ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι δέκα ομάδες που προκρίθηκαν στον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition

Οι δέκα ομάδες που προκρίθηκαν στον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition
Ο λογότυπος του MITEF Greece Startup Competition MIT Enterprise Forum Greece

Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του δεύτερου γύρου του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition, που οργανώνει για δεύτερη χρονιά το MIT Enterprise Forum Greece, ανακοινώνονται οι δέκα ομάδες που προκρίνονται στoν τελικό γύρο του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της τεχνολογίας.

Οι 10 startups που αναδείχθηκαν μέσα από τη δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία παρουσίασης των επιχειρηματικών σχεδίων τους ενώπιον αξιόλογων κριτών–μελών της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής είναι, σε αλφαβητική σειρά, οι ακόλουθες:

mitef 10 index


Το MIT Enterprise Forum Greece έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή των 10 finalists στο ΜΙΤ Bootcamp, που θα γίνει τον Ιούνιο στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια του MIT Bootcamp, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν workshops, να παρουσιάσουν τις εταιρείες τους σε ειδικό φόρουμ επενδυτών, να επισκεφθούν μεγάλες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας, αλλά και τις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), και να διασυνδεθούν με την τοπική ελληνοαμερικανική κοινότητα επιχειρηματιών και επενδυτών.

Κίνητρα για τους νικητές

Σημειώνεται πως οι 3 τελικοί νικητές θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών. Ανάμεσα στα βραβεία σε μορφή υπηρεσιών συγκαταλέγονται: νομική συμβουλευτική υποστήριξη σε Ελλάδα και ΗΠΑ, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, εργαλεία ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού κ.α.

Ωστόσο, βασικό και κυριότερο όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση. Ειδικότερα, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global –το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

Η Τελετή Λήξης και Απονομής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2016, στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, σαν εναρκτήρια εκδήλωση του 4th Hellenic Forum for Science Technology and Innovation.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι 10 ομάδες θα παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό τις ιδέες τους και η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες, οι οποίες θα αποδείξουν:

  1. σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης και
  2. προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης και ανταγωνιστικής παρουσίας στη διεθνή αγορά.
mitef 25 index
mitef 25 indoors index

Οι 25 που έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition - Πηγή: MIT Enterprise Forum Greece

Πληροφορίες

Η συμμετοχή στην εκδήλωση απονομής των βραβείων MITEF Greece Startup Competition, είναι δωρεάν απαιτείται όμως η εγγραφή σας. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: Finals & Awards Ceremony.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστοσελίδα www.mitefgreece.org και τα social media του ΜΙΤΕF Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ