ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Αποκτά μειοψηφικό ποσοστό στην Epsilon Net

Εθνική Τράπεζα: Αποκτά μειοψηφικό ποσοστό στην Epsilon Net
Η συμφωνία ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα και την Epsilon Net, εφόσον ολοκληρωθεί, θα φέρει σημαντικές συνέχειες και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη INTIME NEWS

Πολύ κοντά στην απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην εισηγμένη εταιρεία Epsilon Net βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις που αφορούν την απόκτηση μικρού μειοψηφικού πακέτου από την Εθνική Τράπεζα.

Μάλιστα, το προχωρημένο των συζητήσεων επιβεβαίωσε και η ίδια η Epsilon Net, η οποία σε επιστολή της στο Χρηματιστήριο ανέφερε πως «η Εταιρεία EPSILON NET ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με τον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας.

Η ολοκλήρωση των συζητήσεων αναμένεται το προσεχές διάστημα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις».

H Epsilon Net A.E. είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος Όμιλος Εταιρειών που δραστηριοποιείται από το 1999 στους τομείς της πληροφορικής, (Epsilon Net Software), της δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου στο διαδίκτυο (Epsilon Net Network) και της εκπαίδευσης (Epsilon Net Training).

Σήμερα, απασχολεί πάνω από 1000 εργαζόμενους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαθέτοντας ένα ολοκληρωμένο, διαρκώς αυξανόμενο δίκτυο 500 συνεργατών στην Ελλάδα. Εισήχθη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών τον Ιούλιο του 2020.

Σημειώνεται ότι στο κλείσιμο της Παρασκευής η μετοχή της Epsilon Net είχε διαμορφωθεί στα 5,7 ευρώ ενώ η συνολική της κεφαλαιοποίηση ανερχόταν στα 309 εκατ. ευρώ. Έτσι, κύκλοι της αγοράς τοποθετούν την αξία του ντιλ πέριξ των 100 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ενημέρωση επ΄αυτού.

Σημαντικές συνέργειες

Η συμφωνία ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα και την Epsilon Net, εφόσον ολοκληρωθεί, θα φέρει σημαντικές συνέχειες και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη. Στην περίπτωση της Epsilon Net, αυτές είναι προφανείς, καθώς αποκτά πρόσβαση στο δίκτυο των πελατών της Εθνικής Τράπεζας, κυρίως των επιχειρήσεων, έχοντας τη δυνατότητα να διευρύνει το πελατολόγιό της και τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα όμως, εξίσου σημαντικές είναι οι συνέργειες και για την Εθνική Τράπεζα. Αφενός, μέσω της Epsilon Net, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες της ένα ιδιαίτερα διευρυμένο «πακέτο» υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν χρηματοδοτήσεις αλλά και παροχή λογιστικών και άλλων συμβουλευτικών υπηρεσιών. Με στόχο να αυξήσει έτσι έτι περαιτέρω τα έσοδα από προμήθειες, που -όπως φάνηκε και στα αποτελέσματα 9μήνου- αποτελούν σημαντικό παράγοντα της κερδοφορίας της.

Και παράλληλα, αποκτά πρόσβαση στην εξαιρετικά διευρυμένη πελατειακή βάση της Epsilon Net, η οποία περιλαμβάνει τόσο μεμονωμένες επιχειρήσεις όσο και χιλιάδες λογιστικά γραφεία με αντίστοιχη πελατειακή βάση. Γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα cross selling υπηρεσιών αλλά και προσέλκυσης νέων πελατών για τα προϊόντα επιχειρηματικής τραπεζικής.

Με αυτά τα δεδομένα, μένει να φανεί και το πώς θα αντιδράσουν οι υπόλοιπες τράπεζες, καθώς η κίνηση της Εθνικής «ταράζει τα νερά» του ανταγωνισμού, σε έναν πολλά υποσχόμενο τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ