ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

INTRAKAT: Στήριξη από τους βασικούς μετόχους και βεβαιότητα για την ΑΜΚ

INTRAKAT: Στήριξη από τους βασικούς μετόχους και βεβαιότητα για την ΑΜΚ
Η Γενική Συνέλευση των μετόχων με θέμα την λήψη απόφασης για την ΑΜΚ πραγματοποιείται την Δεύτερα 14/11/22.

Με εξασφαλισμένη επιτυχία προχωρά η διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Intrakat, όπως προκύπτει και από σχετική ανακοίνωσης της εταιρείας στο Χρηματιστήριο.

Στην πράξη, πρόκειται για ισχυρό μήνυμα στήριξης από τους βασικούς μετόχους της στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, το οποίο και προκύπτει μετά την αποστολή των σχετικών ενημερώσεων από τέσσερις μετόχους που κατέχουν άνω του 5% των μετοχών, στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας πριν την Γενική Συνέλευση.

Η δέσμευση των μετόχων να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ επιβεβαιώνει την «ψήφο εμπιστοσύνης» προς την Intrakat. Ενώ ταυτόχρονα ο κύριος μέτοχος Winex ενημέρωσε, πέρα από την πρόθεσή της να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που της αναλογούν , ότι προτίθεται να καλύψει και τουλάχιστον 15 εκ από τα τυχόν αδιάθετα, εκφράζοντας για ακόμα μια φορά την στήριξη της στην εταιρεία.

Με βάση αυτά τα δεδομένα έχει ήδη εξασφαλιστεί ποσό περίπου 82 εκ. ευρώ και είναι ισχυρή πεποίθηση της διοίκησης ότι η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση των μετόχων με θέμα την λήψη απόφασης για την ΑΜΚ πραγματοποιείται την Δεύτερα 14/11/22.

Ως προς τους όρους της αύξησης, αυτή είναι αποκλειστικά υπέρ των παλαιών μετόχων, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους μετόχους να τοποθετηθούν. Η προτεινόμενη τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής είναι 1,17 (discount 27,3% στην τιμή κλεισίματος 21/10/22).

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα επιταχύνουν το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου Intrakat εξυπηρετώντας σημαντικές ευκαιρίες που αφορούν στους πέντε στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης: νέα και εκτελούμενα κατασκευαστικά έργα υποδομών, έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις, έργα Διαχείρισης Απορριμμάτων καθώς και νέες επενδύσεις σε Real Estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, η νέα διοίκηση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 50 εκατ. ευρώ ως ενδυνάμωση του υφιστάμενου κεφαλαίου κίνησης, και 50 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ανάπτυξη μέσω εξαγορών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ