσει τις διαδικασίες.