ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντλίες θερμότητας: Στροφή προς την βιωσιμότητα με ενεργειακά πιο αποδοτικές συσκευές

Αντλίες θερμότητας: Στροφή προς την βιωσιμότητα με ενεργειακά πιο αποδοτικές συσκευές

Η επιτακτική ανάγκη δράσης για την προστασία του πλανήτη, που προωθείται με τη στροφή προς τη βιωσιμότητα, αλλά και οι επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης του 2022, οδηγούν τους καταναλωτές στην αναζήτηση βιώσιμων συστημάτων θέρμανσης για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Μία από τις λύσεις που γνωρίζει ήδη μεγάλη ανταπόκριση λόγω των πλεονεκτημάτων που συγκεντρώνει είναι η αντλία θερμότητας, η οποία χαρακτηρίζεται ως ιδανική και μακροχρόνια λύση τόσο για τη θέρμανση, όσο και για την ψύξη ενός χώρου, αλλά και για την παροχή ζεστού νερού, με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση.

Πώς λειτουργεί η αντλία θερμότητας

Αντλία θερμότητας ονομάζεται το σύστημα το οποίο χρησιμοποιώντας μόνο κατά ένα μέρος ηλεκτρική ενέργεια, μεταφέρει θερμική ενέργεια από το περιβάλλον στον εσωτερικό χώρο (κατά τα υπόλοιπα τρία μέρη) και αντιστρόφως. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η θέρμανση του συγκεκριμένου χώρου, ενώ κατ’ αντιστοιχία γίνεται η ψύξη του, κατά τους θερινούς μήνες του έτους. Παράλληλα, με τη βοήθεια της αντλίας θερμότητας, μπορεί ένα σπίτι να διαθέτει ζεστό νερό, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Επομένως, οι αντλίες θερμότητας λειτουργούν με ανανεώσιμη ενέργεια, ενώ η ενεργειακή τους απόδοση μπορεί να φτάσει έως Α+++ κατά τη θέρμανση. Μάλιστα, μπορεί να συνδυαστεί με ηλιακή υποστήριξη για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία στην παραγωγή ζεστού νερού, με τους ηλιακούς συλλέκτες Daikin που εγκαθίστανται εύκολα και παράγουν έως και 70% της ενέργειας που χρειάζεται για την παραγωγή του Ζεστού Νερού Χρήσης.

Όσο για το πού μπορούν να εγκατασταθούν, οι αντλίες θερμότητας Daikin Altherma θεωρούνται ενδεδειγμένη λύση για όλες τις κατοικίες που κατασκευάστηκαν με τα standards που θέτει ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.Εν.Α.Κ), από το 2009 μέχρι και σήμερα, καθώς τα υλικά κατασκευής εξασφαλίζουν ελάχιστες απώλειες θερμότητας που η αντλία θερμότητας μπορεί να καλύψει, με την ελάχιστη κατανάλωση, ενώ μπορούν να τις αξιοποιήσουν και ιδιοκτήτες κατοικιών υπό ανακαίνιση -είτε στα πλαίσια των προγραμμάτων «Εξοικονομώ», είτε ανεξαρτήτως- αρκεί, για την καλύτερη απόδοση, να τοποθετηθούν σε χώρους με την κατάλληλη μόνωση.

Τα πλεονεκτήματα της αντλίας θερμότητας Daikin Altherma

Είναι φανερό από τον τρόπο λειτουργίας της, πως κάθε αντλία θερμότητας Daikin Altherma διαθέτει συγκεκριμένα και βασικά πλεονεκτήματα, αναφορικά, πρωτίστως, με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που σημαίνει, ταυτόχρονα, τόσο οικονομία για τον οικογενειακό προϋπολογισμού, όσο και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του σπιτιού. Αξίζει να γνωρίζουμε πως οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού της Daikin σχεδιάζονται στην Ευρώπη και είναι κατάλληλες για όλες τις κλιματικές συνθήκες που συναντώνται στην Ευρώπη, όλο τον χρόνο.

Ταυτόχρονα, οι συγκεκριμένες αντλίες θερμότητας είναι συμβατές με άλλα θερμαντικά σώματα και με τα περισσότερα συστήματα θέρμανσης. Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει πως όπου ήδη υπάρχει εγκαταστημένος λέβητα αερίου ή πετρελαίου και σε συνδυασμό με τις αντλίες θερμότητας, προκύπτει μεγάλη μείωση στο συνολικό κόστος λειτουργίας, ειδικά εφόσον τα δύο συστήματα αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά.

Οι αντλίες θερμότητας Daikin Altherma, επίσης, έχουν αθόρυβη λειτουργία, καθώς το σχήμα του ανεμιστήρα στις εξωτερικές μονάδες τους έχει επανασχεδιαστεί ώστε να ελαττωθεί η επιφάνεια επαφής του με τον αέρα. Έτσι έχουμε τη χαμηλότερη δυνατή στάθμη θορύβου και χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η βέλτιστη κυκλοφορία του αέρα. Η ίδια η εγκατάστασή τους, εξάλλου δεν απαιτεί εσωτερική́ μονάδα, γεγονός που διασφαλίζει άνεση στο σπίτι και επιτυγχάνεται χάρη στην κατασκευή τους, που είναι monobloc: Όλα τα υδραυλικά́ εξαρτήματα είναι ενσωματωμένα σε μία μονάδα, συμπεριλαμβανομένου του ολοκληρωμένου κυκλώματος ψυκτικού́ μέσου και άρα, απαιτεί μόνο υδραυλική και ηλεκτρική σύνδεση.

Ένα σύγχρονο μέσο θέρμανσης, όπως είναι οι αντλίες θερμότητας Daikin Altherma, δεν θα μπορούσε να μην ενσωματώνει μια σειρά από καινοτομίες που κάνουν τη χρήση ακόμα πιο εύκολη, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη άνεση στον καταναλωτή: Έτσι, δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης της ενεργειακής χρήσης για μεγαλύτερη οικονομία, ενώ μέσω της Daikin Onecta ο χρήστης έχει πάντα τον έλεγχο από οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Η εφαρμογή Onecta είναι προσβάσιμη μέσω του cloud και για την αξιοποίηση της οποίας απαιτείται μόνο η σύνδεση της μονάδα στο Wi-Fi. Παράλληλα, οι αντλίες Daikin διαθέτουν χειριστήριο, το οποίο μάλιστα είναι βραβευμένο για τον σχεδιασμό του, αλλά και τη δυνατότητα φωνητικού χειρισμού, μέσω του Amazon Alexa ή του Google Assistant. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η εγκατάσταση και η συντήρησή τους είναι πολύ απλή και εύκολη, ενώ τέλος, δίνουν τη δυνατότητα προγραμματισμού του χρόνου λειτουργίας τους με τη δημιουργία διαφορετικών προγραμμάτων για τη θέρμανση, την ψύξη και το ζεστό νερό χρήσης με έως και έξι επιλογές την ημέρα και για τις επτά ημέρες της εβδομάδας.

Οι αντλίες Daikin Altherma διατίθεται σε πολλές επιλογές, καλύπτοντας διαφορετικούς χώρους, ενώ οι καταναλωτές που τις επιλέγουν επωφελούνται από το πρόγραμμα Stand By Me της Daikin, αυτομάτως με την καταχώρηση της μονάδας στην ειδική πλατφόρμα με τέσσερα απλά βήματα. Έτσι, κερδίζει δωρεάν επέκταση εγγύησης για επιπλέον 2 χρόνια που καλύπτει εξαρτήματα και εργασία και ενεργοποιείται αμέσως, αντικατάσταση εξαρτημάτων με αυθεντικά ανταλλακτικά DAIKIN, από έναν επίσημο συνεργάτη τεχνικής εξυπηρέτησης, πανελλαδικά, γρήγορη και αξιόπιστη τεχνική́ υποστήριξη, για την οποία μάλιστα οι συνεργάτες της Daikin ειδοποιούνται αυτόματα. Επίσης αποκτά πρόσβαση σε μια σελίδα όπου καταχωρούνται όλα τα έγγραφα της μονάδας, τα αρχεία συντήρησης και τυχόν σχόλια για το service.

Η νέα εποχή απαιτεί αλλαγή στον τρόπο σκέψης και δράσης εκ μέρους όλων μας. Η τεχνολογία μας προσφέρει λύσεις που μπορούν να συνδυάσουν την ποιότητα, την απόδοση και την άνεσή μας, ταυτόχρονα με το μικρότερο δυνατό κόστος και κατανάλωση. Οι αντλίες θερμότητας Daikin Altherma είναι το επόμενο σύστημα θέρμανσης που επιλέγουν οι καταναλωτές διότι εξασφαλίζει ζεστό ή δροσερό σπίτι, άφθονο ζεστό νερό, με χαμηλή κατανάλωση και απόδοση που διαρκεί σε βάθος χρόνου. Το αύριο επιτάσσει βιώσιμες λύσεις και οι αντλίες θερμότητας είναι το αύριο στη θέρμανση.